Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 29 липня 2021 р.

За покликом серця.

 Який орган є найважливішим в нашому тілі? Чому лікарі обирають професію кардіохірурга? Чи легко прийняти ризиковане рішення? Добірка присвячена хірургам, зокрема тим, які проводять операції на серці. Ці книжки про нюанси професії і вибір.

616

С38 

Сінгх, Арун К. Твоє серце в моїх руках : сходження іммігранта на вершину американської кардіохірургії / А. К. Сінгх, Д. Генк ; передм. Д. М. Козгроува ; з англ. пер. Є. Мірошниченко. — Київ : BookChef, 2020. — 320 с.

«Твоє серце в моїх руках» — це неймовірна історія хлопця з понівеченими руками й недіагностованою дислексією, життя якого розпочалося серед злиднів і кастових протиріч традиційної Індії. Однак, озброївшись упертістю й цілеспрямованістю, крок за кроком долаючи перешкоди на шляху адаптації іммігранта в американське суспільство, він став одним із найвідоміших кардіохірургів США. Арун К. Сінгх виконав понад 15 000 операцій на відкритому серці, мав справу з практично всіма серцево-судинними патологіями, тримав у руках серця тисяч пацієнтів, які довірили йому свої життя. Ця книга — захоплива подорож із далекої Індії на вершину американської кардіохірургії, яку ви здолаєте разом із Аруном К. Сінгхом. Легкий стиль оповіді, емоційність викладу, відверті розмірковування та делікатні подробиці не залишать байдужим жодного читача.

616

М80 

Морріс, Томас. За покликом серця. Нотатки про кардіохірургію в 11 операціях./ Т. Морріс ; пер. з англ. А. Дученко. — Київ : BookChef, 2019. — 512 с.

Ця розповідь відкриває нам очі на героїчних піонерів кардіохірургії і основана на одинадцяти операціях на серці. Томас Морріс у своїй книзі розказує про свої значущі одинадцять операцій, про тріумф, зухвалу хоробрість, чванливу пихатість, заздрість і конкуренцію, надзвичайну майстерність.

Книга «За покликом серця» дає нам змогу заглянути через плече хірурга, щоб побачити як всередині працює серце і чому воно відмовляє.

В книжці описано як людські історії, так і історії прийняття ризикованих рішень, які, проте, врятували мільйони життів.

616

Б83  

Борстель, Йоганес Гінріх. Внутрішня історія. Серце — найважливіший орган нашого тіла. / Й. Г. Борстель ; пер. з нім. С. Зубченка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 256 с. — (Міжнародний бестселер).

Всі таємниці нашого серця розкрито! Наше серце - це сонце. Довкола нього обертаються планети-органи. І варто серцю дати збій, як усі інші процеси в організмі почнуть виходити з ладу. Перед вами - неймовірна та захоплива історія, в якій автор ділиться невідомим фактами про найвідоміший орган, його будову, хвороби та їхню профілактику. Як підтримувати серце в тонусі? Чи залежить його робота від харчування і які продукти варто виключити зі свого щоденного раціону? Як попередити інфаркти, інсульти та інші кардіологічні захворювання? Чому нещасливе кохання насправді здатне розбити серце? Як нашому «мотору» вдається невтомно працювати без відпустки та вихідних? Чому серце називають «командним гравцем»? Які наші звички допомагають, а які шкодять серцю? Автор відповідає на всі ці та багато інших запитань простою мовою, чергуючи анатомічні й фізіологічні описи та теорію з цікавими оповідками, практичними порадами і кумедними випадками з власного життя.

616

К17 

Каланіті, Пол. Коли подих стає повітрям / П. Каланіті ; пер. з англ.: Н. Трохим, Т. Микитюк. — 2-ге вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 256 с. — (#1 New York Times bestseller).

Ця написана Полом Каланіті історія почалась у травні 2013 року, коли в нього - талановитого нейрохірурга несподівано була діагностована 4 стадія раку легенів. Крапку в цих записах в 2015 році поставила смерть Пола. В результаті вийшла наповнена жагою життя і відчаю історія мужньої боротьби сильної людини - вченого. Хвороба наздогнала Пола, коли йому виповнилося 35 років, коли він перебував на піку своєї кар’єри і разом з дружиною з нетерпінням чекав народження своєї доньки. Першою реакцією на звістку про важку хворобу було питання «чому саме я». Жахливо було розуміти, що ти ось, ось станеш здобиччю страшної і рідкісної хвороби, яка в такому молодому віці діагностується лише у одної на 10000 осіб. Ще жахливіше розуміти, що, будучи лікарем, ти сам колись повідомляв багатьом про їх страшні діагнози і частково від тебе залежало: кому жити, а хто вже не має шансів на життя...

340

Ш48

Шеперд, Ричард. Неприродні випадки : Нотатки судмедексперта в 34 розтинах / Р. Шеперд ; з англ. пер. А. Дученко. — Київ : BookChef, 2020. — 448 с. : іл.

Розтин — це не лише препарування тіла людини, а й дотик до її особистості, найпотаємнішої сутності та секретів, які стають відомими лише після смерті.

Ричард Шеперд відверто розповідає про справжні причини загибелі принцеси Діани, подробиці бійні в Ганґерфорді, складнощі ідентифікації жертв терористичної атаки 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку та наслідки вибуху бомб на Балі. Кожен «розтин» — захоплива історія, що ґрунтується на реальних подіях, містить підтверджені факти й вражає.

Ричард Шеперд — провідний судово-медичний експерт Великої Британії. Протягом 40 років практики, якою досі займається, він здійснив понад 23 000 розтинів. Брав участь у розслідуваннях найгучніших справ у світі, визнаний головним експертом із ножових поранень.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар