Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 30 червня 2021 р.

Для допитливих.

 Вивчати історію, математику, хімію і біологію на канікулах нудно? Це неправда! Хіба вирощувати овочі в умовах космосу або створити руку справжнього робота може бути нудно?.. Або ж знайти n+1 аргумент на захист жінок у Давньому Єгипті.

Проведіть кілька захопливих дослідів разом, усією сім´єю, та відчуйте себе справжніми науковцями-дослідниками. Перегляньте цікаву інфографіку. Отримати відповіді на безліч складних питань вам допоможе добірка книжок для сімейного відпочинку «Для допитливих».

94(100)

С 81 

100 фактів про історію / Л. Коуен, А. Фріт, М. Лейсі, Д. Мартін ; іл.: Ф. Маріані, П. Поло ; пер. з англ. С. Світової. — Київ : Книголав, 2019. — 128 с. : іл. — (Дитяча полиця).

«100 фактів про історію» — ілюстроване видання для дітей, у якому зібрано найцікавіші факти про історичні події та особистостей, діяльність яких була знаковою для їхньої епохи і вплинула на світ сучасних ідей. Така енциклопедія заохочує до вивчення історії та показує зв’язки між минулим і сьогоденням. Діти можуть дізнатися, як відбувалася декомунізація в Україні, чому луддити чинили спротив модернізації виробництва, яку роль відіграли бактерії у Першій світовій війні, а також як відстоювали жіночі права у Давньому Єгипті й у вікторіанській Англії. Усі факти подаються у форматах інфографіки та ілюстрацій, тож сприймати і запам’ятовувати нові знання буде легко. Наприкінці видання є словничок термінів, а також покажчик, щоби спростити пошук потрібного поняття, явища чи історичного діяча.

31

Г54  

Глодзь, Галина. Залюднена планета. Як нас стало сім мільярдів : для серед. і ст. шк. віку / Г. Глодзь ; іл. О. Старанчук. — Київ : Портал, 2020. — 144 с. : іл.

Демографічна наука має чим здивувати і захопити. За статистичними даними про населення світу криються глобальні зв'язки та процеси, що визначають життя кожної людини. Як географічні відкриття впливають на тривалість життя, а освіта — на кількість дітей у сім'ї? Ця книжка дає змогу відчути себе частиною величезного людства й тривалих історичних перетворень — і зрозуміти, яким саме шляхом ми прийшли в нинішню точку розвитку.

611

Т21    

Тарновська, Тетяна. Світ навколо нас. Як працює твоє тіло / Т. Тарновська ; пер. з рос. та іл. матеріал Д. С. Турбаніста ; дизайн обкл. А. М. Недял. — Київ : Кристал Бук, 2020. — 48 с. : іл. — (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія).

Наша книжка відкриває таємниці людського тіла й дає відповіді на запитання, які ще пів століття тому заводили вчених у глухий кут. Чому з’являються веснянки й через що ми гикаємо? Навіщо нам апендикс і звідки береться піт? Що являє собою ДНК і яку роль відводять стовбуровим клітинам? Ми просто й доступно описуємо складні процеси, що відбуваються в організмі, доповнюючи тексти зрозумілими схемами та яскравими світлинами. Цікаві факти, які дбайливо зібрано в цьому виданні, зроблять читання ще більш захопливим.

51

С88 

Стюарт, Колін. Чудові числа і круті розрахунки : для мол. та серед. шк. віку / К. Стюарт ; худож.-іл. А. Брандов. — Харків : Талант, 2020. — 80 с. : іл. — (КВЕСТ STEM).

Захоплива енциклопедія познайомить юних дослідників з історією технологій, що змінили життя людства: від кам’яного клина до космічних ноу-хау. Вчені команди STEM відкриють читачам «магію» винаходів і запропонують неймовірні експерименти. Як збудувати блокатор радіохвиль, виростити корисні бактерії, зробити справжню батарейку, сконструювати руку робота, вирощувати рослини у космосі? Про все це і багато іншого дізнавайся зі сторінок цієї книги.

001

С88 

Стюарт, Колін. Дивовижні атоми та хаос матерії : [для дітей мол. та серед. шк. віку] / К. Стюарт ; пер. з англ. О. Чмовж ; худож. А. Брандов. — Харків : Талант, 2020. — 80 с. : іл. — (КВЕСТ STEM) (Наука. Технологія. Техніка. Математика).

Команда талановитих науковців знайомить читачів із дивовижним світом відкриттів та дослідів. У цій книзі ти знайдеш експерименти, що відкриють цікавий науковий світ у повсякденному житті. Ти зможеш зробити власний компас, стати геологом і вивчати гірські породи, зробити вулкан вдома і спостерігати за дощем у склянці… А ще дізнаєшся багато цікавинок і напевно відкриєш у собі талант ученого.



Немає коментарів:

Дописати коментар