Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 24 січня 2023 р.

Стратегії ефективності бізнесу.

 

Початок року – дуже важливий час для підприємців і організацій. Час впроваджувати нові стратегії (або щось, що в конкретній компанії вважається стратегією або замінює її), оцінюючи ефективність впровадження попередніх планів і проведеної роботи. Що варто врахувати, якщо ви не задоволені своєю роботою? Відповідь ви знайдете у найновіших книжках з добірки «Стратегії ефективності бізнесу».

005

А21 

Авраамов, Павло. Стратегія Го: Давня гра й сучасний бізнес, або Як перемогти в конкурентній боротьбі / П. Авраамов ; пер. з рос. О. Кожушко. — Харків : Фабула, 2019. — 420 с.

Східна стратегічна гра Ґо — найдавніша й найскладніша гра на планеті. Протягом тисячоліть вона була міцно пов’язана з політичною, військовою та бізнесовою елітами країн Сходу. Не дивно, що й у сучасному світі особливу цікавість до гри виявляють політики й бізнесмени. Серед них — Білл Гейтс, котрий в одному інтерв’ю сказав: «У моєму житті було вдосталь розчарувань. Наприклад, я хотів бути найкращим у світі гравцем у Ґо, але так і не став ним». Для досягнення перемоги Майстри гри застосовують перевірені часом стратегічні принципи й підходи, котрі допомагають приймати правильні рішення та діяти якомога ефективніше. Ці принципи є досить абстрактними й тому можуть бути застосовані в переважній більшості сфер людського життя, особливо там, де точиться конкурентна боротьба: у політиці, бізнесі та військовій справі. У книжці розбираються 30 найважливіших стратегічних концепцій Ґо. Кожен принцип проілюстровано прикладами зі світу сучасного бізнесу: книжка містить понад 60 реальних бізнес-кейсів, які взято з практики таких усесвітньо відомих гігантів, як-от Apple, Coca-Cola, IKEA, Chrysler, Virgin, The Walt Disney Company, а також безліч історій із практики невеликих компаній.

658

Г60  

Голмс, Чет. Ідеальна машина продажів : 12 перевірених стратегій ефективності бізнесу / Ч. Голмс ; пер. з англ. І. Семенюк. — Харків : Фабула, 2019. — 288 с. : іл.

«Ідеальна машина продажів» — результат багаторічного досвіду маркетингової діяльності Чета Голмса. Пропоновані дванадцять кроків — це дванадцять інгредієнтів ідеальної страви, універсальні стратегії, перевірені сотні разів на сотнях клієнтів.

339

П27 

Перкінс, Джон. Нові зізнання економічного вбивці / Д. Перкінс ; пер. з англ. Г. Литвиненко. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 368 с.

У цій книзі немає НІЧОГО. Нічого, що не стосувалося б України й особисто кожного з нас. Автор відомого бестселера «Нові зізнання економічного вбивці» Джон Перкінс розкриває секрети спецслужб і пояснює, що кожен повинен і може зробити, щоб його країна і він сам не потрапили в економічне рабство.

005

Ч-17

Чаморро-Презумік, Томас. Чому так багато некомпетентних чоловіків стають лідерами [і як це змінити]? / Т. Чаморро-Презумік ; пер. з англ. А. Цвіри. — Харків : Віват, 2020. — 224 с. — (Бізнес).

У цій провокаційній книжці порушено два питання: чому некомпетентним чоловікам легко стати лідерами і чому компетентним людям, особливо жінкам, важко рухатися вперед? Після багатьох років досліджень автор виснував, що чимало організацій ототожнює лідерський потенціал з кількома деструктивними особистісними рисами, як-от самовпевненість і нарцисизм. Ці риси можуть посприяти в здобутті керівної посади, але вони однозначно матимуть негативні наслідки в подальшій роботі. Коли компетентних жінок і чоловіків, які не відповідають стереотипам, несправедливо ігнорують, уся компанія страждає від наслідків і результатом стає зіпсована та неефективна система. Томас Чаморро-Премузік переконаний, що є альтернативний шлях. На сторінках цього видання автор зрозуміло й натхненно демонструє, що насправді потрібно для лідерства і які методи допоможуть у виборі відповідальних і компетентних працівників.

658

М15 

Мак-Кі, Роберт. Сторіноміка: маркетинг у пострекламну епоху / Р. Мак-Кі, Т. Джерас. — Харків : Віват, 2019. — 240 с. — (Бізнес).

«Сторіноміка…» — це фундамент у будові прибуткової маркетингової стратегії, яка працюватиме на ефективну взаємодію між брендом і клієнтом. Заснована на всесвітньовідомому семінарі, створеному легендарним майстром історій Робертом Мак- Кі, ця унікальна книжка адаптує мистецтво сторітелінгу на користь маркетологів, підприємців і бізнес-корпорацій. Мак-Кі, один із розробників маркетингових стратегій провідних брендів у сфері B2B й B2C, як-от Samsung, Marriott International, Philips, Microsoft, Nike, IBM та Siemens, демонструє оригінальну концепцію, що значно перевершує традиційні моделі, та навчає, як ловити «на гачок» клієнтів завдяки сюжетно-орієнтованій і мотиваційній рекламі. Автори пояснюють, що саме робить історію переконливою, і навчають застосовувати техніки сторітелінгу в бізнесі.

Немає коментарів:

Дописати коментар