Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 18 липня 2021 р.

Таємниці життя.

 Ви вмієте зберігати таємниці? Якщо ні – це ваша перевага. Адже наша добірка ілюстрованих дитячих енциклопедій відкриє вам чимало таємниць, які не лише можна, а й треба розповісти іншим. З цими книжками навчання перетвориться на справжнє задоволення, під час якого діти не лише дізнаються про дивовижних тварин, які жили і живуть на нашій планеті, довідаються як влаштований їхній організм, ознайомляться з найважливішими досягненнями науки, а й поступово розвиватимуть увагу, пам’ять і критичне мислення.

56

Б87  

Брілланте, Джузеппе. Усе про динозаврів: 6+ / Дж. Брілланте, А. Чесса ; іл. Романа Гарсія Мори ; пер. Я. О. Головченко. — Харків : Віват, 2020. — 144 с. : іл. — (Енциклопедії).

Науково-популярне видання цікаве тим, що в ньому подано достовірні відомості про динозаврів, про знахідки палеонтологів, гіпотези про існування прадавніх ящерів. Книжка ілюстрована справжнім біологом Романом Ґарсія Мора, який спеціалізується на науковій ілюстрації, головним чином на палеонтологічній реконструкції.

 

56

Т21  

Тарнер, Алан. Тварини дольодовикового періоду. Велика енциклопедія: [для дітей серед. шк. віку] / А. Тарнер ; іл. М. Ентон ; пер. з англ. І. А. Петренко. — Харків : Ранок, 2019. — 192 с. : іл.

Сьогодні на Землі мешкає близько 5000 ссавців, до яких належить і людина. Їхня еволюція, поширення та пристосування до умов життя відбувалися протягом багатьох мільйонів років. Ця книга розповість про те, як "завойовували" ссавці нашу планету, як еволюціонували від дрібних звірків до найбільших тварин планети.

59

Б90  

Булаховський, Кирило. Розповіді про тварин та їх назви: для мол., серед. і ст. шк. віку / К. Булаховський, М. Гаврилюк ; дизайн В. Дзиндра. — Львів : Література та мистецтво, 2020. — 272 с. : іл.

Скільки ніг у восьминога, чи існують комахи-відьми, у яких комах ідеальна талія, хто такий монстр з дев’ятьма очима, які рептилії плачуть гіркими сльозами за своїми жертвами, чи реальний птах із країни чудес, у якого звіра заборонена назва — про все це та багато іншого ти прочитаєш на сторінках цієї цікавої та захопливої книги.

 

611

Г46  

Гібберт, Клер. Дитяча енциклопедія тіла людини: 6+ / К. Гібберт ; пер. з англ. Я. О. Головченко. — Харків : Віват, 2020. — 128 с. : іл. — (Енциклопедії).

Ця корисна енциклопедія стане у пригоді допитливим дітлахам, адже відкриє найцікавіші таємниці людського тіла — від найдрібніших елементів клітини до тканин і систем органів. Діти дізнаються безліч захопливих наукових фактів про те, як працює мозок, що таке гени і ДНК, з чого складається людське тіло й чому так злагоджено працює. Ця книжка — справжній гід з анатомії та фізіології, отже, допоможе розширити кругозір маленьких розумників й урізноманітнити знання, здобуті на шкільних уроках.

001

С71

Сперроу, Джайлс. Дитяча енциклопедія науки: 6+ / Д. Сперроу ; пер. з англ. С. А. Орлової. — Харків : Віват, 2020. — 128 с. : іл. — (Енциклопедії).

          Ця корисна енциклопедія стане у пригоді допитливим дітлахам, адже відкриє найцікавіші таємниці майже всіх галузей науки. Читачі дізнаються, з чого складається атом, коли народився Всесвіт, завдяки чому «працюють» розумні матеріали, як улаштований організм людини та безліч дивовиж, що нас оточують. Із цією книжкою навчання перетвориться на справжнє задоволення, під час якого діти не лише ознайомляться з найважливішими досягненнями науки, а й поступово розвиватимуть увагу, пам’ять і критичне мислення.


Немає коментарів:

Дописати коментар