Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 9 липня 2021 р.

Бібліотека Всеукраїнської екологічної ліги. Поводження з відходами і баланс розвитку міст.

Всеукраїнська екологічна ліга – громадська організація, яка була заснована 12 грудня 1997 року.

Метою її діяльності є:

-     поліпшення екологічної ситуації в Україні, формування нового природоохоронного світогляду, забезпечення екологічних прав громадян;

-      формування в Україні засад збалансованого (сталого) розвитку;

-     побудова громадянського суспільства в Україні, що ґрунтується на загальнолюдських цінностях та принципах екологічної етики;

Головними завданнями ВЕЛ є:

– розширення участі громадськості у формуванні та реалізації національної екологічної політики, внесення пропозицій до органів влади і управління з питань удосконалення природоохоронного законодавства;

– вплив на формування державного та місцевих планів, бюджетів, програм розвитку, які мають вирішальне значення для стабілізації, поліпшення екологічної ситуації, забезпечують захист і відтворення довкілля, біологічного різноманіття та здоров’я громадян України;

– сприяння інтеграції екологічної складової в усі сектори суспільного життя та економіки;

– організація громадського контролю за виконанням природоохоронного законодавства;

– організація й проведення заходів, спрямованих на припинення діяльності, яка загрожує екологічній безпеці, біологічному різноманіттю, здоров’ю громадян України;

– сприяння формуванню екологічної свідомості шляхом пропаганди знань про стан довкілля, підвищенню рівня екологічної освіти та культури громадян, підтримці освіти в інтересах збалансованого (сталого) розвитку;

– сприяння розробленню, впровадженню вітчизняних екологічно збалансованих, енерго- та ресурсозберігаючих технологій в усіх галузях господарської діяльності.

8-10 жовтня 2020 р. в м. Івано-Франківськ відбувся Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», організатором якого була Всеукраїнська екологічна ліга.

З матеріалами заходу та іншими виданнями з бібліотеки Всеукраїнської екологічної ліги ви можете ознайомитися в читальному залі ТОУНБ.

502/504

Р65  

Розроблення та реалізація регіональних Програм поводження з відходами: проблемні питання та кращі практики : зб. матеріалів Нац. форуму "Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології" (м. Івано-Франківськ, 8–10 жовт. 2020 р.). — Київ : Центр екологічної освіти та інформації, 2020. — 407 с.

502/504

Р65  

Розроблення та реалізація регіональних Програм поводження з відходами / редкол.: Т. В. Тимочко [та ін.] ; Всеукраїнська екологічна ліга. — Київ : СТ-Друк, 2020. — 27 с. — (Охорона навколишнього середовища ; жовт., 2020, № 10).

37

О-72

Освіта у сфері поводження з відходами / редкол.: Т. В. Тимочко [та ін.] ; Всеукраїнська екологічна ліга. — Київ : СТ-Друк, 2020. — 27 с. — (Екологічна освіта та виховання ; серп., 2020, № 8).

502/504

У11 

У пошуках балансу розвитку міст /  редкол.: Т. В. Тимочко [та ін.] ; Всеукраїнська екологічна ліга. — Київ : СТ-Друк, 2020. — 27 с. — (Охорона навколишнього середовища ; верес., 2020, № 9).

502/504

П37 

Планування, проектування та будівництво в Україні на засадах збалансованого розвитку /  редкол.: Т. В. Тимочко [та ін.] ; Всеукраїнська екологічна ліга. — Київ : СТ-Друк, 2020. — 31 с. — (Охорона навколишнього середовища ; лип., 2020, № 7). 

Немає коментарів:

Дописати коментар