Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 23 грудня 2021 р.

Вдосконалення немає меж.

Чи хочемо отримувати переваги, володіючи супер’якостями? Як? Розвинути їх. Вчимося нелогічно і масштабно мислити, вірити в себе, вчитися нового з книжками з добірки «Вдосконалення немає меж».

159.9

А81 

Аріелі, Ден. Добре бути ірраціональними. Як мислити нелогічно та отримувати несподівані переваги / Д. Аріелі ; пер. з англ. Д. Завалій. — Львів : Вид-во Старого Лева , 2021. — 352 с.

У книжці «Добре бути ірраціональними. Як мислити нелогічно та отримувати несподівані переваги» поведінковий економіст Ден Аріелі ділиться результатами експериментів і, традиційно, розповідає, якими насправді нераціональними є люди. Проте, на відміну від «Передбачуваної ірраціональності», автор відстоює думку, що така ірраціональна природа й робить нас прекрасно людяними і додає життю фарб — наприклад, наша здатність знаходити сенс у роботі, закохуватися в наші творіння та ідеї, готовність довіряти та здатність адаптуватися. Книжка також є чудовим прикладом, по-перше, мистецтва сторітелінгу, а по-друге, здатності автора пояснювати важкі та складні психологічні поняття простими словами.

159.9

Б78  

Бок, Петра. MindFuck. Як позбутися бар’єрів у своїй голові / П. Бок ; пер. з нім. А. Коник. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. — 232 с.

Світ змінився, а ми все ще керуємося давніми страхами, застереженнями і сумнівами. Ми шукаємо безпеки і не наважуємося ризикувати та змінюватися. Як почати вірити в себе й довіряти собі? Як припинити себе применшувати? Сучасне суспільство до цього готове, кожен із нас насправді готовий теж. Треба тільки розпізнати і подолати Mindfuck. А давні механізми самозбереження цілком можуть працювати на нашу користь замість перешкоджати. Як це зробити, радить Петра Бок, одна з найвідоміших коучинь Німеччини, яка багато років допомагає клієнтам досягти нових кар’єрних сходинок, розділити робоче й особисте на користь комфортного самопочуття і по-новому поглянути на власні цінності та успіхи.

32

Л93 

Лю, Ерік. Ви сильніші, ніж вам здається : [настанови для громадян щодо здійснення змін] / Е. Лю ; пер. з англ. І. Гнатковської. — Харків : Віват, 2020. — 240 с. — (Історія та політика).

Нині в Америці триває епоха політичної турбулентності. Старі ієрархії та установи руйнуються. Від обрання Дональда Трампа до зростання основних політичних партій та розповсюдження низових рухів, таких як Black Lives Matter та $15 Now, — люди в усій країні відновлюють владу. Чи готові ви до епохи зароджуваної влади громадян? Чи розумієте ви, що таке насправді влада, як її здобувають, хто нею користується і як ви можете її вимагати і здійснювати? Ерік Лю, який увесь час вивчав громадянську владу, дає відповіді в цій наснажливій та провокаційній книжці. Використовуючи приклади лівих і правих, минулого та сьогодення, він розкриває основні закони влади, демонструє, що всі ми можемо генерувати владу, а потім, крок за кроком, показує нам, як це робити. Стратегії реформ, про які він розповідає, допоможуть кожному читачеві зрозуміти наш світ сьогодні. Якщо ви хочете бути кимось вагомішим, ніж просто глядач у цій новій ері, вам слід прочитати цю книжку.

159.9

Ш33

Шварц, Девід Дж. Мистецтво мислити масштабно / Д. Дж. Шварц ; пер. з англ. А. Климовської. — Харків : Віват, 2020. — 320 с. — (Саморозвиток).

Книга доктора Девіда Дж. Шварца вже стала класикою в царині мотиваційної літератури, що містить легкі для сприйняття й доступні, а проте потужні й дієві думки, актуальні для кожного, хто хоче досягти більшого. Автор презентує ретельно розроблену програму, у якій радить, як побороти руйнівну зневіру та налаштуватися на позитивне мислення, як навчитися здобувати більшого результату в роботі й особистих стосунках та задіяти весь арсенал своїх творчих здібностей. Він доводить: не потрібно бути визначним інтелектуалом або мати вроджений талант, щоб досягти великого успіху чи відчути справжню втіху від життя. Варто розпочати з опанування внутрішньої сили та своїх навичок мислити масштабно й ефективно.

159.9

Б34  

Бгаргава, Рогіт. Завжди їжте лівою рукою : 15 секретів досягнення успіху в роботі й щоденному житті / Р. Бгаргава ; пер. з англ. Н. Климчук. — Харків : Віват, 2020. — 160 с. — (Саморозвиток).

Більшість порад зазвичай очевидні, але в цій важливій книжці немає місця банальності. Ви дізнаєтеся, що іноді корисно переривати й доводити людей до сліз, а також про те, як зволікання допомагає досягати успіху. Ретельно дібрані поради та несподівані історії Рогіта Бгарґави спонукатимуть вас мислити прогресивно й допоможуть дійти висновку, що певні суперечливі моделі поведінки допомагають стати успішним у роботі й в особистому житті. Для всіх, хто будь-коли засмучувався, почувши очевидні чи загальні поради, і хоче чогось більшого й кориснішого, ця книжка стане в нагоді. Руйнуйте бар’єри, вирізняйтеся й вигідно позиціонуйте себе, адже тепер ви маєте безліч доступних ідей, якими можете скористатися негайно.

159.9

Б28  

Батлер-Боудон, Том. Психологія. 50 видатних книг : ваш путівник найважливішими роботами про мозок, особистість і людську природу / Т. Батлер-Боудон ; пер. з англ. Т. Микитюк. — Київ : BookChef, 2020. — 512 с.

Якщо ви завжди хотіли знати більше про таку важливу галузь, як психологія, однак у вас ніколи не вистачало часу перечитати основні наукові праці, які формують найважливіші ідеї, — ця книга для вас. У кілька сотень сторінок автор умістив основні ідеї та концепції психології, викладені в 50 працях найвидатніших учених. Ви знайдете конспективний виклад творів як класиків, так і сучасних вчених, тож зможете осягнути розвиток психології як науки в розрізі історії. Ключові моменти книг відомих авторів, їх короткі біографії, «розкладені по поличках» концепції дадуть змогу ознайомитися з академічним курсом психології за досить короткий термін.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар