Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 29 червня 2021 р.

Як відрізнити правду від брехні і бути собою.

 Кожен з нас ризикує загубитися в потоці інформації. Часто нас обманюють або маніпулюють нами. А буває, і це ще гірше, ми самі себе обманюємо. Як самому прийняти правильне рішення? Як не дозволяти маніпулювати собою, знаходити однодумців і досягати спільних цілей? Підліткам та їхнім батькам допоможе добірка книжок «Як відрізнити брехню від правди і бути собою».

316

К30 

Кафтан, Марина. Історія брехні. Як ми обманюємося : для серед. і ст. шк. віку / М. Кафтан ; іл. М. Старанчук. — Київ : Портал, 2020. — 208 с. : іл.

Фейки, маніпуляції, забобони, містифікації, пропаганда, реклама. Нинішня проблема медіаграмотності має тривалу історію. Довкола нас чимало відвертої брехні, скільки її не розвінчуй — люди й далі вірять в абсурдні речі. Ця книжка розповість про те, як і хто творить брехню, а головне — як її розпізнати і не піддаватися на зловмисні впливи.

159.9

Т19  

Тараріна, Олена. Бути собою. 10 ґаджетів для щастя / О. Тараріна ; іл. В. Олешко. — Київ : Агенція «ІРІО», 2020. — 152 с. : іл.

           Книжка Олени Тараріної «Бути собою. 10 ґаджетів для щастя» призначена для підлітків та їхніх батьків, для тих, хто збився зі шляху, і тих, хто знає, чого прагне, для тих, хто шукає розуміння і тих, чиє серце відкрите світові. Доступно й захопливо авторка розповідає про складні речі: співчуття і черствість, правдивість і брехню, радість за чужі успіхи й заздрість, повагу, довіру, підтримку. Для визначення етичних опозицій застосовується форма ґаджетів, дуже близька тінейджерам. Основні засади кожного ґаджета проілюстровані історією з життя підлітка. Авторка подає цінну наукову і практичну інформацію, скеровуючи читачів до самостійного прийняття рішень. Людське життя розглядається психологом як одна з ланок світобудови, а будь-яка дія людини — як шлях по висхідній чи низхідній. Ця книжка для людей мислячих, що прагнуть досягнути гармонійних взаємин із оточуючими і готові вийти на новий рівень — рівень діалогу із Всесвітом.

159.9

Ч-75

Чольвіньська-Школік, Аніела. Як витримати у школі і не з'їхати з глузду : [для дітей серед. шк. віку] / А. Чольвіньська-Школік ; пер. з пол. І. Тучапської ; іл. В. Стахіра. — Харків : Юнісофт : Талант, 2020. — 160 с. : іл. — (Порадник підлітка).

Як стати «своїм» у новому класі? Як знаходити спільну мову з однокласниками? Які бувають типи вчителів і як здобути їхню довіру? Як не дати собою маніпулювати і досягати своєї мети?.. Ти знайдеш у цьому пораднику чимало корисного для себе. Також дізнаєшся, до кого звернутися зі своїми проблемами, як змінити шкільне життя на краще і зробити так, щоб школа викликала пречудові емоції.

159.9

А50 

Аллен, Девід. Getting Things Done, або Як навчитися контролювати власне життя у мінливому світі. Поради для підлітків / Д. Аллен, М. Вільямс, М. Воллес ; пер. з англ. М. Восковнюк ; ред. В. Сухомлинов. — Київ : КМ-Букс, 2020. — 287 с. : іл.

Книжка стане в пригоді підліткам, які хочуть творити плідне й ефективне майбутнє. Відкрийте для себе потужні методи досягнення успіху в школі, на позакласних заняттях та в повсякденному житті, завдяки яким ти не відчуватимеш стресу. Книжка «Getting Thing Done. Мистецтво продуктивності без стресу» розійшлася мільйонними накладами та стала однією з найвпливовіших книжок про бізнес своєї епохи й вершиною особистої організації.

Ця нова книжка покликана допомогти підліткам у всьому світі витримувати неймовірний тягар зайвої інформації, яка щодня вривається у їхнє життя, надавши набір інструментів для зниження стресу та концентрації уваги. Водночас у них зросте прагнення до креативу, впевненість у собі, що даватиме радість від досягнень.

 Ви навчитеся:

 - Застосовувати прості правила для класифікації всього розмаїття діяльності у вашому житті;

 - Планувати і запускати проєкти як у школі, так і поза навчання; - Визначати свої цілі й бути готовим(-ою) до змін у них;

 - Почуватися впевненим(-ою) в тому, що робите, і в тому, чого не робите.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар