Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 5 січня 2023 р.

Мисліть струнко – не переїдайте.

         5 січня щорічно, в середині довгих новорічних свят відзначають свято здорового харчування – Міжнародний розвантажувальний день. Зазначимо, що з'явилося воно лише кілька років тому. Безумовно, його ініціатори мали одну головну мету - нагадати про здоровий спосіб життя в розпал найзастільніших свят, а саме новорічних канікул.

Цього року більшість українців святкує стримано. Та все ж нагадаємо, що головне знати міру в усьому. Основа здорового способу життя – не голодування, а правильне харчування і збалансований раціон. Думки спеціалістів і різні підходи до харчування у книжках з добірки «Мисліть струнко – не переїдайте». Оберіть те, що підходить саме вам.

613

Л55 

Лівінгстон, Гленн. Ніколи більше не переїдайте. Мисліть струнко / Г. Лівінгстон ; пер. з англ. Н. Дерев'янко. — Харків : Віват, 2021. — 192 с. — (Саморозвиток).

Автор цієї книжки — психолог, який провів дослідження харчових звичок понад 40 тисяч людей та сформував причини, через які ми не можемо схуднути чи отримати бажану форму тіла. У книжці йдеться про те, як подолати ментальні блоки, сформувати власний план харчування і неухильно його дотримуватися.

613

Б43  

Бєловєшкін, Андрій. Що й коли їсти. Як знайти золоту середину між голодом і переїданням / А. Бєловєшкін ; пер. А. Долгая. — Київ : BookChef, 2020. — 256 с.

У своїй книзі Андрій Бєловєшкін ділиться своїми знаннями та досвідом, котрі допоможуть читачам оздоровитися. Метод, пропонований автором, простий — лише 12 правил режиму харчування і 12 правил вибору продуктів. Його головна мета — навчити слухати своє тіло, пізнати свої слабкі місця, приймати правильні харчові рішення й почати отримувати задоволення від їжі. З цієї книги читач дізнається, чим відрізняється емоційний голод від фізичного, яка кількість прийомів їжі в день оптимальна, як із корисних продуктів приготувати смачну страву, чому важливий ритуал прийому та багато іншого. Скориставшись порадами та доступними методиками, кожен уже за кілька тижнів зможе відчути суттєве поліпшення якості життя.

613

Б88

Броннікова, Світлана. Інтуїтивне харчування. Як припинити непокоїтися щодо їжі та схуднути / С. Броннікова ; пер. Т. Клюкіна. — Київ : BookChef, 2020. — 416 с. : іл.

У книжці надаються практичні інструменти для подолання харчової залежності. Дозволити собі їсти все, що хочеться, навчитись дослухатися до сигналів голоду й насичення, при цьому худнути й не набирати більше маси — хіба не про це ми мріємо? Без жодних звернень до лікаря, просто крок за кроком виконуючи завдання експериментаріуму на сторінках книжки, ви зможете позбутися тягаря своєї маси та проблем. Реалізуйте конкретний план, запропонований вам кваліфікованим фахівцем з питань харчування: перестаньте виснажувати свої душу й тіло. Станьте стрункими і спокійними!

613

І-87  

Ісламкіна, Олена. Кетодієта. Як жити довго і думати швидко. / О. Ісламкіна ; пер. з рос. Ю. В. Бєлочкіної ; худож.-оформ. М. С. Мендор. — Харків : Фоліо, 2020. — 235 с. : іл.

У цій книзі зібрані думки лікарів різних спеціальностей, історії успіху людей, які відкрили для себе кетодієту, і факти, підтверджені посиланнями на якісні наукові дослідження.

613

М52 

Меркола, Джозеф. Жири на дієті. Кетодієта для боротьби з раком, поліпшення роботи мозку та посилення енергійності / Дж. Меркола ; пер. з англ. Т. Семигіна. — Київ : BookChef, 2019. — 416 с.

Ця книга обов’язкова для прочитання усім, хто хоче привести до ладу своє тіло і не хворіти. Доктор Джозеф Меркола ось уже кілька десятиліть є провідником у здорове життя. Його остання книга — це справжній шедевр, що став результатом багаторічної наукової і практичної діяльності. Доктор Меркола пропонує науково обґрунтовані спростування шаблонів, що склалися, і простягає своїм читачам руку допомоги в боротьбі за міцне здоров’я.

613

Д44 

Дієтичне харчування : підручник / кол. авт.: О. І. Черевко, Н. В. Дуденко, Л. Ф. Павлоцька [та ін.] ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Харків : ХДУХТ : Світ книг, 2019. — 360 с.

У підручнику наведені сучасні підходи до дієтичного харчування, у тому числі базисні дієти, особливості дієтичного харчування при різних захворюваннях органів та систем, та технологій.

Немає коментарів:

Дописати коментар