Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 1 червня 2021 р.

1 червня Міжнародний день захисту дітей.

 Кожного року в перший день літа ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Це одне із найстаріших міжнародних свят.

Рішення про проведення такого свята було прийнято на сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, яка проходила в Парижі у 1949 році. День захисту дітей ініціювали, переймаючись долею дітей, які залишилися без батьків і даху над головою під час Другої Світової війни.

Вже наступного року 1 червня у понад 50 країнах уперше відсвяткували Міжнародний день дітей. Відтоді свято стало масштабнішим і щорічним.

Міжнародний день захисту дітей має свій символ. Це прапор зеленого кольору, на якому зображена наша планета, довкола котрої розташовані дитячі фігурки різних рас і національностей.

Свято звертає увагу на проблеми дотримання прав і охорони здоров'я дитини, які досі є однією з найбільш актуальних проблем у багатьох країнах. Покликане привернути увагу широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі.

Дізнатися про захист дітей більше ви можете з запропонованих книжок:

74

Д49 

Дитинство без насилля : суспільство, школа і сім'я на захисті прав дітей : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конференції, 29-30 квіт. 2014 р. / за ред. проф. О. Кікінежді ; ТНПУ ім. В. Гнатюка. — Т. : Стереоарт, 2014. — 802 с.

67

Р 34 

Резнік, Г. О. Особисті немайнові права дитини (цивільно-правовий та сімейно-правовий аспекти) : монографія / Г. О. Резнік ; Науково-дослідний ін-т приватного права і підприємництва ім. акад. Ф. Г. Бурчака Нац. академії правових наук України. — Київ, 2015. — 192 с.

67

Т 33 

Теоретико-методичні основи протидії дитячій праці в Україні : навч.-метод. посібник / Міжнар. жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна». — К. : Юрисконсульт, 2007. — 334 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар