Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 8 грудня 2021 р.

Секрети жіночого щастя.

        Справжнє жіноче щастя - стати щасливою в любові і в шлюбі. Допомогти самотній жінці зустріти свою любов і вийти заміж, нещасливій в шлюбі - налагодити відносини з чоловіком і знайти сімейне щастя, невдоволеній своїм життям – пережити кризу середнього віку. Або ж зрозуміти вікові зміни, себе, свої емоції, і жити в гармонії з собою. Секрети як стати щасливою– у нашій добірці.

159.9

Г74  

Готтман, Джон М. Сім принципів щасливого шлюбу / Дж. М. Готтман, Н. Сільвер ; пер. з англ. О. Голуб. — Харків : Віват, 2021. — 336с. — (Саморозвиток).

Автор пропонує: зміцнювати дружбу, яка лежить в основі будь-якого шлюбу; посилювати власні «мапи кохання»; зберігати любов і захоплення партнером; повертатися обличчям до партнера, а не бігти геть; давати партнерові змогу керувати ситуацією; завжди знаходити вихід із ситуації; формувати спільне бачення.

159.9

Б51  

Берн, Ерік. Секс у людському коханні. Ігри, в які грають у ліжку / Е. Берн ; пер. з англ. О. Стукала. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 256 с.

Те, про що соромляться говорити, і те, чим бодай раз у житті займався чи не кожен з мільярдного населення планети. Такий природний та важливий процес, що забезпечує виживання живих істот. Власне, процес, що й творить саме життя. Його називають по-різному і займаються ним по-різному. Один з найулюбленіших способів відтворення живих організмів — секс. Здається, у цьому питанні все просто і все відомо. Але чому й досі цей аспект існування огорнений міфами, табу та стереотипами? Відомий американський психолог і психіатр, доктор медицини Ерік Берн переверне усталені уявлення про ігри, у які грають у ліжку. Ви зрозумієте, що дотепер нічого не знали про секс. Де ховається «жіноча» та «чоловіча» сила і чи існує вона взагалі, як «користуватися» статевим органами, механізми збудження та «інструкції з користування» власним тілом, секс по дружбі, або вплив статевого життя на наші стосунки із оточенням, польоти в космос та оргазм — чому це вдається одиницям? І чи насправді є щось спільне між сексом та коханням?

159.9

М15 

Мак-Брайд, Керіл. Чи є для мене місце в її серці? Як позбутися згубного впливу нарцистичної матері / К. Мак-Брайд ; пер. з англ. Г. Пшеничної. — Харків : Віват, 2021. — 256 с. — (Саморозвиток).

Більшість жінок, які стикаються з певними емоційними чи психологічними проблемами, навіть не замислюється, що причиною може бути вплив нарцистичної матері. Якщо найближча тобі людина є надміру егоцентричною, цього відразу й не помітиш, особливо якщо змалку слухати про те, що материнську любов ще треба заслужити. У доньки можуть виникнути такі проблеми: занижена самооцінка, відчуття нереалізованості, деструктивні стосунки з людьми, нездатність зрозуміти себе і свої емоції. Чи можна виявити та проаналізувати такий досвід, пройти крізь нього більш усвідомлено та нарешті звільнитися від впливу нарцистичної матері, який закарбовується на все життя? Керіл Мак-Брайд розповідає, як допомогти собі розірвати зв’язок з травматичним минулим.

159.9

Д62 

Дойл, Гленнон. Вільна / Г. Дойл ; пер. з англ. Г. Гнедкової. — Київ : BookChef, 2021. — 336 с. — (Бестселер New York Times).

Ми, жінки, з усіх сил прагнемо бути хорошими: доньками, партнерками, працівницями, матерями, подругами, — сподіваючись, що це зробить нас щасливими. А натомість почуваємося просто втомленими й виснаженими. А ще з часом розуміємо, що наше справжнє життя проходить повз нас. Ґленнон Дойл теж жила саме так і вважала, що має бути вдячною долі за це. Проте одного разу вона усвідомила: насправді я проживаю не своє життя! Жінка зробила крок у зовсім іншому напрямку, перестала бути хорошою для всіх і стала вільною. Історія, розказана нею, вже захопила мільйони читачів у всьому світі й показала їм шлях до повноцінного життя.

159.9

К34 

Келгун, Ада. Чому ми не спимо? Жінки й криза середнього віку / А. Келгун ; пер. з англ. М. Пухлій. — Київ : BookChef, 2020. — 304 с.

Здебільшого жінки, вік яких можна назвати «середнім», мають родину, дітей та роботу. Багато з них досягли неабияких успіхів і побудували кар’єру. При цьому вони підтримували чоловіка на шляху до досягнення його цілей, займалися вихованням та навчанням дітей, облаштовували домівку, допомагали старіючим батькам. Тож не дивно, що часто, перетнувши життєвий екватор, жінки відчувають певне особистісне вигорання, на яке, як стверджує суспільство, у них нема причин. Як же зрозуміти невдоволення своїм життям? Як впорядкувати його так, аби вистачило часу й сил на закинуті колись особисті інтереси й захоплення? Як пережити кризу середнього віку і з найменшими втратами та достойно увійти в другу половину життя? Про це йдеться в книзі журналістки Ади Келгун, яка спирається на ґрунтовні дослідження в галузях психології, нейрології та соціології.

159.9

П32 

Підлісна, Наталя. Про жінок за 50. Психологія вікових змін / Н. Підлісна. — Київ : Віхола, 2020. — 272 с.

Ви — жінка в розквіті осінньої життєвої пори. І, здається, раптом щось пішло не так: світ змінився в гірший бік, усі довкола вас не розуміють, та й ви почуваєтеся не надто добре, не встигаєте за сучасним ритмом на роботі й постійно конфліктуєте з родиною. Що трапилося? Де ви повернули не туди? Яких змін не помітили?

У цій книжці психологиня Наталя Підлісна пояснить особливості жіночих вікових змін, наведе приклади із власної психологічної практики, базовані на реальних історіях, і переконає, що нічого страшного з вами не трапилося, а незручне в нашому суспільстві слово «клімакс» — не таке страшне, як його малюють.

Наталя Підлісна — практикуюча психологиня, телезірка. Працювала в різних проектах, пов’язаних із лікуваннями залежностей, сексуальної освіти, допомоги тим, хто помирає. Займалася питаннями профілактики  наркоманії, алкоголізму, СНІДу. Також створила телефон довіри, який успішно працює до сьогодні.

У 2014 році у 50 років круто змінила своє життя й пішла працювати на телебачення редакторкою та ведучою. Водночас не припиняла консультувати, зосереджуючись на проблемах жінок.

«Sex-drugs-death були сферою мого професійного інтересу і досі залишаються головними. Але була ще одна тема, яка проходила через моє серце від самого початку і до сьогодні. Це жінки, допомога жінкам, жіноче здоров'я, жіноча підтримка», — відзначає Наталя.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар