Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 10 грудня 2021 р.

Як виховати читача.

 Що і як краще читати дітям? Як має виглядати книжка ззовні і чим її оздобити, щоб хотілося взяти в руки і прочитати? Як подавати інформацію так, щоб інші хотіли прочитати вашу історію? Як влучно вживати слова в тому чи іншому випадку, а також збагатити мову афоризмами відомих авторів? Відповідь на ці і багато інших питань ви знайдете у книжках з добірки «Як виховати читача».

028

П49 

Пол, Памела. Як виховати читача / П. Пол, М. Руссо ; пер. з англ. О. Стукала ; іл.: Д. Яккаріно, Л. Фенг, В. Бросгол [та ін.]. — Київ : ArtHuss, 2020. — 264 с. : іл.

Коли літературні поради стають твоїм фахом, чому б не поділитись улюбленими книжками й рекомендаціями для батьків немовлят, дошкільнят і наймолодших читачів? Редакторки «The New York Times Book Review» Памела Пол і Марія Руссо написали не лише про те, як читати дітям різного віку (від народження й до старшої школи), а й про те, що їм краще читати. Зручно поділена на «вікові» й «тематичні» рубрики книжка може стати комплексним путівником у світ дитячої психології й літератури — короткі анотації чергуються тут із дуже практичними порадами, як прищепити малюкам любов до книжок, відповідями на поширені запитання й розвінчуванням міфів. Зручним і приємним додатком до українського видання стали примітки про українські переклади згаданих видань.

002

Н56 

Нестеренко, Петро. Художній образ української книги ХХ–ХХІ століть / П. Нестеренко. — Київ : Саміт-книга, 2021. — 268 с. : іл.

Книжка пропонує читачеві дослідження Петра Нестеренка, яке стосуєтся не тільки ілюстрації та книжкової графіки XX-XXI століття, а й інших компонентів естетичного образу книги - формату, паперу, обкладинки, форзаців, фронтисписів тощо. Читач знайде тут дуже цікаві міркування автора щодо інших елементів мистецтв книги - від обкладинки й титула - до футляра як декоративно-графічного засобу презентації коштовних мистецьких видань - монографій чи альбомів.

808

Е32  

Едж, Крістофер. Як #писати і не лажати / К. Едж ; пер. з англ. Ю. Максимейко ; іл. П. Малголланда. — Харків : Віват, 2020. — 158 с. : іл. — (Саморозвиток).

Яскрава динамічна книжка про те, як нарешті засісти за роботу й написати приголомшливий текст. Автор розповідає, із чого варто почати, де черпати ідеї, як побудувати логічний сюжет і багато чого іншого, що знадобиться як початківцям, так і тим, хто хоче вдосконалити стиль письма. На сторінках ви знайдете безліч порад і натхненних прикладів з творчості відомих письменників, як от Джоан Ролінґ або Ніла Ґеймана, а також кумедні малюнки, завдання й цікаві запитання, відповіді на які допоможуть вам вигадати дещо креативне й самобутнє. З цією книжкою розумієш, що писати — легко, а процес створення тексту схожий на цікаву гру більше, аніж ви могли собі уявити.

811.161.2

Б24  

Бардакова, Юлія Євгенівна. Уживаймо влучно, або Як уникнути найпоширеніших помилок / Ю. Бардакова ; іл. А. Банкулова. — Харків : Основа, 2021. — 144 с. : іл. — (Візуалізований довідник).

Квиток чи білет? Настоювати чи наполягати? Мішати чи заважати? Не поспішайте обирати з-поміж двох варіантів правильний, адже всі ці слова є в українській мові. Питання лише в тому, у яких випадках використовувати кожне з них?

821(477)

С44 

Сковорода, Григорій. Вибрані афоризми / Г. С. Сковорода ; передм. І. Дзюби ; упоряд. та авт. вступ. сл. А. Рудзицький ; худож. О. Ройтбурд. — Харків : Фоліо, 2020. — 256 с. : іл.

Книга вибраних афоризмів видатного українського філософа, поета та педагога Григорія Сковороди (1722–1794). Кожен афоризм Григорія Сковороди проілюстровано твором Олександра Ройтбурда.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар