Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 7 липня 2021 р.

Як розвинути уяву, логіку, пам’ять та увагу.

 Шеф доручив творче завдання, а ви не знаєте, з якого кінця до нього підійти? Діти просять розповісти казку, але крім «Колобка» в голову нічого не приходить? Дівчина хоче сюрпризів, а ви не можете зрозуміти, що це значить? Саме час почати шукати інформацію про те, як розвинути уяву у дорослих . Адже саме з його відсутністю пов’язані всі труднощі, які можуть виникнути в багатьох ситуаціях.

А ще завдяки нашій добірці «Як розвинути уяву, логіку, пам’ять та увагу», використовуючи поради знаних авторів, ви зможете навчити ваших дітей, покращите якість взаємостосунків, результати вашої праці і ваше життя загалом.

7

Г64  

Гомперц, Вілл. Думай як митець і живи на повну / В. Гомперц ; пер. з англ. М. Ільницької. — Київ : ArtHuss, 2018. — 176 с. : іл. — (UkrainianArtBook).

"Ми всі — митці", — заявляє Вілл Ґомперц. Кожен із нас має дар творити — і безліч перешкод на шляху до свого шедевра. Спираючись на професійний досвід спілкування з сучасними митцями і блискуче знання історії мистецтва, Ґомперц виводить правила креативного мислення, що працюють за будь-яких обставин, допомагаючи долати перешкоди в творчості. Це книжка про сміливість і допитливість, здоровий скептицизм і зухвалість, пристрасть і відданість — про риси характеру й звички, завдяки яким у різні часи митці знаходили себе, досягали майстерності та здобували визнання.

612

С24 

Свааб, Дік. Наш творчий мозок / Д. Свааб ; пер. з нім. С. Зубченка. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2019. — 463 с.

Кожен має мозок. Проте не будь-який мозок — творчий. Чим є творчі здібності з погляду нейрофізіології? Звідки виникає креативність? Як оточення впливає на мозок та вибір професії? Мистецтво — це ліки для мозку чи хвороба? Яку роль у таланті художників відіграють їхні мозкові захворювання? І який стосунок до цього мають філософія та карне право? Дік Свааб говорить про взаємодію мозку із середовищем, оскільки саме це, на його думку, робить нас людьми. І не просто людьми, а унікальними особистостями. Ця книжка — немов рентгенівське світло. Готові побачити знімок власної свідомості?..

612

Т56  

Томсон, Гелен. Немислиме : 9 історій про людей із дивовижним мозком / Г. Томсон ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : Наш формат, 2019. — 232 с.

Мoзoк зaлишaєтьcя oдним iз нaйзaгaдкoвiшиx opгaнiв нaшoгo тiлa. Пaм’ять, увaгa, здaтнicть opiєнтувaтиcя у пpocтopi здaютьcя нaм звичними, oднaк учeнi пpoдoвжують здiйcнювaти coтнi eкcпepимeнтiв, aби пoяcнити їx. A щo вiдбувaєтьcя, кoли цi функцiї зникaють чи, нaвпaки, нaдзвичaйнo пocилюютьcя? Aвтopкa цiєї книжки кiлькa poкiв пoдopoжувaлa cвiтoм, збиpaючи icтopiї людeй iз дивoвижним мoзкoм. Як живe чoлoвiк, щo дeтaльнo пaм’ятaє кoжeн дeнь, aбo жiнкa, якa губитьcя нaвiть у влacнiй квapтиpi? Як пoчувaєтьcя людинa, кoтpa уявляє ceбe тигpoм? Як пpaцює лiкap, який вiдчувaє бiль iншиx, пpocтo дивлячиcь нa ниx? Цi icтopiї нe лишe пoкaзують ocoбливocтi мoзку унiкaльниx людeй, a й дoпoмaгaють зpoзумiти i poзкpити дивoвижнi тaлaнти, щo пpиxoвaнi в мoзку кoжнoгo з нac. Гeлeн Тoмcoн — кoнcультaнткa жуpнaлу New Scientist, вxoдить дo кopoткoгo cпиcку нaйкpaщиx нaукoвиx жуpнaлicтiв British Journalism Awards. Здoбулa cтупeнi бaкaлaвpa з нeйpoбioлoгiї й мaгicтpa з нaукoвиx кoмунiкaцiй.

159.9

К48 

Клеон, Остін. Кради як митець. Креативні "фішки", про які тобі ніхто не розповість / О. Клеон ; пер. з англ. Г. Литвиненко. — 3-тє вид. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2020. — 160 с. : іл. — (New York Times Bestseller).

«Кради як митець»— маніфест до всіх творчих людей, тобто до вас (ким би ви не були за фахом та чим би не займалися у житті)!

Остін Клеон — відомий художник, дизайнер, письменник й просто непересічна особистість — створив оригінальний, повний чудових ілюстрацій, прикладів та вправ путівник, що допоможе відкрити чи посилити художні якості вашого характеру. «Мислити творчо може кожний!», — стверджує автор. У світі ніщо не є оригінальним, ідеї не беруться з повітря — їх можна «вкрасти»! Тож відкрийте серце для творчості й «крадіть» чесно.

Книжка розповість, як це зробити, щоб не просто наслідувати інших, а створювати щось нове! Завдяки наведеним прикладам, ілюстраціям, порадам ви навчитеся переробляти та переосмислювати чужі ідеї та народжувати власні шедеври. Тож шукай, наслідуй, твори!

159.9

К22 

Карзан, Карло. Думай як Шерлок Голмс : для дітей серед. шк. віку / К. Карзан, С. Скалько ; пер. з італ. Л. М. Михайлова. — Харків : Ранок, 2020. — 96 с. : іл. — (Думай як) (Тренуй мозок, генію).

Шерлок Голмс вже давно припинив бути просто персонажем з книги. Він — взірець логіки, кмітливості та впевненості у собі. Автори цієї книги проаналізували твори Артура Конан Дойла, щоб з’ясувати — як працює мозок Шерлока Голмса. Їхні спостереження супроводжують корисні поради та цікаві завдання, що допоможуть юним читачам навчитися думати як найвідоміший детектив усіх часів.

Немає коментарів:

Дописати коментар