Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 26 липня 2021 р.

Чого прагнуть жінки.

 Усі ми, жінки, такі різні, здається для щастя кожній з нас потрібні інші речі. Насправді, є чимало такого, що нас об´єднує. Ця добірка для тих, хто хоче краще зрозуміти себе і своїх подруг та досягти успіху в кар’єрі та особистих стосунках. Для кожного віку є своя книжка. Також пропоновані книжки можуть стати дороговказом для чоловіків, які хочуть зрозуміти своїх жінок.

94(477)

Д21 

Дацюк, Галина. Одна з нас : незагублені історії / Г. Дацюк ; ред.: А. Білокобильська, Д. Білокобильська, І. Криворук. — Чернівці : Букрек, 2020. — 240 с. : іл.

Історії, що оприявлені в книзі, розкажуть вам про одну з нас — українську жінку. І хоч ми підіймаємося на Еверест, отримуємо паралімпійські медалі, пишемо книги та беремо до рук зброю на Сході, усе ж мусимо щодня долати стереотипи про те, що нам щось не під силу.

Ми не живемо напоказ, але точно знаємо, що кожна з нас так само має унікальний досвід, про який варто світові розповісти. Завдяки «Одній з нас» ми робимо до цього перший крок. Наші історії повні натхнення, вони про силу духу та любов — незважаючи на будь-які перешкоди: фізичні чи психологічні.

Ми розказали про себе на радіо, про нас ви може прочитати у книзі — паперовій та електронній. А бути ближчими до вас допоможе аудіовидання в особливому форматі — саме для тих, хто може книгу лише послухати.

159.9

Б12  

Бабанова, Єлизавета. До дзену на шпильках. Як створити нове життя і справу мрії з нуля / Є. Бабанова ; пер. Н. Матвійчук. — Київ : BookChef, 2020. — 432 с.

Єлизавета Бабанова — психолог, письменниця, дружина підприємця, автор 24 наукових публікацій і 15 освітніх програм для жінок. З 2012 року її блоґ допомагає сотням тисяч людей розкрити свої таланти, знайти улюблену справу і побудувати щасливі стосунки.

Якщо ви шукаєте себе, справу свого життя, кохану людину — долучайтеся до спільноти сучасних жінок, де ви дістанете підтримку в досягненні найамбітніших цілей.

«Двічі я розпочинала з нуля. Уперше в 15 років, коли з маленького міста, окрилена американською мрією, поїхала навчатися до США. Удруге, зійшовши вгору кар’єрними сходами, отримавши гроші і статус, я цілковито розчарувалася у своєму житті. Тоді я покинула все та вирушила на пошуки себе справжньої. До чого привели ці пошуки — у цій книжці».

398

Ш47

Шен, Енн. Жінки з легенд і міфів : 50 богинь, які надихають : 6+ / Е. Шен. — Харків : Віват, 2019. — 127 с. : іл. — (Щось цікаве).

Перед тобою п’ятдесят розповідей про сміливих, мудрих, наполегливих, ніжних і творчих богинь із найбільших і найвідоміших пантеонів. Це чарівна мандрівка світом легенд і міфів античних Греції й Риму, Єгипту, Китаю та Японії, Скандинавії, Полінезії, народів Америки, Африки…Ти зможеш дізнатися більше та обрати собі за взірець одну з легендарних жінок, яка допоможе в пошуках кохання, натхнення, сили й захисту, а також у прагненні оновлення й розуміння буття.

821(477)

К26 

Карпа, Ірена. Як виходити заміж стільки разів, скільки захочете / І. Карпа. — Київ : Книголав, 2020. — 216 с. — (Полиця бестселер).

Іронічний нон-фікшн, у якому українська письменниця Ірена Карпа ділиться секретами довготривалих і короткочасних знайомств, порадами для тих, хто хоче опинитися в міцних і успішних стосунках, а також не оминає увагою і свої романтичні пригоди – у Франції та поза нею. У виданні розгортаються справжні історії, самої Ірени або її близьких друзів, приправлені фірмовим гумором, завдяки якому навіть розлучення та любові страждання звучатимуть дотепно. Крім того, письменниця наголошує, що не прагне займатися менторством і вдавати з себе гуриню й психологиню, її книжка – це всуціль життєвий досвід і висновки з її досвіду стосунків із чоловіками. «Весела й корисна книжка, яку можна розглядати і як жарт, і як інструкцію. Читати її можна по порядку розділів або так, як заманеться, тицьнувши пальцем у розділ із цікавою назвою. Та й взагалі девіз цієї книжки – вийшло в мене, вийде і у вас», – говорить Ірена Карпа про новий авторський текст.

612

М79 

Морган, Елеонор. Гормони : розмова про жіноче тіло, приголомшливі факти про критичні дні та про те, чому нас треба почути / Е. Морган ; пер. з англ. О. Замойської. — Київ : Snowdrop, 2020. — 264 с.

Науково-популяна розвідка відомої британської журналістки і психологині Елеонор Морган відкриває перед читачами дивовижний і складнющий світ жіночого тіла, а ще не менш дивовижний світ жіночих переживань у пошуках самих себе та свого місця в суспільстві, закони і стереотипи в якому впродовж не одного тисячоліття створювали чоловіки. Багатий, непростий і часто контроверсійний матеріал авторці вдалося викласти максимально доступно, тому книжка стане незамінним путівником для будь-якої жінки на шляху до самопізнання, а для будь-якого чоловіка дороговказом до якнайкращого розуміння своєї коханої, матері, сестри, дочки.

Немає коментарів:

Дописати коментар