Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середа, 26 січня 2022 р.

Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною.

 Як прожити життя щасливо і ні про що не жалкувати в кінці шляху? Про це дізнаємося з добірки «Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною.» Та чи готові ми щось змінювати для гармонійного і усвідомленого життя? Роздуми авторів мотивують до змін, пояснюють які питання варто задати собі, щоб зрозуміти причини занепокоєння і поганого настрою. Ми заслуговуємо більше, ніж собі дозволяємо.

159.9

Л93 

Любченко, Олена. Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною / О. Любченко. — Київ : Книголав, 2021. — 208 с. — (Полиця нон-фікшн).

Чи готові ви змінити життя, щоби стати щасливими назавжди? У виданні «Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною» психологиня Олена Любченко розповідає, де шукати причини, коли здається що все чудово, але відчуття щастя все одно немає. Вона пояснює важливість внутрішнього задоволення, балансу й адекватного розуміння щастя для гармонійного й усвідомленого життя. Авторка наводить приклади зі своєї психологічної практики та розбирає на реальних кейсах причини занепокоєння та поганого настрою. Також вона дає поради, що робити в подібних ситуаціях. Зізнайтесь, чи відчували ви порожнечу всередині тіла, коли на перший погляд життя здавалось ідеальним? Якщо ви хоч на хвилину задумались над відповіддю, ця книга — ваш рятівник у світі важких рішень та емоційних гойдалок. Не вагайтесь — час переписати своє життя з чистого аркуша.

159.9

Р44  

Рестієрі, Ніна. Мама має право. Як подолати кризу материнства, позбутися почуття провини і знайти час на себе / Н. Рестієрі ; пер. з англ. О. Замойської. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 208 с.

«Мама має право» — це посібник для мам, які переживають стрес і перевтому, зумовлені материнськими турботами і спричинені викликами материнства. Спираючись на власний досвід, Ніна Рестієрі пропонує кроки для створення власної програми з подолання кризи, пов’язаної з материнством й обов’язками мами, для повернення давно забутих потреб матері до переліку пріоритетів і важливих справ. Ніна Рестієрі була дружиною, мамою чотирьох маленьких дітей та успішною підприємницею. Для більшості людей усе це — невимовне блаженство, а вона почувалася нещасною. Тож щодня картала себе за те, що невдячна своїй долі. А втім, озирнувшись довкола, Ніна зрозуміла, що більшість мам, яких вона знала, відчували те саме — страшенну втому, пригніченість, смуток, — при цьому наполегливо працювали, щоб зберегти зовнішній вигляд «ідеальної мами». Відчайдушно бажаючи змінитися і втомившись плакати за зачиненими дверима ванної кімнати, Ніна вирушила в десятирічну подорож, що привела її до несподіваних місць, як-от студія танців на пілоні. Ніна збагнула, що заслуговує на більше, ніж дозволяла собі, і що мама може піклуватися про своїх дітей і водночас піклуватися про себе, що матері мають право любити себе так само, як і своїх дітей. Ця книжка описує подорож Ніни до того, щоб назавжди покласти край кризі материнства в її житті, і пропонує дорожню карту, щоб і ви змогли теж.

159.9

Г14  

Гайсс, Ребекка.  Інстинкт. Перепрошивка для мозку, яка підвищить вашу продуктивність / Р. Гайсс ; пер. з англ. А. Крупки. — Київ : Yakaboo Publlshing, 2021. — 288 с.

Чому нас постійно доймає стрес, щось вічно не влаштовує на роботі й у стосунках? Чому іноді складається враження, що ми саботуємо самих себе, шкодимо власній продуктивності й можливості досягти успіху? Відповідь на всі ці запитання криється в наших інстинктах. Ми керуємося давно застарілими інстинктами, що колись допомагали вижити в небезпечних і жорстоких умовах. Але в сучасному світі, де стільки можливостей і завжди є вибір, вони лише заважають. Докторка Ребекка Гайсс, яка вивчає еволюційну біологію, пропонує новий підхід, що приборкає інстинкти і змусить працювати на нас, а не проти нас. Гайсс пояснює нашу саморуйнівну поведінку з погляду науки і відразу ж пропонує цілком зрозумілі техніки, які перепрограмують наш мозок. «Інстинкт» — дорожня карта, якою може скористатися й надихнутися кожен, щоб нарешті перестати жити на автопілоті, бути продуктивнішим, здоровішим і свідомо поліпшувати своє життя.

159.9

Т58  

Топіліна, Анна. Люби без ілюзій : як звільнитися від токсичних стереотипів і побудувати здорові стосунки / А. Топіліна ; пер. з рос. Н. Валевської. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 328 с.

Усі ми прагнемо кохати і бути коханими. Проблема лише в тім, що на шляху до щасливої любові стоїть забагато перепон, хибних уявлень і патріархальних стереотипів. Особливо — якщо ми народилися дівчатками. Ця книжка присвячена саме ілюзіям, що перешкоджають побудові приємних і плідних стосунків. Авторка аналізує власний досвід та намагається розібратися, чи щось із накопичених людством знань і мудрості (а надто — немудрості) про жінок, чоловіків та їхні взаємини можна систематизувати, впорядкувати і практично використати для створення «єдинорога» наших часів — здорових стосунків. Тривала, серйозна, саркастична, відверта і болісна розмова з собою перетворилася на книжку, яка не дасть усіх відповідей, але допоможе поставити правильні запитання і утвердитися в тому, що ти завжди інтуїтивно розуміла про суспільний і культурний тиск, міф про романтичне кохання, здорові та нездорові стосунки, тривожні маркери на перших етапах знайомства, уміння вчасно піти, буття собою і спроби змінити іншого, баланс і динаміку сил у парі, повагу до власних кордонів, тіло та секс у стосунках і решту речей таких очевидних, що ми схильні про них забувати, відкидаючи всі шанси на своє персональне, крафтове, унікальне «довго і щасливо». А ми його, чорт забирай, варті!

159.9

Я51 

Ялом, Ірвін. Питання життя і смерті. / І. Ялом, М. Ялом ; пер. з англ. О. Короля ; гол. ред. С. І. Мозгова. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2021. — 272 с. : фот.

Ця книжка — своєрідний щоденник, який вели Ірвін Ялом та його дружина Мерилін у час найтяжчого випробування: у Мерилін було діагностовано рак, і перед подружжям постало питання, як знайти сенс свого існування у новій реальності, як боротися з відчаєм. Але це не про горе і сум, а про велику любов і життя без жалю. Ірвін і Мерилін Яломи зібрали по крихтах усю мудрість прожитих разом років. Тут немає настанов і мотиваційних порад, а є досвід людей, що навчилися приймати невідворотне і зуміли змиритися з неминучою розлукою. Книжка стане опорою кожному, хто шукає підтримку, розраду й хоче прожити таке життя, про яке не доведеться жалкувати в кінці шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар