Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 21 січня 2022 р.

Еволюція бізнесу.

 Високотехнологічний бізнес має свої особливості. Добірка «Еволюція бізнесу» про те, як впроваджувати зміни і досягати успіху у IT-середовищі. Дізнаємося про одну з найбільш видатних управлінських систем, що сприяє прагненню до самостійності на робочому місці та зводить до мінімуму опір змінам, що зазвичай виникає в організаціях під час перетворень. Довідаємося про те, як реагувати на репутаційні ризики і отримувати більший дохід. Поради допоможуть створювати продуктивніші й динамічніші команди та компанії.

005

Р70  

Роменський, Максим. Переговори з дельфінами: книжка, що написана переговорником, який не знає жодної мови програмування й багато років поспіль допомагає айтішникам домовлятися з клієнтами та між собою / М. Роменський. — Харків : Фабула, 2021. — 176 с. — (#PROSystem).

Як говорити з цінним розробником, який поводиться непорядно? Як реа­гувати на незліченні «хотілки» клієнта? Чому багато фахівців дивно поводяться під час співбесіди, і що з цим робити? Як зацікавити й мотивувати співрозмовника? «Переговори з дельфінами» Максима Роменського — тверезий і уважний погляд на сучасні реалії IT-індустрії. Книжка безумовно допоможе всім, кому доводиться регулярно спілкуватися з IT-відділами, постачальниками і навіть окремими програмістами, і передусім — керівникам рівня Team leader і Project manager. Але й професіонали з великим стажем і досвідом напевно знайдуть для себе щось нове в пропонованих автором підходах. На основі реальних кейсів ви дізнаєтеся про те, що робить переговори в IT-середовищі особливими, які поведінкові алгоритми їх супроводжують і яку техніку можна використати в тих ситуаціях, коли переговори явно заходять у глухий кут.

005

А65 

Андерсон, Девід Дж.. Канбан : успішні еволюційні зміни для вашого технологічного бізнесу / Д. Дж. Андерсон ; пер. з англ. Г. Якубовської. — Харків : Ранок : Фабула, 2021. — 288 с. — (#PROSystem).

 Ось він, той самий таємничий Канбан! Девід Андерсон, один із батьків запровадження цієї системи у сферу розробки ПЗ та ІТ-технологій, розповів у своїй книжці про теоретичне підґрунтя Канбан і його глибокий вплив на скорочення обсягів невиконаної роботи, підтримання постійного робочого потоку, боротьбу з варіативністю, а головне — про створення нової корпоративної культури, заснованої на принципах «кайдзен». Автор чітко представив фундаментальні основи, навів слушні й переконливі приклади їх використання у сфері інтелектуальної праці, додавши до кожного розділу практичні поради. Канбан у наш час — це одна з найбільш видатних управлінських систем, що сприяє прагненню до самостійності на робочому місці та зводить до мінімуму опір змінам, що зазвичай виникає в організаціях під час перетворень. Тому ця книжка є обов’язковою для тих, хто стає на шлях пошуків успішного та стабільного розвитку своєї компанії, команди або виробничої групи.

005

Б59  

Біденко, Сергій. Репутаційний антистрес : інструктор для власників і топ-менеджерів бізнесу / С. Біденко, І. Золотаревич. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 224 с.

Добре ім’я компанії та її власника допомагає отримувати більший дохід, а погана слава—веде до фінансових збитків. Керівники багатьох українських компаній на власному досвіді переконалися, що за захист та відновлення репутації доводиться заплатити високу ціну. Ця книжка допомагає сформувати навички системного захисту бізнесу від кризи ще до її виникнення та вміння бути стійкими й сильними під час таких випробувань. Сергій Біденко та Ірина Золотаревич, автори цієї книжки, діляться практичними рекомендаціями з тими, хто вже має досвід репутаційних криз, і тими, хто поки що з ними не стикався. Ті з читачів, хто вже пережив репутаційний стрес, знайдуть покроковий план побудови захисту від нових криз. Тим, кого криза ще не спіткала, ця книжка допоможе створити власну систему реагування на репутаційні ризики і кризи та знайти способи протидіяти їм. Це видання стане антистресовим помічником для власників, керівників та спеціалістів українських компаній, які розуміють важливість створення і розбудови ділової та персональної репутації.

005

Ш73

Шмідт, Ерік. Тренер на трильйон : правила лідерства Білла Кемпбелла з Кремнієвої долини / Е. Шмідт, Дж. Розенберг, А. Ігл ; пер. з англ. М. Пухлій. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 200 с. : іл.

Білл Кемпбелл сприяв розбудові низки найвидатніших компаній Кремнієвої долини, зокрема Google, Apple та Intuit. Колишній університетський футболіст і футбольний тренер, Білл став ментором Стіва Джобса, Ларрі Пейджа та Еріка Шмідта, тренував десятки лідерів на обох узбережжях США. Книжка створена на основі інтерв’ю більш ніж із вісімдесятьма людьми, які знали й любили Білла Кемпбелла, в ній пояснюються принципи роботи тренера та ілюструються історіями від видатних компаній і людей, із якими він працював і грав. Це справжня програма для прогресивних бізнесових лідерів і менеджерів, яка допоможе створювати продуктивніші й динамічніші команди та компанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар