Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 2 липня 2021 р.

Як змінити усе на краще.

Вас знову не влаштовує те, що ви бачите навколо? Налагодити відносини з самим собою пробували? Можливо згущувати фарби нас примушують ірраціональне мислення й драматичні інстинкти. Усе набагато краще – стверджують автори книжок з нашої добірки «Як змінити усе на краще». Розкрийте разом з нами те, що завжди буде істинним лише для вас — вашу історію. Це стане ресурсом, щоб рухатися далі. Шукайте однодумців і сміливо реалізуйте найсміливіші проекти разом, використовуючи ефективні методи передбачення подій.

159.9

Л12 

Лабковський, Михайло. Хочу й буду. Прийняти себе, полюбити життя і стати щасливим / М. Лабковський ; пер. Т. Клюкіна. — Київ : Bookchef, 2020. — 320 с.

Ви зможете зрозуміти, чому ваше життя не складається так, як вам цього хочеться; зрозумієте, в який момент щось пішло не так, і зможете вирішити свої проблеми за допомогою порад Михайла Лабковського, одного з найвідоміших і найавторитетніших світових психологів. У цій книзі ви знайдете впізнавані ситуації і навіть слова, характерні для кожної родини, приклади прояву «рідної» ментальності і зрозумієте, в чому каверзи такої знайомої нам психології поведінки.

 Дізнаєтеся, звідки в нас агресія, невпевненість в собі, в чому коріння психології жертви і невміння постояти за себе. Вивчивши цю книгу, ви дізнаєтеся, як гарантовано налагодити відносини з самим собою, знайти щастя в особистому житті і виростити щасливих дітей. Ця книга з тих, що не втрачають актуальності з роками; з тих, в яких зазначають важливі місця олівцем; з тих, що дарують друзям і близьким, а свій екземпляр дбайливо зберігають в домашній бібліотеці, щоб передати дітям. І, звичайно, з тих, що розбирають на цитати.

316.6

Р75  

Рослінг, Ганс. Фактологія. 10 хибних уявлень про світ, і чому все набагато краще, ніж ми думаємо / Г. Рослінг, У. Рослінг, А. Рослінг-Рьоннлюнд ; пер. з англ. І. Ємельянової. — 2-ге вид. — Київ : Наш формат, 2020. — 320 с.

Ми схильні драматизувати життя навколо нас. Яка частка людей у світі живе в злиднях? Скільки сучасних дітей вакциновано? Скільки років навчаються дівчата з бідних країн? Інформація про ці факти постійно циркулює навколо нас, але навіть високоосвічені люди відповідають на них неправильно. Викладачі університетів, журналісти, експерти, директори мультинаціональних компаній, нобелівські лауреат часто показують слабкі результати. Навіть шимпанзе, які обирали б відповіді випадково, справляються краще. Ба більше, помилки тяжіють до одного напрямку - світ страшніший, жорстокіший і безнадійніший, ніж є насправді. Очевидно, причина не в поінформованості чи інтелекті. Усе це - ірраціональне мислення й драматичні інстинкти, що примушують людей згущувати фарби.

У книжці Ганс Рослінг із допомогою співавторів Уля Рослінга та Анни Рослінг-Рьонлюнд показує помилки нашого сприйняття, дає інструменти, щоб розпізнати невиправдані узагальнення, заспокоїти ірраціональні страхи та сприймати життя на підставі фактів.

342

Г29  

Гейтс, Мелінда. Мить піднесення. Розширення прав і привілеїв жінок, що здатне змінити світ / М. Гейтс ; з англ. пер. І. Павленко. — Київ : BookChef, 2019. — 304 с.

Вважайте цей щоденник супутником у своїй подорожі до становлення. Засновані на бестселері Мішель Обами, ці сторінки містять питання, які спонукають до роздумів, та підказки, щоб допомогти вам знайти та розкрити те єдине, що завжди буде істинним лише для вас — вашу історію. Всередині ви знайдете шанс не лише набратися мужності від знань, які привели вас туди, де ви є зараз, а й відчути енергію для наступних кроків, хай куди вони приведуть.

005

Б19  

Бакал, Сафі. Шалені задуми : як розвивати божевільні ідеї, що вирішують хід воєн, зцілюють хвороби та перетворюють цілі галузі / С. Бакал ; пер. з англ. В. Стельмаха. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 368 с. : іл.

У своїй книжці «Шалені задуми» фізик та підприємець Сафі Бакал розкриває читачам дивовижний новий підхід до сприйняття групової поведінки, який піддає сумнівам усі наші попередні уявлення щодо розвитку радикальних проривів у науці й промисловості. Спираючись на наукові принципи явища фазового переходу, Бакал пояснює, чому команди, компанії та будь-які інші групи певного призначення можуть раптово змінювати свою поведінку від прийняття нових несамовитих ідей до рішучого їх відторгнення, так само як текуча вода може перетворюватися на твердий лід. Використовуючи приклади, що варіюються від поширення лісових пожеж до полювання на терористів у соцмережах, та принагідно розповідаючи історії про злодіїв, геніїв та королів, Бакал демонструє, як саме ця нова наукова сфера може допомогти нам розуміти причини поведінки компаній та занепаду імперій. «Шалені задуми» перетворюють ці знання на уроки для творчих спеціалістів, підприємців та інших далекоглядних людей у всіх сферах нашого життя.

005

Г74  

Гоффман, Брайс Г. Червона команда : як нестандартне мислення спричинило революцію в армійському укладі та як воно може трансформувати ваш бізнес / Б. Г. Гоффман ; пер. з англ. У. Курганової. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 256 с.

Широковідомий вислів Карла фон Клаузевіца «туман невідомості» стосується стану театру військових дій. Зовсім не дивно, що по-справжньому ефективні методи передбачення варіантів розвитку подій в умовах браку достовірної інформації і протидії можливим несподіванкам першими розробили саме військові. Цілком передбачувано ці методи зацікавили цивільних, у першу чергу — бізнес-спільноту. Детальний розгляд способів стрес-тестування проєктів, приклади використання та поради щодо вибору того або іншого прийому роблять книжку цікавою та корисною керівникам і планувальникам будь-якого рівня і тим, хто збирається розпочинати власну справу.

Немає коментарів:

Дописати коментар