Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 20 січня 2022 р.

Як керувати проєктами.

 Будь-який проєкт– це сукупність дій, обмежених у часі і спрямованих на вирішення проблеми або досягнення конкретної мети.

Чи замислювалися ви коли-небудь, скільки у вашому житті проєктів? Написання твору в школі, ремонт у квартирі, придбання машини, пошук роботи – усе це можна описати, як проєкт. Щоб усі ваші проєкти були вдалими скористайтеся порадами бізнес-консультантів – авторів книжок з добірки «Як керувати проєктами».

005

Ф51 

Філдінг, Пол Дж. Як керувати проєктами : основні навички проєктного менеджменту: вчасні результати в межах бюджету / П. Дж. Філдінг ; пер. з англ. О. Якименко. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 240 с. — (#PROBusiness).

Аби здійснити успішний проєкт, треба поєднати і врахувати безліч різноманітних факторів. Перед вами книжка, яка допоможе це зробити. Автор розкриває засадничі принципи роботи проєктного менеджера, докладно описує особливості різних етапів проєкту, дає поради щодо його планування, ведення документації, взаємодії з працівниками, керівництвом організації та сторонніми постачальниками. Простий і цікавий виклад теоретичних понять, зрозумілі схеми, короткі й інформативні підсумки, дотепні життєві приклади… Ці та інші якості роблять цю книжку чудовим путівником, що допоможе вам попри всі перешкоди привести проєкт до успіху. Книжка Пола Дж. Філдінга, знаного в усьому світі бізнес-консультанта, буде корисною як досвідченим проєктним менеджерам, які хочуть розширити арсенал своїх навичок, так і початківцям.

005

Х42 

Хігні, Джозеф. Основи управління проєктами / Дж. Хігні ; пер. з англ. Я. Машико. — 5-те вид. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 272 с. — (#PROBusiness).

Як планувати проєкт? Як управляти зацікавленими сторонами? Як розробити цілі та задачі проєкту і створити план управління ризиками та комунікацією? Як використати ієрархічну структуру робіт і створити графік проєкту? Як контролювати та оцінювати проєкт? І взагалі, яку роль відіграє менеджер проєкту? Відповіді на ці та багато інших запитань ви отримаєте з цієї книжки. П’яте видання «Основ управління проєктами» — це чудовий інструмент, щоб закласти власне підґрунтя для управління проєктами та отримати статус досвідченого професіонала.

З 2001 року Джозеф Хіґні (Joseph Heagney) є президентом консалтингової компанії QMA International, LLC. Компанія спеціалізується на поширенні по всьому світу навчальних програм з питань менеджменту. Джозеф Хіґні часто виступає на семінарах, організованих для найбільших корпорацій, що входять до списку Fortune 500, а також на конференціях і симпозіумах. Серед його клієнтів були компанії PepsiCo, Federal Express, Verizon, Merck, Вища школа економіки Harvard Business School, армія США і відома корпорація, яка працює в області високих технологій SAP Americas.

005

З-56 

Зенгер, Гарро фон. 36 стратегем для керівника / Г. Зенгер ; пер. з нім. С. Орлова. — Вид. 1-ше. — Харків : Ранок : Фабула, 2021. — 168 с. — (#PROBusiness).

Зараз усі ми є свідками потужної китайської економічної експансії… навіть радше заручниками… і не лише економічної. Такі вже часи. Чи в змозі ми щось цьому протиставити? Виявляється, так. Переграти опонента можна, якщо добре його вивчити. І в цьому нам допоможуть два чинники. По-перше, самі китайці, які вже близько трьох тисяч років вибудовують свою поведінку згідно з давнім військовим трактатом «Тридцять шість стратегем» — зібранням таємних стратегічних прийомів і системою непрямих тактичних кроків для досягнення прихованої мети, отримання переваги і перехоплення ініціативи. А по-друге, чудовий швейцарський синолог, зокрема дослідник давньокитайської військової стратегії, Гарро фон Зенґер, котрий розтлумачить нам кожну стратегему. Тож ми отримаємо певний алгоритм поведінки для досягнення мети або вирішення будь-якої задачі з обов’язковим урахуванням особливостей об’єкта та ситуації. Буде цікаво та пізнавально.

005

Б28  

Батирєв (Комбат), Максим. Складні підлеглі. Практика керівників / М. Батирєв (Комбат) ; пер. укр. М. Козиренко. — Харків : Ранок : Фабула, 2021. — 224 с. — (#PROBusiness).

У будь-якій команді є проблемні співробітники, які псують стосунки в колективі, впливають на загальну продуктивність і заважають побудувати команду мрії. Здається, найпростіший вихід — звільнити. Але часто до них можна знайти підхід, і зрештою вони стають лояльними та ефективними. Автор «45 татуювань менеджера» Максим Батирєв поставив собі за мету зібрати й проаналізувати досвід менеджерів кількох країн. Понад дві тисячі надісланих йому кейсів було розділено за категоріями. П’ятнадцять таких категорій увійшли до цієї книжки.

Немає коментарів:

Дописати коментар