Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 11 січня 2023 р.

Секрети успішних сімей.

11 січня у світі відзначають день "дякую". Не забувайте, що висловлювати слова вдячності варто не тільки сьогодні, а й у решту 364 дні. Де знайти слова вдячності? Бути вдячними зазвичай вчать нас наші батьки. Як будувати стосунки з людьми так, щоб вам було за що подякувати і щоб ваше «дякую» почули? Відповідь у добірці «Секрети успішних сімей».

159.9

Т52  

Тараріна, Олена. Бути собою. 10 ґаджетів для щастя / О. Тараріна ; іл. В. Олешко. — Київ : Агенція "ІРІО", 2020. — 152 с. : іл.

Усі ми родом із сім’ї — благополучної чи не дуже, щасливої або нещасної. Ми апріорі знаємо, що таке сім’я, якою вона має бути. Та що таке наше знання насправді: істина або батьківський сценарій, проходження якого в житті призведе до краху нашого шлюбу? У цій книзі автор розглянув ті підвалини, на яких будують сім’ю. Він переконаний: абсолютно будь-які сімейні стосунки можна поліпшити, відновити, будувати далі за законами безумовної, зрілої любові.

 

159.9

Т19  

Тараріна, Олена. Бути собою. 10 ґаджетів для щастя / О. Тараріна ; іл. В. Олешко. — Київ : Агенція "ІРІО", 2020. — 152 с. : іл.

Книжка Олени Тараріної «Бути собою. 10 ґаджетів для щастя» призначена для підлітків та їхніх батьків, для тих, хто збився зі шляху, і тих, хто знає, чого прагне, для тих, хто шукає розуміння і тих, чиє серце відкрите світові. Доступно й захопливо авторка розповідає про складні речі: співчуття і черствість, правдивість і брехню, радість за чужі успіхи й заздрість, повагу, довіру, підтримку. Для визначення етичних опозицій застосовується форма ґаджетів, дуже близька тінейджерам. Основні засади кожного ґаджета проілюстровані історією з життя підлітка. Авторка подає цінну наукову і практичну інформацію, скеровуючи читачів до самостійного прийняття рішень. Людське життя розглядається психологом як одна з ланок світобудови, а будь-яка дія людини — як шлях по висхідній чи низхідній. Ця книжка для людей мислячих, що прагнуть досягнути гармонійних взаємин із оточуючими і готові вийти на новий рівень — рівень діалогу із Всесвітом.

159.9

Ф91 

Фромм, Еріх. Мистецтво любові / Е. Фромм ; пер. з англ. В. Кучменко. — 2-ге вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 192 с.

«Мистецтво любові» — справжній шедевр психології, що сягає таємниць найзворушливішого людського почуття — любові... Геніальний німецький філософ і психоаналітик, один із засновників неофрейдизму та фрейдо-марксизму Еріх Фромм шукає рішення найактуальніших проблем... Чи є любов почуттям, яке може опанувати кожен? Або ж це складне мистецтво, осягнути яке здатна лише зріла особистість? Чи насправді любов — результат плідної праці та неабияких зусиль? Книжка торкається навіть найдрібніших духовних проблем людини й досліджує різні форми прояву почуттів... Незвичайні відкриття, факти й приклади надихають своєю практичністю та точністю й навчать проаналізувати своє життя.

159.9

М91 

Мурджані, Аніта. Сила емпатів. Переваги чутливості в цьому жорстокому світі / А. Мурджані ; пер. з англ. Т. Кільчук. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 208 с.

Відчуваєте, коли люди не щирі з вами? Можете відчути стан людини лише за її поглядом? Легко помічаєте, коли людина приміряє на себе різні маски й приховує своє справжнє обличчя? Якщо так, то ви емпат й частіше страждаєте від цього, ніж отримуєте переваги своєї особливості. Емпати, не тільки відчувають емоції інших людей, але й поглинають їх – часом зі шкодою для себе. Як наслідок – сенсорні перевантаження, що викликають почуття розгубленості або низьку самооцінку. Їх готовність допомогти та догодити іншим може зробити їх жертвою опортуністів, або змусити віддавати більше енергії, ніж вони мають. Спікерка та авторка бестселерів The New York Times Аніта Мурджані стверджує, що можна перетворити цей натиск емоційного тягаря на потужний інструмент. У той час, коли чуйність, доброта та співчуття дуже недооцінені, Мурджані допомагає емпатам орієнтуватися у перешкодах, з якими вони можуть зіткнутися, та визначитися зі своєю унікальністю. У книжці «Сила емпатів» авторка з гумором та прикладами з особистого досвіду дає поради як заявити про свої справжні сили, не боятися бути самими собою й демонструє позитивну силу чутливості.

159.9

Ф12 

Фабер, Адель. Як слухати, щоб діти з нами говорили. Як говорити, щоб діти нас слухали / А. Фабер, Е. Мазліш ; пер. О. Мандрика. — Львів : Свічадо, 2013. — 300 с.

Кожна людина протягом свого життя хоче чогось навчитись та щось опанувати. Найголовніше - це вміння слухати, як себе так і своїх дітей, говорити з ними.. За допомого цієї книги, ви маєте таку можливість. В книзі містяться практичні вправи та поради, перевірені на досвіді багатьох тисяч сімей. А також, як допомогти дітям опанувати власні почуття, як заохочувати до самостійності , як заохочувати до співпраці та багато цікавого.

Немає коментарів:

Дописати коментар