Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 14 грудня 2021 р.

Нотатки лікарів.

 Кумедні випадки, помилки, які неможливо виправити, дивовижні зцілення, непростий вибір, постановка діагнозу від якого залежить успіх лікування. Реальні історії з багаторічної практики лікарів допоможуть нам зрозуміти як працюють ліки, що ховається за народною медициною, гомеопатією та стовбуровими клітинами. Тож подорожуймо медичними нетрями з книжками нашої добірки.

616

М44 

Мезріч, Джошуа Д. Коли смерть дарує життя : нотатки хірурга-трансплантолога / Дж. Д. Мезріч ; пер. з англ. А. Дученко. — Київ : BookChef, 2020. — 400 с.

Історія такої звичної на сьогодні операції, як трансплантація тканин та органів однієї людини іншій, триває менш ніж століття. Однак протягом цього часу людство зробило значний крок на шляху до порятунку життів. Про піонерів трансплантології, труднощі, які їм довелося долати, етичні та юридичні колізії, складні рішення й радість від кожного врятованого життя хірург Джошуа Д. Мезріч розповідає в книзі «Коли смерть дарує життя». Читач разом із автором бере участь у заборі тканин та органів; потрапляє до операційних і спостерігає за тим, як нирка чи серце переселяються в тіло іншої людини; переживає неймовірні емоції — від страху помилитися до ейфорії успіху.

616

К33 

Кей, Адам. Буде боляче. Таємні щоденники лікаря-ординатора / А. Кей ; пер. з англ. А. Лапіна. — Харків : Віват, 2021. — 256 с. — (Біографії та мемуари).

Робота лікарів схожа на їхній химерний почерк — звичайний пацієнт нічого в цьому не втямить. Без допомоги спеціаліста, звісно. Такого, як Адам Кей — лікар-ординатор, який ділиться реальними історіями зі своєї багаторічної практики. Він знає все про будні звичайного медпрацівника, про те, що відбувається в кабінетах і палатах: daily routine британських лікарів та їхніх пацієнтів, складні діагнози і фатальні помилки, кумедні випадки та дивовижні зцілення, моральні дилеми і професійні хитрощі, понаднормові години праці та майже цілковиту відсутність особистого життя. Будні супергероїв у білих халатах, приправлені тонким англійським гумором та щирим співпереживанням. Ви будете здивовані тим, як багато спільного мають британські doctors та українські лікарі. Тож заходьте, вдягайте халат і приготуйтеся до того, що буде трішки боляче, смішно, сумно та загалом більш ніж просто захопливо.

616

А62 

Амосова, Катерина. Кардіологія у мене в крові / К. Амосова. — Київ : BookChef, 2021. — 256 с.

Катерина Амосова ділиться з читачами спогадами про своє дитинство й родину видатного вченого Миколи Амосова; розповідає про свій шлях до кардіології, кар’єру науковця та викладача, ректора Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця, а також дає корисні й дієві поради, які допоможуть зберегти здоров’я серцево-судинної системи.

61

С30 

Сем'янків, Андрій (MED GOblin). Медицина доказова і не дуже / А. Сем'янків. — Київ : Віхола, 2021. — 272 c. — (Наукпоп).

50% ліків на планеті Земля призначаються неправильно. На тій самій планеті 50% пацієнтів приймають ліки не так, як треба. Не дуже оптимістично, авжеж. Додайте до цього альтернативну медицину, гомеопатію, інста-гуру без медичної освіти, які роздають свої поради направо і наліво, та натренованих нашим «профілактичним» вживанням антибіотиків бактерій — і отримаєте повну картину. Книжка лікаря й автора популярного блогу про медицину MED GOblin Андрія Сем’янківа — це своєрідний путівник медичними нетрями: від того, як працюють ліки й що ховається за народною медициною, гомеопатією та стовбуровими клітинами, і до конспірології та навичок розпізнавання призначених фуфломіцинів.

Немає коментарів:

Дописати коментар