Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 4 липня 2021 р.

Як бути успішним і залишатися психічно здоровим.

 За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я на планеті понад 450 мільйонів людей, які страждають психічними захворюваннями. А в західних країнах кожна сьома людина є або параноїком / шизофреніком, або схильна до депресій і алкоголізму.

Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в країні, а провісниками захворювань є стреси. Найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічні розлади – це працездатність…

Здоров’я населення залежить від рівня благополуччя всього суспільства і від його уваги до цих проблем. Охорона психічного здоров’я – це процес, який починається в кожній окремій родині, продовжується за місцем роботи людей, охоплює все місцеве співтовариство.

Та чи можливо досягти успіху, дбаючи про власне психічне здоров´я? Це можливо! Як знайти баланс? Поради у добірці «Як бути успішним і залишитися психічно здоровим». 

 

                                            

159.9

Ф91 

Фромм, Еріх. Мати або бути? / Е. Фромм ; пер. з англ. Г. Яновської. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 304 с.

Наше життя — це два вектори існування. Перший — «мати», зумовлений жагою примноження, культом споживання, реклами та маркетинговими хитрощами. На противагу «мати» постає другий вектор — «бути», спрямований всередину себе. Це бажання осягнути суть. Як ці дві паралелі співіснують у буденності? Психоаналітик Еріх Фромм подає власне розуміння одвічної дилеми «мати або бути», яка становить найсуттєвішу проблему людського існування, підкороюючи собі все, що нас оточує.

Психокібернетика - Мольц М. (9789669932303) - зображення 1

 

159.9

М76 

Мольц, Максвелл. Психокібернетика / М. Мольц ; з англ. пер. Т. Семигіна. — Вид. допов. та розшир. — Київ : BookChef, 2020. — 384 с. — (Світовий бестселер).

«Психокібернетика» належить до класики книг із особистісного розвитку. Попри велику кількість нових видань на теми самовдосконалення та особистісного розвитку, опублікована 1960 року «Психокібернетика» залишається однією з найпотужніших творів цього напрямку. Викладений у ній матеріал дає підґрунтя для усвідомлення того, що успіх і щастя залежать виключно від самої людини, зокрема створеного нею образу власного Я, а також окреслює основні кроки, які спрямують читача на шлях до досягнення поставленої мети.

615

Г74  

Готтліб, Лорі. Хочете про це поговорити? Нотатки психотерапевта в 58 сеансах/ Л. Готтліб ; з англ. пер. Д. Беззадіна. — Київ : BookChef, 2020. — 560 с.

Чи знаєте ви, що означає емоційна компетентність? Ідеться про вміння розпізнати й зрозуміти власні емоції й емоції людей, з якими ми так чи інак контактуємо, — людей із нашого оточення. Уміння керувати цими емоціями й будувати якісні гармонійні взаємини з близькими, колегами і навіть просто випадковими людьми. Зрештою, це вміння позбутися всіляких гризот і бути щасливими, уміння жити в гармонії з собою і світом.

Саме цього Лорі Ґоттліб нас і навчає — бути щасливими, може, навіть несвідомо, бо запевняє, ніби книжку про щастя їй написати не вдалося. Вона просто щедро ділиться з нами своїм знанням, розмірковує на папері про ті чи ті емоційні й психологічні проблеми своїх пацієнтів і навіть свої. Надзвичайно зворушливо описує історії пацієнтів, хоча іноді йдеться не про конкретних пацієнтів, а про «збірні образи», аби зберегти приватність людей, які зверталися до неї по допомогу.

У книжці автор зачіпає й висвітлює найпоширеніші проблеми, які виникають майже в кожного з нас, але такі, про які не поговориш навіть із найближчими друзями чи рідними.

159.9

Б25  

Баркер, Ерік. Лаяти не на те дерево : хибні уявлення про секрети успіху / Е. Баркер ; пер. з англ. Д. Погребняк. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 400 с.

Американський дослідник, журналіст і блогер Ерік Баркер пропонує читачам реальні працюючі стратегії досягнення успіху в житті. Чи дійсно порядні хлопці фінішують останніми? Чи справді боягузи ніколи не виграють? Чи дійсно довіра гарантує успіх? Відповіді на ці та інші питання від Баркера руйнують розповсюджені стереотипи. Нетривіальний авторський погляд допоможе урізноманітнити процес саморозвитку і впевнитися в тому, що успіх не обмежується зароблянням грошей.

159.9

Д40 

Джей, Мег. Визначні роки. Від 20 до 30 вмикай на повну та досягай максимуму/ М. Джей ; пер. з англ. Л. Герасимчук. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 237 с.

Доктор наук Меґ Джей - американський психолог. Викладачка клінічної психології в Університеті штату Вірджинія. Має приватну практику в Шарлоттсвіллі. Доктор Джей отримала докторський ступінь із клінічної психології та гендерних досліджень в університеті Берклі в Каліфорнії. Роботи Меґ Джей друкуються в New York Times, Los Angeles Times, USA Today, Forbes, Psychology Today і NPR. Її виступ на TED подивилися більше 6 мільйонів осіб. Існує міф, що юнакам і дівчатам, яким минуло двадцять, бракує тямущості, щоб цікавитись інформацією, здатною змінити життя. І міф про те, буцімто тридцять ? це нові двадцять і зробити щось у пізнішому віці означає зробити це краще. Натомість Меґ Джей довела факт, що 80 % доленосних подій відбуваються в житті людини до 35 років. Дві третини зростання рівня зарплатні припадає на перші десять років кар'єри. До тридцяти років понад половина людей одружуються, зустрічаються або живуть разом із майбутніми чоловіками чи дружинами. Характер найістотніше змінюється в період від двадцяти до тридцяти років - не до і не після. До тридцяти років мозок людини завершує свій розвиток. І що тепер робити з цією інформацією? Саме час дізнатися, як не змарнувати можливості «вирішального десятиріччя»!

005

Р86  

Румельд, Річард. Гарна стратегія. Погана стратегія : у чому різниця і чому це важливо / Р. Румельд ; пер. з англ. Т. Мухамедшиної. — Харків : Ранок : Фабула, 2019. — 324 с.

Практично будь-яка сфера нашого буття тісно переплетена з планами досягнення цілей: у бізнесі, громадській або політичній сфері, наукових дослідженнях, спорті — скрізь «на коні» ті, хто володіє мистецтвом стратегії. Річард Румельт брав участь у розробленні стратегій десятків компаній та ділиться секретами.

Автор поставив собі за мету провести роздільну лінію між поганою і хорошою стратегією і вказати правильний шлях до створення останньої. Що таке стратегія? Чому люди не розуміють точної її дефініції? Румельт наводить безліч яскравих історичних прикладів відмінних стратегій, що привели до запаморочливого успіху, а також її відсутності, що спричинило гіркі поразки. Багаторічний досвід автора і його глибока здатність до аналітики дозволили створити неординарний творчий підхід до розробки стратегії, який можна застосовувати в організаціях будь-якого сектора економіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар