Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 16 грудня 2021 р.

Як досягти успіху у бізнесі.

          Бізнес – це справа життя тих, хто займається підприємницькою діяльністю, щоб отримати прибуток. Як досягти процвітання у бізнесі? Мабуть, від самого початку розумно реалізувати мрію, будувати і розвивати справу свого життя в умовах конкуренції. У добірці «Як досягти успіху у бізнесі» поради з власного досвіду тих, хто досяг процвітання і аналітика спеціалістів.

005

Ш33

Шварцман, Стефан А.. Чого вартий успіх. Уроки досягнення досконалості / С. А. Шварцман ; пер. В. Глінки. — Київ : BookChef, 2021. — 352 с.

Довгоочікувана книга Стефана А. Шварцмана — генерального директора, голови та співзасновника інвестиційної компанії Blackstone. Він — мільярдер, філантроп та діяч, думкою якого цікавляться очільники держав. Проте за цими досягненнями стоїть людина, яка все життя навчалась і розмірковувала про те, чого вартує досконалість. Це історія автора, яка покаже, як домогтися процвітання, будувати та розвивати бізнес. Його уроки досягнення досконалості ефективні для кожного: студента, підприємця, мецената, керівника чи просто людини, яка шукає шлях для ефективного втілення свого потенціалу.

005

І-76  

Іпатов, Евальд Федорович. Психологія управління в бізнесі : навч. посіб. для бакалаврів усіх форм навчання / Е. Ф. Іпатов, К. М. Левківський, В. В. Павловський. — Київ : НМЦВО, 2002. — 320 с.

Мета – привернути увагу до психологічних аспектів діяльності бізнесменів в умовах становлення ринкових відносин в Україні. У посібнику висвітлюють основні ідеї сучасної теорії й практики соціальної психології, приводять рекомендації вітчизняних і закордонних фахівців із різних сфер психології, розглядають життєвий досвід відомих бізнесменів сучасності. Містить тести для вивчення особистих якостей біснесмена та його співробітників.

658

Я65 

Янсіті, Марко. Конкуренція за доби штучного інтелекту / М. Янсіті, К. Лахані ; пер. з англ. Ю. Григоренко. — Київ : BookChef, 2021. — 304 с.

Настає нова ера — доба штучного інтелекту, яка створює амбітні виклики для бізнесу. Компанії, осердям яких стали масиви даних, аналітика й алгоритми машинного навчання, вириваються вперед і нівелюють традиційні проблеми, що стримують зростання. Від Airbnb до Ant Financial, від Microsoft до Amazon — дослідження доводять, що процеси, засновані на штучному інтелекті, сприяють небаченому масштабуванню та подоланню міжгалузевих меж. З книги ви дізнаєтеся про зіткнення архітектур традиційних і цифрових компаній, нові виклики для керівників і ризики змін бізнес-моделей на основі ШІ.

005

С38 

Синєгуб, Петро. Температурний режим компанії 36,6 : фундамент корпоративної культури компанії / П. Синєгуб. — Харків : Віват, 2021. — 208 с. — (Бізнес).

Перед вами 36,6 правила ефективного розвитку компанії, складені на основі особистого досвіду більш ніж п'ятнадцятирічного керівництва різними успішними бізнесами. Петро Синегуб вважає ці правила фундаментом корпоративної культури в компанії. «Не скажу, що їх написано кров'ю, - каже автор. - Але вже точно відчутними грошовими втратами, стресами і розчаруваннями в людях. Це особисто мої промахи, помилки моїх компаній і інших власників бізнесу, з якими я спілкуюся. Особлива цінність цього багатого колективного досвіду полягає в тому, що його було грамотно осмислено, для кожної ситуації було знайдено ефективні рішення - і сформульовано у вигляді правил».

159.9

Г74  

Гоулман, Деніел. Емоційний інтелект у бізнесі : [як стати успішним у житті та кар'єрі] / Д. Гоулман ; пер. з англ. Ю. Шекет. — Харків : Віват, 2021. — 528 с. — (Бізнес).

Автор аналізує причини й запоруки успіху в бізнесі як окремого працівника, так і всієї організації, виокремлюючи навички, що вирізняють лідерів у будь-якій галузі. На конкретних прикладах показано, як емоції, самоконтроль, комунікативні навички й здатність працювати в команді — тобто емоційний інтелект — впливають на успіх у житті та бізнесі. На думку автора, це важливіше за IQ, науковий ступінь та життєвий досвід. І що вища посада людини, то вагоміші ці навички. Ґоулман наголошує на тому, що всі ми маємо потенціал для розвитку емоційного інтелекту на будь-якому етапі нашої кар’єри, а також дає нам рекомендації щодо підвищення власної ефективності. 

Немає коментарів:

Дописати коментар