Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 3 січня 2023 р.

Міжнародний день здоровя душі і тіла.

            3 січня у багатьох країнах відзначають Міжнародний день здоров’я душі та тіла. Зв’язок розуму, тіла і душі відіграє важливу роль у здоров’ї та добробуті людини. Емоції, цілі, духовний досвід, переконання, дії та звички впливають на гармонію душі й тіла.

Тому цей день – гарна нагода дослухатись до себе і, можливо, навіть почати жити по-новому. Концепція гармонії душі та тіла існує сторіччями. Є багато способів, за допомогою яких її можливо досягти, поліпшити здоров’я та досягти добробуту. Про них – у нашій добірці «Гармонія душі і тіла».

615

С36  

Сілкокс, Кеті. Здорова, щаслива, сексуальна : мудрість аюрведи для сучасної жінки / К. Сілкокс ; пер. з англ. О. Дятел. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 334 с.

Якщо ви нічого не знаєте про аюрведу, але прагнете змінити своє життя — зверніться до Кеті Сілкокс. Кращого експерта не знайти, адже Кеті пройшла власний шлях удосконалення та знає все про труднощі перевтілення, пошук життєвого балансу і зміцнення жіночого здоров’я. Журнал Origin включив її до списку «70 йогів, які змінили світ».

Відкиньте стереотипи: аюрведа не змусить вас відмовитися від приємних посиденьок у кав’ярні та інших задоволень. Не змусить харчуватися повітрям та щосекунди повторювати мантри. Аюрведа нагадує стильний аксесуар, без якого не обійтися жодній сучасній жінці, яка прагне бути здоровою, щасливою та сексуальною.

Дієві методики та вправи, античні практики та медитації з пробудження життєвої енергії, поради щодо харчування й ритуалів догляду за тілом стануть секретом тривалої молодості та блиску в очах. Усередині кожної з нас дрімає богиня. Тож, красуні, час прокидатися!


              615

Ф83  

Франкл, Віктор. Лікар та душа. Основи логотерапії / В. Франкл. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 318 с.

Є безліч ліків від фізічного болю. А чим лікувати душу? До кого звертатися по допомогу в період тяжких депресій и душевних криз? Чим зарадити, коли здається, що ніхто НЕ підтримає? У Цій книжці Віктор Франкл намагається зрозуміти складну природу людської душі й осмислює поняття духу. Це справжні ліки для душі. Щирі поради, переплетені з серйозними Науковими здобутками допоможуть віднайти сенс життя, пізнати себе, заспокоїтися й вилікувати душу.


              615

Ф91  

Фройд, Мішель. Примирення душі й тіла : 40 простих вправ за методом софрології / М. Фройд ; пер. з фр. З. Борисюк. — Київ : BookChef, 2021. — 256 с.

Софрологія — це метод пізнання й потужний інструмент, що об’єднує техніки, характерні як для західної, так і для східної культур. Вона допомагає перетворити наші тривоги й страхи на позитивні думки, знайти приховані ресурси й поліпшити якість життя, без зайвих втрат пережити складні життєві обставини. Мішель Фройд пропонує добірку із 40 вправ, опанування якими дасть змогу достойно впоратися із життєвими проблемами; відновити впевненість у собі, а відтак вдало скласти іспит чи виступити на публіці; подолати стрес, утому та безсоння й повернути радість життя.


              615

Т51  

Токсикологія продуктів харчування : підручник / кол. авт.: С. А. Воронов [та ін.] ; Нац. ун-т "Львівська політехніка". — Львів : Вид-во Львівської політехніки, 2014. — 556 с.

Послідовно висвітлено теоретичні основи харчової токсикології, токсикологічну дію відомих забруднювачів харчових продуктів на організм людини та його інтоксикацію бактеріями та вірусами, забруднення харчових продуктів природними токсикантами, токсикологію харчових добавок. Наведено дані щодо канцерогенної, мутагенної та тератогенної дії токсикантів, проблем харчової алергії та дисбалансу компонентів їжі.

615

С54  

Собецька, Наталія. Цілющі рослини Італії та України в народній медицині, косметиці, кулінарії / Н. Г. Собецька. — Київ : Криниця, 2007. — 201 с. : іл.

Подорожуючи Італією, захоплюючись яскравими барвами її природи, жінка-українка потрапляє в сім’ю, де знайомиться із особливостями харчування італійців. Її зворушує рівень інформованості населення щодо здорового стилю харчування та, як звичне, використання цих знань у повсякденному житті. Авторка книги розглядає лікувальні і їстівні властивості 34-х рослин, деякі особливості і легенди, пов’язані з їхнім походженням. Подає поради і рецепти італійської народної медицини, косметики, традиційної італійської кулінарії, які можуть бути корисними і в побуті українців. Ця книга стане в пригоді найширшим колам читачів: фахівцям, просто прихильникам здорового способу життя і всім, хто любить пізнавати таємниці природи. Вона вплететься ще однією світлою ниттю у багатовікові культурні зв’язки італійського та українського народів.

Немає коментарів:

Дописати коментар