Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 17 січня 2022 р.

Ніщо не істина.

 Кожного року в сучасному світі відбуваються події, які його змінюють. І ми розуміємо, що більше ніколи не буде так, як було колись. Водночас є закони, які залишаються в силі тисячоліттями. Добірка «Ніщо не істина» про взаємостосунки у цьому мінливому світі, розвиток власного бізнесу в соцмережах, ризики в суспільстві споживання, вибір і правила, які допоможуть побудувати суспільство нашої мрії.

316.6

Щ61

Щербаков, Сергій. Ніщо не істина : стисла історія людської дурості / С. Щербаков ; пер. з рос. О. Чупа. — Харків : Фабула, 2021. — 336 с. — (#PROMe).

Життя — це великий пазл. І якщо тулити деталі абияк — замість картини отримаємо кашу з картонних обрубків. Тож має сенс напружити сіру речовину й розкласти фрагменти по своїх місцях (призначених творцем, безумовно): спорт, подорожі, громадянський обов’язок, секс, бізнес, науковий підхід до вирішення задач... І щойно всі деталі опиняться там, де мають бути,— ми побачимо картину Едемського саду на землі. Ідеальне життя детектед! Так от... «Ніщо не істина» — це удар напалмом по вашій коробці з пазлом. Конкретна, логічна й до біса весела відповідь, чому збирання ідеальних картинок – дурня собача. Таке собі щеплення реалізму, після якого ваше мислення стане важче, а життя легше. Приємного виходу з Матриці. І так... Хай яких висновків ви дійдете після читання цієї книжки – не довіряйте їм.

316

З-18 

Закарія, Фарід. 10 уроків для світу після пандемії / Ф. Закарія ; пер. з англ.: А. Марховська, О. Ємельянова. — Київ : Наш Формат, 2021. — 264 с.

Фарід Закарія — один з найбільш впливових і популярних американських політичних аналітиків, експерт телеканалу CNN в галузі міжнародних відносин. Автор програми Fareed Zakaria GPS, редактор колонки у Washington Post. Написав бестселери «Постамериканський світ» (The Post-American World) і «Майбутнє свободи» (The Future of Freedom).

Крихітної вірусної частинки достатньо, щоб поставити світ на коліна. Закрити кордони, «злити» мільярди доларів, убити десятки тисяч людей, а на мільярди — нагнати паніку. Це наші вчорашні реалії. Якими ж будуть завтрашні і що чекає на людство в постпандемічний час? Чи можна вважати поширення Covid 19 помстою природи? Чому Південній Кореї і Тайваню вдалося швидко приборкати поширення коронавірусу? Як Меркель відмовилася від локдауну? Яких експертів слухати, а від яких триматися подалі? Як реагувати на невігластво політиків? Чи стане побічним ефектом Covid‑19 початок другої холодної війни? У цій книжці політичний аналітик Фарід Закарія оперативно й водночас ґрунтовно реагує на пандемію та її виклики для майбутнього. Він пропонує 10 уроків, що безповоротно змінять світ. Є надія, що не на гірше.

316

А65 

Андерсен, Лене Рейчел. Більдунг. Нордичний секрет краси і свободи / Л. Р. Андерсен, Т. Бйоркман ; пер. з англ. О. Олійник-Андрусяк. — Київ : Наш Формат, 2021. — 496 с. : іл.

1800 роки: північні країни чи не найбідніші в Європі. Шведи так злидарюють, що виставляють дітей-сиріт на аукціон як дешеву робочу силу. Наш час: нордичні держави — одні з найуспішніших. Тут високий рівень життя, якісна медицина, безкоштовна освіта й найщасливіші у світі люди. У чому ж секрет? У більдунгу — так скандинави називають усебічний і гармонійний розвиток особистості й суспільства. Слово німецьке, але стало нордичним дивом. Чому? Бо скандинави зробили з нього не просто філософський концепт, а практичну ідею. Вони цілеспрямовано трансформували систему освіти і взялися за найслабшу ланку: почали культурно, інтелектуально, морально та емоційно розвивати селян. Нічого особливого — та за століття це до невпізнаваності змінило нордичні держави. Чи можна цю ідею використати нині, коли світ суттєво змінився? Чи актуальна вона, скажімо, для України? Чому так важливо розвивати потенціал кожної особистості? На ці й інші запитання відповідають автори книжки.

