Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 26 квітня 2023 р.

Перлини нашої землі.

 

Перлини нашої землі. Під такою назвою діє книжкова виставка в читальному залі Тернопільської обласної універсальної бібліотеки. Виставку приурочили до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць.

Цей день в усьому світі відзначають з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС), внесеної 18 квітня 1982 року. Рішення про відзначення дати було прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році. Заходи спрямовані на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

Книжки з фонду читального залу розповідають про понад 190 маловідомих локацій у різних куточках України, які варто побачити шукачам пригод. У путівниках – коротка історія містечок, унікальних пам’яток архітектури, культури, історії та природного ландшафту. Про фортеці, замки і палаци, зокрема і нашого краю.

Виставка діятиме до кінця квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар