Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 3 січня 2022 р.

Поради для батьків.

 Чому між батьками і дітьми немає довіри? Що заважає щиро поговорити і отримувати задоволення від спілкування? Не дамо негативним емоціям накрити нас з головою. Прослідкуймо зв’язок між тим, як виховували нас, і тим, як ми виховуємо своїх дітей. Розіб’ємо стереотипи виховання разом з книжками із добірки «Поради для батьків», отримаємо відповіді на безліч батьківських «чому» і створимо сприятливу атмосферу у власній родині.

159.9

Ц18 

Царенко, Наталія. Як ми псуємо наших дітей і як припинити це робити / Н. Царенко ; пер. з рос. Н. Косенко ; худож. Н. Коханій. — Харків : Школа, 2021. — 288 с. : іл. — (Практична психологія для батьків).

Ця збірка є надійним помічником та мудрим порадником для всіх, хто прагне створити сприятливу атмосферу в родині. Книга розбиває на друзки стереотипи про виховання: те, що здавалося перевіреним та дієвим методом, насправді є нічим іншим, як прикрою помилкою, яка з часом може призвести до негативних наслідків. Праця Наталії Царенко не лише вказує на недоліки та похибки у стосунках з дітьми, але також пропонує шляхи їх подолання і заохочує до позитивних змін.

316.6

Л82 

Луб'яна, Ольга. Я більше не можу! Антикризові рецепти для мами / О. Луб'яна. — Харків : Основи, 2021. — 127 с. — (Для турботливих батьків).

Книжка складається з окремих історій про найбільш поширені проблеми сучасних жінок-матерів і містить фахові поради щодо того, як їх вирішити або ж, ще краще, їм запобігти… Для кого книга? Для жінок 25+, які прагнуть емоційної стабільності та шукають шляхи вирішення не простих ситуацій у родині. Чому ця книга? Чи траплялося у вашому житті так, що негативні емоції накривали з головою, і ви ясно відчували: все, я так більше не можу! Якщо вам хоча б раз хотілося бігти світ за очі від проблем та криз з власними дітьми, чоловіком, батьками, роботою, сусідами, хатніми тваринами та ін. — тоді ця книжка для вас. Та навіть якщо такої думки у вас ще виникало — ця книжка і для вас — вона підкаже, як не потрапляти у глухі кути проблемних ситуацій. Авторка — досвідчена сімейна психологиня, зібрала для вас сотні дієвих підказок у вигляді рецептів виходу з проблем, дуже «популярних» в наших родинах. Ви відчуєте допомогу, зрозумієте, що завжди є вихід, є рішення, є відповіді.


           37.018.1

Л55 

Лібер, Рон. Як говорити з дітьми про гроші / Р. Лібер ; пер. з англ.: А. Ящук, К. Мужановський. — Київ : Наш формат, 2019. — 192 с.

Діти постійно чують про гроші і багато запитують про них. Але батьки часто не знають, як говорити на цю тему, тим самим втрачаючи шанс закласти основи фінансової поведінки - важливого елементу дорослого життя. Для автора цієї книжки - фінансового колумніста Рона Лібера - бути хорошим батьками означає розмовляти з дітьми й про гроші також. У книжці Лібер дає поради, як обговорити із синами й доньками найважливіші теми: кишенькові гроші, заощадження, подарунки на дні народження, персональні покупки, благодійність, підробіток тощо. Ці поради допоможуть у вихованні щедрих, нерозбалуваних і незациклених на грошах дітей.

37.018.1

П27 

Перрі, Філіппа. Важливо, щоб ваші батьки прочитали цю книжку (а ваші діти радітимуть, якщо і ви це зробите) / Ф. Перрі ; пер. з англ. Д. Петрушенко. — Харків : Віват, 2020. — 288 с. — (Саморозвиток).

У цій книжці Філіппа Перрі розповідає, як батьки традиційно вибудовують стосунки з дітьми, що стає на заваді доброму контакту та що може його покращити. На прикладах з історій своїх пацієнтів та на основі власного досвіду материнства авторка пояснює, як: - прослідкувати зв’язок між тим, як виховували вас, і тим, як ви виховуєте своїх дітей; - зрозуміти, про що сигналізує та чи інша дитяча поведінка; - давати раду власним почуттям та почуттям вашої дитини; - усвідомити і змінити деструктивні моделі взаємодії з дитиною; - прийняти той факт, що ви припускатиметеся помилок, і як їх потім виправити.

37.018.1

Г80  

Гресь, Анна. 100 батьківських "чому". Відповідає психолог / А. Гресь ; худож. Є. А. Мартиненко. — Харків : Основа, 2008. — 208 с. : іл. — (Для турботливих батьків).

У своїй практиці дитячий психолог стикається з безліччю батьківських запитань. Відповіді на такі батьківські «чому» і зібрані в цій книзі. Можливо, батьки знайдуть допомогу в розв’язанні багатьох ситуацій, які виникають щодня, і зрозуміють, яким стане малюк через багато років.



Немає коментарів:

Дописати коментар