316

К37 

Кешмор, Елліс. Феномен культури Кардаш'ян : як знаменитості змінюють життя в ХХІ столітті / Е. Кешмор ; пер. з англ. В. Карасьова. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 208 с. — (#PROCreators).

Гомосексуальність. Гендерна ідентичність. Расизм. Демонстративне споживання. Публічність приватного життя. Повсюдна присутність соціальних медіа... Актуальність цієї книжки важко переоцінити. Вона охоплює майже всі аспекти суспільства споживання XXI століття, не лише висвітлюючи їхній теперішній стан, але й розповідаючи про історію виникнення та розвиток протягом останніх десятиліть і навіть даючи деякі прогнози на майбутнє. Для всіх, хто хоче зрозуміти сучасний світ. Світ, вільний від Кардаш’янів, ніколи не стане реальністю. Якби не Кардаш’яни, які вирішили проживати своє життя під наглядом публіки, а натомість попросили лише кілька сотень мільйонів (чи мільярдів у випадку Кайлі), це були б якісь інші «звичайні» знаменитості. Ті, з якими можна себе ототожнити. Циніки прагнуть наполягати, що знаменитості є частиною механізму доставки, мета якого — стимулювати аудиторію, щоб та пристрасно бажала нових споживчих товарів та діяла імпульсивно, купуючи їх. Я не відкидаю цього аргументу, хоча якби це були не знаменитості, то корпорації знайшли би інші шляхи та методи підтримки того ритму споживацтва, що зародився у XX столітті.

316

Т56  

Томас, Мартін. Посібник The Financial Times зі стратегії для соціальних медіа : як рекламувати свій бізнес, управляти ризиками та розвивати особистий бренд / М. Томас ; пер. з англ. Я. Машико. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 304 с. — (#PROBusiness).

Як вирішити, чи створювати додаткові облікові записи в соціальних медіа? Як збільшити кількість підписників на власних каналах? Як розвивати процес управління бесідою? Як зменшити негативний вплив скарги клієнта? Як уникнути проблем із регуляторними органами? Як не стати жертвою кібер-шахрайства? Де ж отримати відповіді на наведені запитання? Саме в цій книжці! Вона допоможе всім, хто прагне стати впевненим користувачем соціальних медіа та успішно розвивати свій бізнес або кар’єру в соціальних мережах.

20 коментарів:

  1. I think this article has a lot of information needed, looking forward to your new posts.

    ВідповістиВидалити

  2. I'm looking for a good blog site.I found you and your blog site. I was looking for a search engine.

    ВідповістиВидалити
  3. If you keep it like this, I ll visit you every day. I will continue to grow. If this part is maintained

    ВідповістиВидалити
  4. The cool things here. I am very satisfied to see. Thank you for your writing.

    ВідповістиВидалити
  5. Kudos on curating an exceptional blog! Your dedication to producing valuable and intriguing content is nothing short of inspiring. Your expertise is beautifully woven into each post, making your blog a haven for enthusiasts. Thank you for consistently providing such enriching and engaging content.Middlesex County Driving Without a License Attorney and Middlesex County Reckless Driving Lawyer

    ВідповістиВидалити
  6. Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article.

    ВідповістиВидалити
  7. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here!

    ВідповістиВидалити
  8. It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!

    ВідповістиВидалити
  9. You have opened my eyes to varying views on this topic with interesting and solid content.

    ВідповістиВидалити
  10. I am sending it to several pals ans additionally sharing.

    ВідповістиВидалити
  11. We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community

    ВідповістиВидалити
  12. Your method of describingg all in this paragraph is genuinely fastidious, all

    ВідповістиВидалити
  13. Hello, I’m happy to see some great articles on your site.

    ВідповістиВидалити