Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 16 червня 2021 р.

Бізнес на здоровому глузді.

 Розпочинаючи власну справу кожен бізнесмен вболіває за те, щоб продукт чи послуга, які ви виробляєте, були затребуваними і контурентноспроможними. Щоб економічна діяльність була прибутковою. Як вести бізнес ефективно? Лайфхаки від тих, кому вдалося домогтися свого, створити власний бренд і стати успішними у добірці «Бізнес на здоровому глузді».

336(477)

В75 

Ворона, Тімур. 

Дмитро Дубілет. Бізнес на здоровому глузді : 50 ідей, як домогтися свого / Т. Ворона ; пер. І. Демчук. — Київ : BookChef, 2020. — 256 с.

Книжка «Бізнес на здоровому глузді. 50 ідей, як домогтися свого» про бізнес-принципи Дмитра Дубілета, співзасновника інтернет-банку monobank, у минулому IT-директора «ПриватБанку» і міністра Кабінету Міністрів.

У десяти розділах йдеться про бізнес-принципи Дмитра, заснованих на особистому досвіді. Це практичні поради про розробку бізнес-ідей, створення команди, маркетинг, продажі, а також 50 ідей, як утілити в життя принципи і домогтися свого.

Дмитро Дубілет — один із наймедійніших підприємців країни. У 20 років він продав перший бізнес із оцінкою $100 тисяч. У 28 став IT-директором «ПриватБанку». Разом із партнерами заснував monobank, який залучив 1,6 млн клієнтів за два роки. Планував запустити мобільний банк Koto у Великій Британії, але обійняв посаду міністра і полишив бізнес.

316.6

Е 44

Ейкор, Шон

Великий потенціал. Припиніть гонитву за успіхом і отримайте більше щастя й гараздів / Ш. Ейкор ; пер. з англ. О. Чупи. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 224 с.

У світі, де панує конкуренція та індивідуальні досягнення, ми вимірюємо та втілюємо свій потенціал у зовсім неправильний спосіб. Намагаючись досягнути успіху, зокрема й за рахунок невдач інших, ми не тільки обмежуємо наш потенціал. Постійна боротьба напружує і виснажує нас.

У своїй довгоочікуваній книзі Ейкор пропонує шляхи вирішення проблеми. Спираючись на свої дослідження, проведені в 50 країнах, він пояснює, що торування шляху до успіху і щастя - це не спортивні змагання. Навіть більше, успіх і щастя майже повністю залежать від нашої здатності контактувати і взаємодіяти з іншими людьми, навчатися одне в одного.

Кожна складова нашого потенціалу - продуктивність, інтелект, креативність, здатність до лідерства, здоров'я - перебуває під впливом нашого оточення. Тому, коли ми допомагаємо іншим стати кращими, ми самі розвиваємось, розширюємо межі своїх можливостей...

316.6

В15 

Валлє, Віра. 

Ілюзія ефективності: як і чому нас пошивають у дурні / В. Валлє. — Харків : Фабула, 2020. — 208 с.

Як ми стаємо жертвами фейків, шахрайства і брехні, робимо безглузді речі, ухвалюємо неефективні або навіть шкідливі рішення? Як нас пошивають у дурні й чому ми дозволяємо це робити? Книжка «Ілюзія ефективності: як і чому нас пошивають у дурні» пропонує читачеві подорож до світу ірраціональності, бутафорії, хаосу, брехні й заперечення реальності. Світу, який воліє знівелювати особистість, перетворити людину на благодатний об'єкт для маніпуляцій. Влада ілюзій і обману як спільниця поневолення розуму людини розглядається авторкою у контексті безглуздя масового споживання товарів та інформації, фішингу в економіці й політиці, кризи суспільства хаосу і пост-правди. Як звільнитися з тенет абсурду, який прагне довести свою всепереможну силу? Як захистити себе від маніпуляцій? Як зберегти відчуття реальності? Ця книга зацікавить того, хто хоч раз у житті ставив під сумнів нав’язані ззовні поширені стереотипи і доцільність усього, що відбувається у нашому «маленькому» і «великому» світах. Хто має відвагу кинути виклик дезорієнтації, хаосу і паніці, спровокованими маніпуляторами. Хто прагне стати на захист дійсного світу всупереч розповсюдженим ілюзіям, з якими ми стикаємося на кожному кроці.

659

Л55 

Лі, Річ. 

Міфи про PR : поганого паблісіті не буває та інші поширені хибні уявлення / Р. Лі ; пер. з англ. І. Семенюк. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 272 с.

«Міфи про PR» Річа Лі — це цілком новий погляд на сферу зв’язків з громадськістю та медіаіндустрією. Як не втрапити у пастки PR контенту, не потонути у засиллі інформації, а використати її на свою користь, як врешті здобути у цьому руслі власний комерційний успіх? Річ Лі вичерпно, неймовірно доступно і цікаво відповідає на кожне з цих питань. Зокрема, що найголовніше, — розвінчує міфи про PR, що часто формують у нашій свідомості не зовсім правильне розуміння сутності інформаційного простору навколо нас. Книжка стане в пригоді не тільки PR-гуру чи тим, хто пов’язує з PR свою професійну діяльність, а й тим, хто хоче орієнтуватись у сучасному світі комунікації, де зв’язки з громадськістю посідають базовий щабель. Річ Лі склав воєдино безцінний аналіз галузі PR у XXI столітті, разом зі всіма його малопомітними аспектами, розповівши, як стати талановитим працівником індустрії зі стратегічним мисленням (виділившись на фоні всіх тактиків, архаїчних практиків, які й досі розпорошуються та моляться на зону охоплення). «Міфи про PR» — мастрід для будь-кого, хто починає свою кар’єру в галузі і тих, хто вже в ній, адже ця книжка буде слугувати нагадуванням про базові цінності, яких вони мають обов’язково дотримуватися. Це освіжний мікс порад, інсайтів та прикладів із реального життя, взятих із багатого джерела матеріалів, щоб продемонструвати обговорювані всіма теорії.

658

Р79  

Роулз, Деніел. 

Цифровий брендинг : повне покрокове керівництво зі стратегії, тактики, інструментів та вимірювань / Д. Роулз ; пер. з англ. К. Деревянко. — Вид. 2-ге. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 256 с.

Мета цієї книжки — показати, чим насправді є бренд у цифровому світі, що він робить для практичних результатів, як його можна досягти і, найголовніше, виміряти й поліпшити. Вона допоможе вам створити надійну основу для планування, реалізації та вимірювання ефективності ваших цифрових кампаній. Тобто ви зможете розробити вимірювану цифрову стратегію, засновану на чітких цілях.

 

658

П 68

Праєт, Дуглас Ван. 

Несвідомий брендинг : як нейробіологія може посилити (та надихнути) маркетинг / Д. Праєт ; пер. з англ. Я. Машико. — Харків : Ранок : Фабула, 2020. — 304 с. — Кн. видано за сприяння Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні.

Упродовж усього життя нас оточують бренди: одяг, їжа, розваги, всесвітньо відомі імена. Їх усіх об’єднує одне — вони хочуть нам сподобатися. І багатьом це вдається настільки, що ми не уявляємо свого повсякдення без них. Але як? Який секрет успіху тих чи інших брендів? Чому хтось водномить досягає успіху і злітає на вершину популярності, а інші компанії в той же час втрачають усе через один необдуманий маркетинговий крок? Відповідь криється в людській підсвідомості. Несвідомий брендинг — ось сфера багаторічних досліджень Дугласа ван Праєта.

Книжка буде цікавою як людям, зайнятим у сфері маркетингу, так і покупцям, до яких ми з вами належимо. Автор не претендує на новизну пропонованого матеріалу, про що прямо і говорить. У книжці є багато посилань на різні джерела, які стосуються як маркетингу, так і нейробіології.

Із «Несвідомого брендингу» ви дізнаєтеся, як наше прагнення до соціалізації та визнання впливає на кожен найменший вибір тоді, коли ми самі цього не усвідомлюємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар