Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 9 грудня 2021 р.

Можливо усе.

 Підкорити найвищу вершину світу без ніг, назавжди змінити фінансовий ринок і заробити мільйарди доларів, повернутися до нормального життя після років ув'язнення за неправдивим звинуваченням, пройти шлях від емоційного підлітка до зірки спорту і народившись в провінційному містечку досягнути світового рівня у своїй галузі та здобути славу – усе можливо, якщо ви особистість, в якої є воля та непереборне бажання діяти, щоб досягти своєї мрії. Доводить кожна книжка з добірки «Можливо усе». На неможливе потрібно трохи більше часу.

796

І-59  

Інгліс, Марк. Без ніг на Еверест / М. Інгліс ; пер. з англ. Т. Багай ; худож.-оформ. М. Мендор. — Харків : Фоліо, 2020. — 251 с. — (Шедеври нон-фікшн).

15 травня 2006 року новозеландець Марк Інгліс, чоловік без обох ніг, втілив мрію свого дитинства — підкорив вершину найвищої гори світу. Книга «Без ніг на Еверест» розповідає про підготовку Марка до спроби піднятися на Еверест, включно зі сходженням на Чо-Ойю в Гімалаях і накопиченням сил до штурму вершини. Але досягнути вершини Евересту — це лише половина шляху, адже треба ще й спуститися вниз живим. У книзі викладено повну історію Маркової експедиції на Еверест — історію рішучості, болю, суперечок і подолання здавалось би непоборних перешкод, як фізичних, так і психологічних. У ній безліч захопливих деталей, що дають уявлення про світ екстремального альпінізму.

336

З-93 

Зукерман, Грегорі. Людина, яка хакнула ринок. Як Джим Саймонс розпочав квантову революцію / Г. Зукерман ; пер. з англ. О. Асташової. — Київ : BookChef, 2021. — 400 с.

Неймовірна історія таємничого математика, який завдяки розробленим алгоритмам заробив 23 мільярди доларів. Джим Саймонс — видатний фінансист, засновник інвестиційної компанії Renaissance Technologies, математик, академік, меценат і найуспішніший інвестор за версією The Economist. Жоден інший інвестор — Уоррен Баффет, Пітер Лінч, Рей Даліо, Стів Коен чи Джордж Сорос — не досягнув його рекорду. Спираючись на безпрецедентну можливість доступу до Саймонса, журналіст із Wall Street Journal Ґреґорі Зукерман розповідає захопливу історію того, як математик і колишній хакер опанував фінансовий ринок. «Людина, яка хакнула ринок» — це портрет сучасного Мідаса, який на власний розсуд змінив фінансовий ринок, але не спрогнозував, як це може вплинути на його компанію та країну. Алгоритми обробки даних від Саймонса змінили фінансовий світ назавжди. Як це відбувалося і що ця революція означає для нас усіх — читайте у книзі.

796

Т14  

Тайсон, Майк. Беззаперечна правда : автобіографія / М. Тайсон, Л. Сломан ; пер. з англ. А. Діамант ; худож.-оформ. М. Мендор. — Харків : Фоліо, 2020. — 619 с.

«Беззаперечна правда» — книга-сповідь американського професійного боксера Майка Тайсона, написана у співавторстві з Ларрі Сломаном. Абсолютний чемпіон світу з боксу у надважкій категорії, перший володар трьох чемпіонських поясів за версіями WBC, WBA і IBF — усі ці звання Майк отримав, коли йому виповнився лише 21 рік. Дитина негритянського гетто Нью-Йорка з усіма наслідками, що з цього випливають, він не зміг пройти випробовування всесвітньою славою та великими грошима, що принесли йому чемпіонські титули. Своє прізвисько Залізний Майк отримав за жорстку та брутальну поведінку як на ринзі, так і в житті. Засуджений до 6 років ув’язнення за неправдивим звинуваченням у зґвалтуванні, пацієнт центрів допомоги нарко- та алкозалежним, він віднайшов у собі сили повернутися до нормального життя. Ця книга про злети і падіння, про віру, силу волі та кохання, які дають змогу людині залишатися чемпіоном власного життя.

796

Ф53 

Філіп, Жан. Два життя Зідана : [біографія] / Ж. Філіп, П. Форт ; пер. М. Згурської ; худож.- оформ. М. Мендор. — Харків : Фоліо, 2020. — 299 с.

Книжка «Два життя Зідана» журналістів Жана Філіпа та Патріка Форта — це захоплива розповідь про яскраве життя видатного футболіста, починаючи з його дебюту в команді «Канн» до останніх матчів за збірну Франції, включаючи тренерську кар’єру, про складний шлях, що йому довелося пройти, — від емоційного підлітка до людини, для якої футбол став сенсом усього життя.

82.09(438)

П12 

Павлишин, Андрій. Бруно Шульц / А. Павлишин ; худож.-оформ. О. А. Гугалова-Мєшкова. — Харків : Фоліо, 2021. — 123 с. — (Знамениті українці).

Бруно Шульц (1892–1942) — письменник, графік і маляр світової слави, який усе життя мешкав у Дрогобичі. Він уславив це місто та його багатокультурне до Другої світової війни середовище у своїх химерних малюнках і графічних творах, а також збірках оповідань «Цинамонові крамниці» та «Санаторій під Клепсидрою», які входять до канону обов’язкового читання кожної освіченої людини в усьому світі. Письменник охоче описував у притаманній йому поетичній манері магічного реалізму сюжети з повсякденного життя галицького містечка, що водночас стало земним пристановищем його «республіки мрій». Попри трагічну смерть від рук нацистів і загибель більшої частини творчої спадщини скромного провінційного учителя, нині митець повернувся в Україну як одна з ключових ланок культурного коду Центральної Європи.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар