Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 14 січня 2023 р.

Почувайся добре.

         Часто досягаючи того, чого нам дуже хотілося, ми не почуваємося щасливими. В наш час спокій і радість стали рідкісним скарбом. Автори світових бестселлерів відкриють вам секрети як зрозуміти свої почуття і подружити з емоціями дітей, виконуючи прості справи. Знайдіть дійсно дієвий спосіб  самодопомоги і послабте стрес, не втративши хисту з книжками добірки «Почувайся добре». І ви зрозумієте, що для щастя не так вже й багато потрібно: не втрачати баланс і бути в гармонії з собою.

159.9

С18 

Санд, Ілсе. Компас емоцій : як зрозуміти свої почуття / І. Санд ; пер. з англ. Т. Микитюк. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 160 с. Життя — завжди емоції. Однак не лише позитивні.

Наприклад, ваш друг придбав машину й аж не тямиться з радощів. Проте у вас це викликає лише роздратування та… заздрість. Ви намагаєтеся якось упоратись із цим почуттям, притлумити його… Натомість датський психолог і психотерапевт Ілсе Санд радить, аж ніяк не соромитися гніву, страху чи заздрощів — усіх тих почуттів, які ми звикли вважати неправильними й негативними.

Не приховувати, а розібратися в природі цих емоцій, навчитись уважніше ставитися до себе та своїх почуттів — ось що, на думку автора, допоможе позбутися 90 % життєвих проблем і негараздів.

Налаштуйте свій внутрішній компас, аби не загубитись у вирі емоцій.

159.9

Б51  

Бернс, Девід Д. Почувайся добре. Нова терапія настрою / Д. Д. Бернс ; пер. з англ. Н. Третякової ; наук. ред. Т. В. Стеценко. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 544 с. — (Світовий бестселер).

Почуваєтеся невдахою? Новий день приносить лише нові неприємності та безвихідь? Хочеться втекти від проблем? Усі ці почуття — передвісники депресії. Однак — не панікувати! Вони так і залишаться передвісниками, якщо ви скористаєтеся методикою лікаря Девіда Бернса — суперфахівця з когнітивно-поведінкової терапії. Він не дає депресії жодних шансів! Діагностика власного настрою — перший крок до одужання Робота над самооцінкою й подолання прокрастинації. Конструктивне сприйняття критики Позбавлення смутку та почуття провини Перфекціонізм, любовна залежність і потреба схвалення Інформація про найпоширеніші антидепресанти Почніть бачити склянку наполовину повною! Більше жодних перепадів настрою, розпачу та пригнічення! Керуйте вашим настроєм, а не навпаки!

159.9

Б60  

Бикова, Анна. Як подружити дітей з емоціями : поради "лінивої мами" / А. Бикова ; пер. А. Долгая ; за заг. ред. Є. Плясецького. — Київ : BookChef, 2018. — 127 с. : іл. — (# Лінива мама).

Всім відомо, що люди - не роботи, і, на відміну від машин, ми відчуваємо різні емоції. Починаючи з раннього дитинства, малюк розуміє, що певні ситуації чи події викликають у нього відповідні відчуття. Але як керувати емоціями і, зокрема, як подружитися з ними, він ще не знає. Автор Анна Бикова вирішила допомогти батькам і їхнім дітям, видавши цю книгу-тренінг. Поради у книзі зображають різні наукові підходи до формування емоційного інтелекту дитини, але - в ігровій формі. Інтерактивні розповіді і завдання зацікавлять вашого малюка і крок за кроком допоможуть створити емоційну гармонію.

159.9

Г21  

Гарріс, Ден. На 10 % більше щастя : як я приборкав голос у своїй голові, послабив стрес, не втративши хисту, і знайшов дійсно дієвий спосіб самодопомоги / Д. Гарріс ; пер. з англ. О. Якименко. — Харків : Фабула, 2021. — 304 с. — (#PROMe).

Відомий американський репортер і телеведучий розповідає в цій книжці про свій шлях до медитації. Разом з автором читачі мають змогу пережити злети і падіння журналістської кар’єри, дізнатися скандальні й не дуже подробиці з життя духовних лідерів, з’ясувати, що ж таке медитація, чи всім вона підходить і чи може зробити нас щасливішими.

159.9

М32 

Масуно, Шинмьо. Спіймай дзен життя : японські практики, що ведуть до спокою та радості / Ш. Масуно ; пер. з англ. О. Дятел. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 224 с.

Мінімалізм як стиль життя — один з мегапопулярних світових трендів. У своїй книжці дзенський монах Шинмуо Масуно пропонує прості й практичні поради стосовно того, як жити повнішим і щасливішим життям. Автор закликає прибрати з нього увесь мотлох і акцентує увагу на мінімалізмі, поєднуючи мудрість століть із сучасністю. Створіть свій невеличкий сад, милуйтеся заходом сонця, не бійтеся труднощів і роботи, вчіться відпускати, упорядкуйте власне житло, не забувайте про вдячність… Гармонія — у простих речах. Авжеж, ви чули все це вже купу разів, проте ще раз нагадати собі ці істини, ба навіть відкрити їх наново, точно не завадить. Бо лише гармонія і баланс — те, що робить нас щасливими! 

Немає коментарів:

Дописати коментар