Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 15 січня 2023 р.

Радість – магія простих речей.

         На питання «чи часто ви почуваєтеся щасливим?» левова кількість людей відповість «ні». На питання «чи не здається вам, що щастя зовсім поруч?» буде більше ствердних відповідей. То чому ж ми не можемо його віднайти? Можливо, відповідь на це питання віднайдемо у книжках з добірки «Радість – магія простих речей». Ми наведемо лад у просторі, який нас оточує, і поради авторів зроблять нас трішки щасливішими.

159.9

Ф45 

Фетелль Лі, Інгрід. Радість. Магія простих речей / І. Фетелль Лі ; пер. з англ. Павленко. — Київ : Наш Формат, 2020. — 328 с. : іл.

Що станеться, якщо додати до інтер’єру кольору? Кав’ярні зі строкатими стінами приваблюватимуть більше відвідувачів, у школах буде приємніше навчатися, а в офісах зросте продуктивність. Адже додати барв дорівнює додати радості — переконана дизайнерка Інґрід Фетелль Лі. Уже 12 років вона вивчає естетику радості: як маленькі дрібниці роблять нас щасливішими, здоровішими та енергійнішими.

 

159.9

К17 

Каллан, Джеймі Кет. Бонжур, щастя! : як отримувати радість від життя / Дж. К. Каллан ; пер. з англ. Т. Заволоко. — Київ : КМ БУКС, 2017. — 256 с.

Ця книжка - дарунок жінкам усього світу. У ній автор прагнула показати прості шляхи збереження власного стилю, натхнення та енергетики, додавши трохи французької joie de vivre. У цій книжці безліч відомостей про батьківщину, суспільство, роботу, кохання, шлюб, старіння і проблеми зі здоров’ям, а також про тонкощі щоденного життя, шопінг, про прості радощі життя.

Із книгою Джеймі Кет Каллан "Бонжур, щастя!" ви навчитесь та зможете:

- Купувати і споживати менше, а насолоджуватися більше!

- Фліртувати по-французьки!

- Відкривати собі нову!

Джеймі Кет Каллан - американська письменниця, популярна спікерка з питань кохання та шлюбу, авторка серії бестселерів про принципи життя француженок, на які опираються тисячі жінок по всьому світу.

159.9

Б89  

Брюнінг, Лоретта Граціано. Керуй гормонами щастя  : як хімічний коктейль у мозку допомагає зупинити негативне мислення / Л. Г. Брюнінг ; пер. з англ. У. Курганова. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 240 с.

Революційний підхід до підвищення вашого рівня щастя. Кожен з нас чув про «гормони щастя» - дофамін, серотонін, окситоцин та ендорфін. Але далеко не всі чітко розуміють, як кожен з них працює, чому виділяється і яку реакцію в організмі викликає, і чим пояснюються скачки в нашому настрої. Ця книга покаже вам, як «перепрошити» свій мозок і активувати ті гормони, які роблять вас щасливим. Крім того, ви дізнаєтеся, як формувати нові звички і запускати дію «гормонів щастя», змінюючи нейронні шляхи. У цьому вам допоможуть десятки вправ з книги. З цієї книги ви дізнаєтеся: • Що стоїть за хімічними процесами в мозку, що роблять нас щасливими або нещасними; • Як працюють «гормони щастя» і в чому їх роль; • Як мозок формує звички — і чому від шкідливих так важко відмовитися; • Як сформувати нові шаблони поведінки за допомогою 45-денного плану.

159.9

Г47  

Гілберт, Деніел. Спотикаючись об щастя  : позитивна психологія / Д. Гілберт ; пер. з англ. Л. Герасимчука. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 270 с. — (Бестселер The New York Times).

Насправді ми нічого не знаємо про те, що таке щастя і що робить нас по-справжньому щасливими. На відміну від професора Деніела Ґілберта, засновника наукового напряму «щастязнавства». Він переконаний, що головна проблема — у безкінечному плануванні та невідповідності мрій реальності. Насолоджуватися життям необхідно не завтра, а сьогодні.

Спираючись на теорії й факти з психології, когнітивної неврології та філософії, автор розбирає феномен щастя на атоми. Годи дивитися навсібіч, чекаючи на появу чогось особливого! Справжнє щастя — у нас під ногами.

159.9

Р82  

Рубін, Гретхен. Порядок довкола. Спокій у душі : як позбутися зайвого й організувати свій простір так, щоб мати більше місця для щастя / Г. Рубін ; пер. з англ. О. Гординчук. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. — 176 с.

Чому гармидер довкола так дратує, а порядок умиротворює? Що робити з усім мотлохом, який безупинно накопичується і заважає нормально працювати та насолоджуватися життям? Дивлячись на свої речі, ми немов бачимо власну суть, стверджує відома дослідниця порядку Ґретхен Рубін. Її короткі й змістовні поради допоможуть зрозуміти, що саме є непотребом для вас і який спосіб наведення порядку годиться саме вам. А коли врешті впорядкуєте свій простір — додайте у нього трохи краси й оригінальності. Відтак отримаєте більше місця для щастя!

Немає коментарів:

Дописати коментар