Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 28 грудня 2021 р.

Корпоративна культура.

 Як побудувати успішну компанію і обійти конкурентів? Чому бізнесів багато, а успіху досягають одиниці? Як підібрати команду, яка працює як злагоджений механізм? Секрети були відомі ще багато століть тому. Знайдіть відповідь на ці питання, прочитавши книжки з добірки «Корпоративна культура».

005

Г74  

Гоффман, Рейд. Бліцмасштабування. Блискавичний шлях до побудови найдорожчих світових компаній / Р. Гоффман, Є. Кріс ; пер. з англ. І. Чеканівська. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2021. — 368 с.

Конкуренція у бізнесі в епоху мереж надзвичайно жорстка: всього за одну ніч хтось може збанкрутувати, а хтось — розбагатіти. Та водночас інтернет дарує нові, небачені можливості. Момент, коли компанія пропонує унікальний продукт на чітко окресленому ринку через надійний канал збуту — ідеальний, щоб удатися до стратегії бліцмасштабування, яка забезпечить гіперзростання бізнесу. В такий спосіб стартапи перетворюються на скейлапи — масштабні корпорації, які змінюють світ, торкаючись мільйонів або й мільярдів життів. Рейд Гоффман, американський підприємець, венчурний капіталіст і співзасновник мережі LinkedIn, на прикладі знаменитих корпорацій зі сфери IT та інших царин — і стартапів, і усталених компаній — детально розповідає, коли і як слід удатися до бліцмасштабування. І наполягає: навіть кілька місяців вагань можуть бути вирішальними і визначити, яка компанія веде, а яка — доганяє. Компанії, що успішно реалізовують бліцмасштабування, задають темп прогресу в своїй галузі. Книжку адресовано всім, хто бажає очолити ці зміни — задля власного зиску та інтересів цілого суспільства.

005

Г22  

Гастінг, Рід. Netflix і культура інновацій / Р. Гастінг, Е. Маєр ; пер. з англ. В. Галичиної. — Харків : Віват, 2021. — 352 с. — (Актуальна тема).

До Netflix щороку хоче долучитися безліч фахівців, а вже сформована команда — лояльна, щаслива та ефективна. У Netflix немає чітких правил, проте кожен виконує завдання максимально якісно. Рід Гастінгс та Ерін Маєр проаналізували історію успіху цієї компанії й визначили, чому бізнесів багато, але інноваційними та прогресивними серед них стають одиниці. Секрет Netflix — у людях: уся команда працює злагоджено тільки тоді, коли кожен її учасник почувається комфортно і знає, що він — важливий елемент системи, а не абстрактна робоча одиниця. У цій книжці ви знайдете поради, як створити компанію, у якій хочеться працювати та впроваджувати інновації. Крім того, ви дізнаєтеся про залаштунки роботи в найбільшому стримінговому сервісі, який досягнув неабияких успіхів завдяки унікальній корпоративній культурі.

005

Б30  

Бахматов, Максим. П'ятирічка Бахматова : книга для тих хто прагне діяти / М. Бахматов ; пер. М. Косар. — Київ : BookChef, 2020. — 320 с.

Його ім'я знайоме кожному, хто хоча б раз дивився Comedi Club UA, цікавився розвитком ВДНГ і впровадженням інновацій в Україні. Максим Бахматов бореться з незаконними забудовами в місті, впроваджує 4G у метро і дає раду дорогам. Проте мало хто знає, з чого починався його шлях ефективного управлінця. У цій книзі автор ділиться історіями та спогадами про останні п'ять років діяльності, починаючи від участі в благодійному проекті «Частинка серця», періодів ВДНГ та UNIT.City й завершуючи приходом у мерію Києва на посаду радника. Бахматов доводить своїм прикладом: можливе абсолютно все.

005

К82 

Кріппендорф, Кайхан. 36 стародавніх китайських стратегій, щоб перемогти конкурента : приховай кинджал за усмішкою / К. Кріппендорф ; пер. з англ. К. Ю. Дерев'янко. — Харків : Віват, 2020. — 304 с. — (Бізнес).

Прийоми, стратагеми і стратегії стародавніх китайських воєначальників допоможуть і в сучасному бізнесі. Кайхан Кріппендорф пояснює, як ними можна скористатись, на прикладі успішних бізнес-кейсів. Це дієві інструменти для розвитку бренду, створення вдалої бізнес-моделі, зміцнення позицій на ринку і перемоги над конкурентами.

 

338

Л84 

Лукомінський, Макс. Наввипередки. Як стати єдинорогом серед океану віслюків : переможіть конкурентів і побудуйте успішний бізнес / М. Лукомінський ; худож. О. Боева. — Харків : Віват, 2021. — 256 с. : іл.

Чому одні продукти привертають нашу увагу, а інші ні? Чому одні компанії стають чемпіонами навіть на переповнених конкурентами ринках, а інші щодня ведуть боротьбу за виживання? Книжка не просто дає відповіді на ці запитання, але й розповідає, чому у вас більше не вийде перемагати конкурентів лише за рахунок хорошого продукту, а також пропонує низку практичних інструментів, які допоможуть виділитися з натовпу й завоювати серця клієнтів. Вона водночас надихає, висвітлює поширені помилки та спонукає відмовитися від застарілих підходів, щоб поглянути на світ бізнесу по-іншому. Прочитавши цю книжку, ви дізнаєтеся про основи правильного підходу до вдосконалення й побудови успішного бізнесу, спираючись на приклади провідних українських компаній, а також практичний досвід автора, якого він набув, працюючи над власними і клієнтськими проєктами. Книжка стане в пригоді як початківцям, так і досвідченим підприємцям, а також спеціалістам у галузі маркетингу й менеджменту, які хочуть зробити внесок в успіх свого проєкту.

Немає коментарів:

Дописати коментар