Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 30 грудня 2021 р.

Примирення душі й тіла.

 Тривоги і страхи є в кожної людини. Чи легко опанувати техніки, які допомагають їх долати? Які техніки є у східній та західній культурах? Як осмислити щоденне життя, з його викликами Як відслідкувати зв’язки між духовністю і проблемами індивіда та суспільства? Зробіть це з нашою добіркою «Примирення душі й тіла».

615

Ф91 

Фройд, Мішель. Примирення душі й тіла : 40 простих вправ за методом софрології / М. Фройд ; пер. з фр. З. Борисюк. — Київ : BookChef, 2021. — 256 с.

Мішель Фройд – правнучка всесвітньо відомого психолога Зиґмунда Фройда, психотерапевт, дипломований фахівець із психології, клінічної психопатології та софрології, лікар-практик і фахівець з управління стресом.

Софрологія — це метод пізнання й потужний інструмент, що об’єднує техніки, характерні як для західної, так і для східної культур. Вона допомагає перетворити наші тривоги й страхи на позитивні думки, знайти приховані ресурси й поліпшити якість життя, без зайвих втрат пережити складні життєві обставини. Мішель Фройд пропонує добірку із 40 вправ, опанування якими дасть змогу достойно впоратися із життєвими проблемами; відновити впевненість у собі, а відтак вдало скласти іспит чи виступити на публіці; подолати стрес, утому та безсоння й повернути радість життя.

2

Д18 

Данилов, Дмитро Анатолійович. Трансформація поняття "дг'яна" у вченні йоги : монографія / Д. А. Данилов ; НАН України, Ін-т філософії ім. Г. С. Сковороди. — Київ : Дух і Літера, 2020. — 192 с.

Представлене видання дає можливість сучасним дослідникам і практикам йоґи глибше зрозуміти йоґічну медитацію —дг’яну. У монографії досліджується процес становлення й розвитку філософських засад дг’яни в історичній перспективі. Автор ретельно вивчає та ілюструє різноманіття поглядів та визначень, що формують поняття «дг’яна» у ведійський, епічний, класичний та гатха-йоґічний періоди. Для відображення уявлень кожної із зазначених епох, уперше зроблено український переклад нових фрагментів санскритських першоджерел. Показано, як зміни в значенні поняття «дг’яна» впливали на розвиток вчення йоґи, практику йоґінів та по-різному формували уявлення про таке звичне для сучасної людини поняття, як «мислення». Монографія, як ґрунтовне комплексне дослідження, спонукає до подальшого вивчення інтелектуальних тенденцій у розвитку йоґи та її взаємодії з іншими філософськими та езотеричними вченнями.

159.9

М91 

Мур, Томас. Піклування про душу : як сповнити глибиною і сенсом щоденне життя / Т. Мур ; пер. з англ. О. Демиденко ; літ. ред. Ю. Дембовська ; фах. ред.: Д. Залеський, О. Фешовець. — Львів : Астролябія, 2020. — 448 с. — (Сучасна глибинна психологія).

«Піклування про душу» — бестселер сучасного американського психотерапевта, монаха в минулому Томаса Мура (нар. 1940 року), що розійшовся по всьому світу у мільйонах примірників. Це потужна і наснажлива книга, яка пропонує новий підхід до осмислення щоденного життя, його проблем і творчого потенціалу. «Піклування про душу» допоможе глибше розуміти емоційні проблеми й розпізнавати священне у всьому звичному: друзях, спілкуванні, праці та переживаннях, що залишаються в пам’яті і зворушують серце. Створюючи цю книгу, в якій аналізує зв’язки між духовністю і проблемами індивіда та суспільства, Томас Мур опирався на свій досвід як психотерапевта, на досвід викладання психологічного вчення Карла Ґустава Юнґа і навчання арттерапії, а також на власні дослідження релігій і мистецтв.

159.9

Л52 

Леухіна, Анастасія. Зовсім не страшна книга. Про життя, смерть і все, що поміж ними / А. Леухіна. — Київ : Дух і Літера, 2020. — 368 с.

Що робити, якщо когось із близьких вам людей спіткала невиліковна хвороба? Куди бігти, де шукати підтримки, як поводитися з хворим? У цій книжці зібрано практичні рекомендації, які дають відповіді на ці та інші складні запитання. Але вони не казенні, а написані доступно, з урахуванням українських медичних і соціальних реалій, інколи з гумором. А ще — помережані щирими й щемкими історіями людей, які діляться власним досвідом переживання подібних ситуацій, показуючи, що навіть хвороби і смерть не здаватимуться такими страшними, якщо переживати їх усвідомлено і в любові.

Немає коментарів:

Дописати коментар