Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 2 грудня 2021 р.

Життя без хвороб.

 Наше здоровя і життя залежать від чистих совісті, повітря, води, землі та мови. Важливим є також і рух. В боротьбі зі шкідливими звичками головне не заборони, а виховання і освіта. Людина, в якої є власна місія не стане потакати шкідливим звичкам. Адже це може зашкодити її життєвим цілям. Для тих, хто хоче жити здорово, добірка мотивуючих книжок.

613

К58 

Кожевніков, Валентин. Проблеми здорового харчування та фізичної культури : власний досвід на тлі українських традицій / В. Кожевніков. — Вид. 3-тє, допов. — Київ : Задруга, 2013. — 48 с.

У цій маленькій книжці автор представив узагальнення власного досвіду харчування у різних умовах і в різні роки власного життя з урахуванням українських традицій. Звертає увагу на необхідність в сучасних обставинах дотримуватися здорового способу життя, більше споживати овочів, особливо зелених. Також автор ділиться умінням вирощувати зелені овочі в домашніх умовах. Радить, як уникнути негативних наслідків русифікації та глобалізації. Власним досвідом автор переконує у необхідності щоденного самомасажу і фізичних вправ, особливо після досягнення сорокарічного віку. Книгу буде цікаво і корисно прочитати як селянам, так і мешканцям міст будь-якого віку і статі.

615

Б90  

Бубновський, Сергій. Кінезітерапія на щодень : 365 порад доктора Бубновського / С. Бубновський ; пер. В. Коваленко. — Київ : BookChef, 2020. — 224 с.

Сергій Бубновський — доктор медичних наук, професор, автор принципово нових безопераційних методів лікування хребта й суглобів, засновник нового напрямку в медицині — кінезітерапії, в якій сам хворий бере активну участь у своєму видужанні завдяки внутрішнім резервам і розумінню свого тіла. У своїй книзі доктор Бубновський дає корисні поради тим, хто хоче зберегти чи відновити своє здоров’я. Автор розглядає основні помилки, які виникають за неправильного чи необдуманого підходу до фізичних навантажень, і дає рекомендації, котрі допоможуть відновити здоров’я суглобів, хребта й серцево-судинної системи без ліків і операцій. Поради, що містяться в цій книзі, будуть корисні для всієї родини — чоловікам і жінкам працездатного віку, молодим батькам, людям старшого покоління.

613

Л55 

Лівінгстон, Гленн. Ніколи більше не переїдайте. Мисліть струнко / Г. Лівінгстон ; пер. з англ. Н. Дерев'янко. — Харків : Віват, 2021. — 192 с. — (Саморозвиток).

Автор цієї книжки — психолог, який провів дослідження харчових звичок понад 40 тисяч людей та сформував причини, через які ми не можемо схуднути чи отримати бажану форму тіла. У книжці йдеться про те, як подолати ментальні блоки, сформувати власний план харчування і неухильно його дотримуватися.

612

М74 

Мозлі, Майкл. Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини / М. Мозлі ; пер. з англ. А. Цвіри. — Харків : Віват, 2020. — 240 с. — (Саморозвиток).

Автор цієї книжки стверджує, що кишківник — наш «другий мозок»: він містить понад сто мільйонів нейронів — приблизно стільки ж, скільки й мозок кішки. Кишківник не вміє розв’язувати геометричних задач і не переймається податками, натомість регулює травлення й нормалізує самопочуття людини. У формі мандрівки травною системою доктор Майкл Мозлі розповість про те, що роблять органи травлення і що стається, коли з ними щось не так. А ще запропонує науково перевірені методи, які допоможуть контролювати харчові вподобання й сприятимуть схудненню. Розкаже, як плекати «хороших» бактерій, що відповідають за нормальне функціонування кишківника, і як боротися з «поганцями», які викликають ожиріння та інші захворювання. Наприкінці книжки ви знайдете рецепти від дієтологині Тані Боровскі та лікарки загальної практики Клер Бейлі — весь арсенал засобів, щоб нормалізувати роботу кишківника й поліпшити загальний фізичний стан.

613

Б90  

Бульсевич, Вілл. Прокачайся клітковиною. Рослинна програма оздоровлення й схуднення / В. Бульсевич ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : BookChef, 2021. — 432 с.

Здоров’я кишківника — ключ до активного метаболізму, балансу гормонів і уникнення запального процесу, який спричинює багато захворювань. А найкоротший шлях до здоров’я кишківника — це клітковина. Гастроентеролог Вілл Булсевич запевняє: для того щоб оздоровити організм і позбавитися зайвої маси тіла, не потрібні обмежувальні дієти. Достатньо наповнити свій раціон багатими на клітковину продуктами харчування. Він докладно й зрозуміло пояснює механізми, які вмикаються або вимикаються під впливом бактерій, що живуть у кишківнику, розповідає, як саме можна запобігти негативним і домогтися позитивних змін, а головне — переконливо доводить: бути здоровим зовсім нескладно.

613

К24 

Кармел, Моллі. Попрощайся з цукром. Інструкція зі здорового й щасливого життя / М. Кармел ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : BookChef, 2020. — 352 с.

Про негативний вплив цукру на обмін речовин в організмі людини та залежність, яку він викликає, сказано й написано багато. Однак «Покінчи з цукром» пропонує принципово інший погляд на проблему. Це перша книга, в якій досліджено не лише хімічні й фізіологічні складові токсичних стосунків із цукром, а й психологічні та емоційні. Моллі Кармел пояснює механізми виникнення цукрової залежності та описує наслідки, до яких вона призводить. Легкий виклад матеріалу й тонкий гумор, із яким авторка описує свої стосунки з цукром, перетворюють книгу на цікаве й захопливе читання. Завдяки покроковій 66-денній програмі читачі зможуть: позбутися залежності від солодощів; скинути зайву масу тіла; уникнути загрози цукрового діабету; насолоджуватися повноцінним життям.

Немає коментарів:

Дописати коментар