Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

суботу, 3 липня 2021 р.

Захоплююча подорож світом.

 Не кожній людині судилося за життя побувати на усіх континентах, побачити природні дива, рукотворні пам´ятки, познайомитися з флорою і фауною. Тим більше побачити Землю з інших планет у різні часи існування Сонячної системи. Але з нашою добіркою немає нічого неможливого! Яскраві фото і захоплюючі розповіді, разом з вашою уявою створять багатовимірний простір, де можливе усе!

913

К24 

Карні, Елізабет. Моя перша велика книжка ПРО СВІТ : 6+ / Е. Карні ; пер. з англ.: Я. Головченко, Г. Сологуб. — Харків : Віват, 2019. — 128 с. : іл. — (Моя перша велика книжка).

Мерщій розгортай цю книжку і вирушай у навколосвітню подорож! Ми здолаємо з тобою великий шлях — від Америки до Австралії, від Європи до Антарктиди, — і ти познайомишся з новими людьми, відвідаєш незвичайні місця, дізнаєшся багато цікавого про природу та клімат нашої планети. А допоможуть тобі яскраві світлини, що оздоблюють кожну сторінку, і ціла купа дивовижних фактів про далекі краї й тамтешні визначні пам’ятки. Тут ти знайдеш: понад 200 неймовірних світлин; короткі та водночас дотепні й інформативні тексти, завдяки яким можна скласти власне уявлення про світ; прості речення, які легко сприймати на слух і зручно читати навіть тим, хто тільки опановує цю справу; добірку дивовижних фактів до кожної теми; запитання, спрямовані на закріплення матеріалу; поради щодо того, як найефективніше користуватися цією книжкою.

91

Г46  

Гібберт, Клер. Дитяча енциклопедія планети Земля : 6+ / К. Гібберт, Г. Гед ; пер. з англ. Я. О. Головченко. — Харків : Віват, 2019. — 128 с. : іл. — (Енциклопедії).

Відкрий для себе наш неймовірний світ і все, що його сформувало, — від вулканів і землетрусів до вітрів і дощу, а також діяльності людини. Наповнена несподіваними фактами і приголомшливими фотографіями, ця книга досліджує континенти, їх клімат і людей, що живуть там. Вона стане справжнім гідом по планеті Земля і проведе нас від часів зародження Сонячної системи до наших днів.

 

91

В27 

Великий атлас світу : понад 15000 геогр. назв, карти материків і країн. — Оновлене видання. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 192 с.

Сучасне ілюстроване картографічне видання, яке дозволить вам розширити уявлення про планету земля. Детальні фізичні та політичні карти, найсучасніші дані, цікава довідкова інформація — атлас стане незамінним помічником мандрівникам та всім, кого цікавить географія. Алфавітний покажчик полегшить пошук необхідного географічного об’єкта.

Атлас містить найповніші дані про материки: площа, середня висота над рівнем моря, річки, озера, гори та вулкани. Політична карта України оновлена — містить нові адміністративні назви.

У розділі «Світ у цифрах» подано інформацію про всі держави світу: місце розташування, територія, столиця, населення, офіційна мова, релігія, грошова одиниця, державний прапор.

91

В27 

Великі та унікальні географічні відкриття / уклад.: М. В. Зінкевич, Л. В. Петринка ; худож. оформ. І. Малявської. — Тернопіль : Астон, 2020. — 232 с. : іл.

У даній книзі вміщено відомості про унікальні географічні об’єкти і процеси та розповіді про визначні географічні відкриття. В ній йдеться про географію як науку, результати досліджень, досягнення, відкриття, проблеми, гіпотези і напрямки майбутніх географічних досліджень.

58

К59 

Кокар, Наталія. Таємничий світ рослин / Н. В. Кокар ; худож. оформ. І. Малявської. — Тернопіль : Астон, 2020. — 240 с. : іл.

Чи знаєте ви, що таке інтернет? Ну звісно, що так! Проте чи знали ви, що він є і в рослин? Саме так, своя власна мережа, яку вони використовують для передачі важливої інформації. Чи знали ви, що айсберги бувають криваво-червоних кольорів, а фламінго рожеві тільки завдяки водоростям та рачкам? Чи знали ви, що завдяки діатомовим водоростям була започаткована нобелівська премія? І ні, я не жартую, без них нічого не вийшло б. Чи знали ви, що в рослин є сигнальна система і вони реагують на дію подразників? А чи чули ви, що рослини мають власний «імідж», а деякі квітки мають форму звабливих губ? Чи знали ви, що є «рослини-гуртожитки» і «комахи-фермери»? Якщо ні, то ця книга саме для вас! Тут вміщено цікаві факти, дивовижні дослідження і ще багато надзвичайної інформації, що неодмінно вам сподобається, адже це дивовижний, таємничий і просто неймовірний світ рослин. У цій книзі є яскраві ілюстрації та схеми, які допоможуть вам краще все запам’ятати та, перебуваючи в подорожі, приємно здивувати своїх рідних та друзів. Посібник можна читати в будь-якому віці, адже дізнаватися щось нове та цікаве про навколишній світ ніколи не пізно!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар