Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 17 червня 2021 р.

Корисні поради психологів для підлітків, які хочуть бути щасливими.

 Коли ми робимо вибір, приймаємо важливі життєві рішення, зазвичай керуємося власним досвідом і радимося з тими, кому довіряємо, хто є для нас авторитетом. А якщо ви підліток і власного досвіду в де-яких питаннях у вас немає, і в оточуючих також небагато, та й запитати буває соромно?.. Або авторитетні люди дають протилежні за змістом поради. Як будувати стосунки або обрати професію своєї мрії? Допоможуть поради психологів з добірки книжок «Корисні поради психологів для підлітків, які хочуть бути щасливими.»

159.9

П82 

Просвєтова, Анна. 13 ключів до розуміння себе, свого оточення та своїх стосунків / А. Просвєтова ; іл. М. Мороз. — Київ : Агенція «ІРІО», 2020. — 144 с. : іл.

Здавалося б, у сучасному світі, де інформація є найважливішим глобальним ресурсом, не повинно виникати проблем із одержанням тих чи інших знань. На практиці це мало б означати, що нинішні підлітки повинні зростати інформаційно підкутими, а отже, не повторювати помилок, яких припускалися їхні батьки. То чому ж тоді у XXI столітті проблеми підлітків нікуди не зникли? Чому дівчата і хлопці так само потрапляють у «погані» компанії? Чому неповнолітні дівчата досі «раптом» вагітніють? Чому сучасні діти страждають від депресій? Авторка цієї книжки, знана психологиня Анна Просвєтова, впевнена, що вся суть в одвічному браку спілкування. Сучасним батькам, а втім, як і колись їхнім батькам, хронічно бракує часу відверто поговорити з дітьми про проблеми, що їх турбують. Не завжди у батьків знаходиться й правильна відповідь на непросту ситуацію, до якої потрапляє їхня дитина. Опанувавши цю книжку, ваша дитина зрозуміє, що вона – особистість, навчиться себе поважати, легко знаходитиме правильних друзів , буде здатна досягати мрій і планувати власне, щасливе, майбутнє. Дане видання рекомендовано не лишень підліткам, а й їхнім батькам, адже практика показує, що багатьом дорослим також не завадило б довідатися про Ключі, що відмикають двері у світ Щастя.

159.9

Ч-75

Чольвіньська-Школік, Аніела.

Як витримати дорослих і не з’їхати з глузду : [для дітей серед. шк. віку] / А. Чольвіньська-Школік ; пер. з пол. І. Тучапської ; іл. В. Стахіра. — Харків : Юнісофт, 2020. — 160 с. : іл. — (Порадник підлітка).

Ну як їх витримати? Це питання, напевно, спадало тобі на думку вже не раз, коли доводилося терпіти батьківські нарікання, незадоволені й розчаровані погляди. О так, хіба цим дорослим догодиш?! А коли до того додати ще й проблеми у школі, складні взаємини з однолітками і перехідний вік загалом, то дуже важко дивитись на світ крізь рожеві окуляри... Тобі здається, що навколо суцільний хаос і годі зрозуміти, як чинити правильно. Якщо хочеш упоратися з усім тим жахіттям, відкривай «Порадник підлітка». Тут знайдеш багато корисного. Дізнаєшся, між іншим, як порозумітися з учителями, спланувати своє навчання і справи так, щоб мати більше часу для розваг. Навчишся ввічливо розмовляти з людьми й вести здоровий спосіб життя. Що іще? Хутчіш дізнавайся!

331

Т76  

Троян-Яскот, Агнєшка.

Як стати кимось / А. Троян-Яскот ; іл. М. Камлер ; пер. з пол. М. Пушкарук. — Харків : Юнісофт : Талант, 2020. — 160 с. : іл. — (Порадник підлітка).


       Як вибрати найкращу професію? Що робити, коли не знаєш, чим хочеш займатися? Як відкрити у собі таланти?.. Ця книга розповість, як йти до своєї мрії. Познайомить з найцікавішими професіями та історіями відомих людей, які довели: все неодмінно вийде, головне, сильно того прагнути! Читай, пробуй і будуй своє майбутнє!

 

159.9

В54 

Вітте, Крістіна де Вітте.

Посібник з виживання для дівчат: про тіло, школу, кохання й інші труднощі підліткового віку / К. Вітте ; пер. з англ. Н. Сліпенко. — Київ : Книголав, 2020. — 256 с. : іл. — (Дитяча полиця).

            Що означає бути дівчиною-підлітком? Це не лише безтурботно й весело жити, а щодня шукати відповіді на важливі питання, розбиратися в емоціях і почуттях, налагоджувати стосунки з людьми, вчитися любити себе та інших, переживати всі падіння та злети дорослішання й робити помилки, які перетворяться на життєвий досвід. Саме тому Крістіна де Вітте створила «Посібник з виживання для дівчат» — книжку, яка не впорається з усіма проблемами підліткового віку юних читачок, але напевне допоможе усвідомити, що всі труднощі можна здолати або ж змінити своє ставлення до них. Читачі зможуть дізнатися, як дорослішають дівчатка-підлітки, що відбувається з емоціями в цей період, як можуть змінюватися стосунки з однолітками та батьками. Крім того, авторка не лишила поза увагою питання безпечного користування інтернетом, питання перших стосунків та першої роботи.

159.9

Ч-75

Чольвіньська-Школік, Аніела.

Як витримати хлопців і не з'їхати з глузду : [порадник для дівчат : для дітей серед. шк. віку] / А. Чольвіньська-Школік ; пер. з пол. І. Тучапська ; худож. В. Стахіра. — Харків : Юнісофт : Талант, 2020. — 160 с. : іл. — (Порадник підлітка).

Хлопці здатні в одну мить розізлити нас, а вже за хвилину розсмішити дотепним жартом чи зворушити милою витівкою. Ну як їх витримати і не з’їхати з глузду?! Прочитай порадник, і дізнаєшся, якими хлопці є насправді і чому саме такими. Окрім того, знайдеш відповіді на інші питання, які цікавлять тебе щораз більше: про що і як розмовляти з хлопцем, як поводитися на побаченні і вгамувати у собі вир суперечних почуттів. Дізнайся більше про світ хлопців, щоб краще й певніше почуватися в їхньому товаристві.


Немає коментарів:

Дописати коментар