Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 19 грудня 2021 р.

На 10% більше щастя.

Кожний з нас хоче бути щасливим, але зміст, який ми вкладаємо в це слово може різнитися. Однаково, щоб отримати бажане, варто попрацювати. У нашій добірці «На 10% більше щастя» поради як допомогти собі почуватися комфортніше, стати впевненішими, досягти успіху у професійній сфері, або ж змінити роботу і знайти покликання, віднайшовши гармонію в собі. Складіть усі пазли вашого життя і картинка вас здивує.

159.9

Г21  

Гарріс, Ден. На 10 % більше щастя : як я приборкав голос у своїй голові, послабив стрес, не втративши хисту, і знайшов дійсно дієвий спосіб самодопомоги / Д. Гарріс ; пер. з англ. О. Якименко. — Харків : Фабула, 2021. — 304 с. — (#PROMe).

Відомий американський репортер і телеведучий розповідає в цій книжці про свій шлях до медитації. Разом з автором читачі мають змогу пережити злети і падіння журналістської кар’єри, дізнатися скандальні й не дуже подробиці з життя духовних лідерів, з’ясувати, що ж таке медитація, чи всім вона підходить і чи може зробити нас щасливішими.

 

159.9

Г79  

Грейтенс, Ерік. Стійкість: тяжко виборена мудрість для ліпшого життя / Е. Грейтенс ; пер. з англ. О. Тільної. — Харків : Ранок : Фабула, 2021. — 432 с.

Ерік Ґрейтенс, у минулому «морський котик», написав свою книжку насамперед для солдатів, які повернулись додому з війни й не знають, як жити далі. Автор показує, як протистояти болю, практикувати співчуття, розвинути покликання, знайти наставника і створити щастя. Його поради будуть також корисні кожному, хто хоч раз стикався з життєвими труднощами. «Стійкість: тяжко виборена мудрість для ліпшого життя» допоможе впоратися зі слабкістю, віднайти мужність і знову рухатися вперед.

159.9

С76 

Станчишин, Володимир. Стіни в моїй голові. Жити з тривожністю і депресією / В. Станчишин. — Вид. 2-ге, випр. — Київ : Віхола, 2021. — 208 с. — (Психологія).

Уявіть, що на вас чекає побачення вашої мрії, але ви — не надто впевнена в собі людина. Ви знаєте, що ваш партнер або партнерка — вершина всіх ваших мрій, тож маєте бути в найкращій за все своє життя формі. Чи тривожить вас ця ситуація? Якщо ні, закривайте цю книжку й купіть порадник “Як навчитися не брехати”. Якщо так, вітаємо в клубі тривожних пацієнтів. Книжку Володимира Станчишина «Стіни в моїй голові» присвячено тривожності, депресії, соціальним фобіям, різним психічним розладам, які більшою чи меншою мірою впливають на звичний спосіб життя людини в соціумі. Вона не вилікує вас від неприємних станів, але допоможе зрозуміти — жити з ними можливо. Усі ми, стверджує автор, є тривожними, і в цьому немає нічого надзвичайного. Головне — зрозуміти, що тривога супроводжує нас усе життя й відіграє свою важливу роль у нашому існуванні.

316.6

Б33  

Башкіна, Поліна. 12 місяців. Рік сенсу: як знайти покликання й жити щасливо / П. Башкіна. — Харків : Ранок : Фабула, 2021. — 336 с., 32 с. іл. — (#PROMe).

Хто з нас не зазнавав вигоряння на роботі? І що ми після цього зробили? «Відпочину — і все минеться»,— думаємо ми, але підсвідомо вже знаємо, що не минеться, тільки посилиться. Така тривога — здоровий механізм психіки, який говорить про те, що час міняти своє життя. Але як міняти? І що робити? Поліна Башкіна звільнилася з високооплачуваної офісної роботи і присвятила цілий рік пошуку покликання: за 12 місяців змінила 12 професій. А ще знайшла 12 Героїв — людей, які не побоялися життєвих труднощів, залишили стару професію і взялися робити те, що припало їм до душі. У цій книзі Поліна розповідає про свій досвід, про покликання, яке таки знайшла, а також дає невеликий тренінг: як визначити, чи варто звільнятися, і як знайти свою місію навіть без настільки тривалої подорожі.

316.6

Щ61

Щербаков, Сергій. Ніщо не істина : стисла історія людської дурості / С. Щербаков ; пер. з рос. О. Чупа. — Харків : Фабула, 2021. — 336 с. — (#PROMe).

Життя - це великий пазл. І якщо ліпити деталі абияк - замість картини вийде каша з картонних обрубків. Так що є сенс напружити сіру речовину і розставити фрагменти по своїх місцях (призначеним творцем, зрозуміло): спорт, подорожі, громадянський обов'язок, секс, бізнес, науковий підхід до вирішення завдань... І як тільки всі деталі опиняться там, де мають бути, - перед нами постане картина Райського саду на землі. Ідеальне життя детектед! Так ось... «Ніщо не істина» - це удар напалмом по вашій коробці з пазлом. Конкретна, логічна і скажено весела відповідь, чому збирання ідеальних картинок - нісенітниця собача. Таке собі щеплення реалізму, після якого ваше мислення стане складнішим, а життя легшим. Приємного виходу з Матриці. І, так... Які б висновки ви не зробили з цієї книги - не довіряйте їм.

Немає коментарів:

Дописати коментар