Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Вдосконалюй мозок, вчися швидше, роби своє життя яскравішим.

          Жодні навички, яких нас вчать, не дадуть нам стільки сили, як уміння вчитися. Мотивація, світосприйняття і метод допомагають здобути перемогу у власній свідомості. З добіркою книжок «Вдосконалюй мозок, вчися швидше, роби своє життя яскравішим» ми оволодіємо власним мозком, протистоятимемо силам руйнації і негативного мислення. Прочитаємо, застосуємо ці знання і здивуємося на що здатні.

612

К32 

Квік, Джим. Без меж. Вдосконалюй мозок, вчися швидше, роби своє життя яскравішим / Дж. Квік ; пер. Є. Мірошниченко. — Київ : BookChef, 2021. — 352 с.

Ми знаємо: коли старанно дбати про своє тіло, розвивати й оберігати його, воно служитиме нам ліпше й довше. Те саме стосується й мозку, однак про нього ми зазвичай не турбуємося. А даремно! Джим Квік — всесвітньо відомий фахівець із поліпшення пам’яті, оптимізації роботи мозку та прискореного навчання. Він прискіпливо дослідив усе, що заважає нашому мозку працювати на повну силу, й розробив систему, яка дає змогу натренувати його, відкоригувати свої спосіб мислення та мотивацію, а відтак — прямувати до мети найкоротшим шляхом.

159.9

П35 

Пітерс, Стів. Парадокс Шимпанзе : менеджмент розуму / С. Пітерс ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : BookChef, 2020. — 432 с.

Навівши як приклад поведінку нестримного й некерованого Шимпанзе, професор Стів Пітерс за допомогою яскравих і напрочуд зрозумілих метафор пояснює, як він впливає на наше життя, прийняття рішень, стосунки тощо. Книга допомагає розібратися, коли ліпше випустити свого Шимпанзе погуляти, коли його варто посадити до клітки, а коли найліпшим варіантом буде дати йому банан і домовитися. Мандрівка сімома планетами нашого «Психологічного всесвіту» знайомить із роботою мозку й процесами, котрі в ньому відбуваються, коли наш емоційний Шимпанзе бере гору над Людиною — свідомим розумом. Глибше зрозумівши ці процеси, ми зможемо ефективніше управляти нашим розумом.

159.9

Б96  

Б'юзен, Тоні. Мапа думок : докладний посіб. із вивчення і застосування найпотужнішого інструмента мислення в світі / Т. Б'юзен ; пер. з англ. О.  Замойська. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. — 224 с. : іл.

Як застосовувати мапи думок, плануючи робочий тиждень, готуючись до іспиту, кар’єрних змін чи вирішення конфліктних ситуацій? «Мапа думок» — це найавторитетніший і найдоступніший посібник зі складання мап думок, що ґрунтується на п’ятдесяти роках дослідження і вдосконалення мап думок їхнім винахідником Тоні Б’юзеном. Книжку написано і для тих, для кого концепція мапи думок є новою, так і для досвідчених укладачів мап, які хочуть підвищити свій інтелектуальний та творчий рівень.

159.9

Ш52

Шетті, Джей. Думай як чернець. Посібник із досягнення внутрішньої гармонії / Дж. Шетті ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : BookChef, 2021. — 416 с.

Джей Шетті три роки прослужив ченцем у буддистському храмі. А коли один із вчителів сказав йому, що він принесе більше користі людям, коли повернеться до мирського життя й ділитиметься з ними набутою мудрістю, Джей Шетті так і зробив. Нині його відео набирають мільярди переглядів, у соціальних мережах за ним слідкують десятки мільйонів людей зі всього світу, й більшість із них завдячують позитивними змінами у своєму життя практичним і простим порадам колишнього ченця. Поєднавши давню мудрість і свій досвід перебування в монастирі, автор вчить, як подолати негативні думки та звички й досягти спокою та цілей, до яких кожен із нас прагне. Абстрактні уроки Джей Шетті трансформує в конкретні поради та вправи, доступні кожному з нас.

159.9

Д29 

Делліс, Нельсон. Пам'ятай: паролі, дні народження, важливі дати і все, що ще не забув / Н. Делліс ; пер. з англ. Л. Шерстюк. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 239 с.

Як запам’ятати номери власних карток та численні паролі від купи акаунтів, дату довгоочікуваного концерту або день народження тещі? Здається, такі здібності є тільки в надлюдей із коміксів. Однак Нельсон Делліс власним прикладом доводить протилежне. Методи «шпильки» та «мандрівки», вправи на запам’ятовування малих, середніх і великих чисел, уроки вивчення слів, промов і великих текстів, надійні способи знайти будь-який предмет. Ця книжка навчить поступово зберігати в пам’яті найдрібніші подробиці щоденного життя, а згодом — і карколомні обсяги інформації. Ви будете вражені можливостями власного мозку! Тисячі людей уже використовують техніки з цієї книжки. Якщо робитимете те саме, ніколи нічого не забуватимете.

Немає коментарів:

Дописати коментар