Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 24 червня 2021 р.

Світ природи.

 Літо. Природа. Канікули і відпустки. Час дізнатися більше як влаштований світ, який нас оточує і познайомитися з його представниками. Для тих, хто хоче зрозуміти непрості взаємозв'язки в тваринному світі, оцінити його еволюцію, а можливо і отримати повідомлення про небезпеку– наступна добірка.

59

В88 

Вуд, Аманда.

Світ природи : візуальна збірка див природи / А. Вуд, М. Джоллі ; іл. О. Дейві ; пер. з англ. М. Пухлій. — Київ : КМ-Букс, 2018. — 112 с. : кольор. іл.

Автори книги «Світ природи» Аманда Вуд і Майк Джоллі пишуть разом книги вже більше 20 років. Разом вони створили кілька книг, які отримали міжнародні премії. Вони обидва живуть і працюють у Великобританії. За мільйони років із часу появи життя на Землі всі тварини й рослини у процесі еволюції набули такого вигляду, поведінки та способу розмноження, які дають їм найкращі шанси на виживання: кожен листок кожного дерева, кожне пташине перо створене саме для певної мети, а також для гармонійної взаємодії з відповідним середовищем. І ця книжка покликана допомогти вам дослідити та зрозуміти цю взаємодію, а також оцінити надзвичайну винахідливість і гнучкість світу природи.

59

А94 

Афонін, Михайло Євгенович.

Світ навколо нас. Змії. / М. Є. Афонін ; пер. з рос. та іл. матеріал Д. С. Турбаніста ; дизайн обкл. А. М. Недял. — Київ : Кристал Бук, 2019. — 48 с. : іл. — (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія).

Змії можуть викликати відразу, жахати або, навпаки, зачаровувати, однак навряд чи є люди, яких ці плазуни залишають байдужими. Цим рептиліям притаманна особлива магнетична краса, що змушує мимоволі захоплюватися ними. Ви зможете самі в цьому переконатися, розгорнувши нашу книжку, у якій зібрано ілюстрації зображення найяскравіших представників виду. Коротка інформація, що доповнює фото, допоможе дізнатися більше про спосіб життя змій.

57

А94 

Афонін, Михайло Євгенович.

Світ навколо нас. Мікросвіт / М. Є. Афонін ; пер. з рос. та іл. матеріал Д. С. Турбаніста ; дизайн обкл. А. М. Недял. — Київ : Кристал Бук, 2019. — 48 с. : іл. — (Світ навколо нас. Фотоенциклопедія).

Світ навколо нас здається таким знайомим і звичним, але варто поглянути на нього під мікроскопом або через об'єктив фотокамери, як він разюче змінюється. Ми пропонуємо знайти незвичайне у звичайних речах і побачити красу там, де її, здавалося б, не може бути. Якісні яскраві ілюстрації допоможуть вам поглянути на світ очима фото-художників, що захоплюються макрозйомкою.

59

Г19  

Гапченко, Андрій Володимирович.

Тварини - винахідники і будівельники : для дітей шк. віку / А. В. Гапченко ; пер. з рос. К. В. Шаповалова. — Харків : Юнісофт : Талант, 2018. — 96 с. : іл. — (Енциклопедія для допитливих).

Зводячи архітектурні споруди, людина змінила вигляд планети. Тварини не меншою мірою впливають на природний ландшафт, щоправда, ми не завжди помічаємо результат їхньої діяльності. Чимало тварин будують собі житла, але більшість цих споруд майже непомітні серед заростей, каміння або під землею. Через те не можна по-справжньому оцінити діяльність «великих зодчих», чиї творіння часом набагато досконаліші від людських. Про те, які тварини найкращі будівельники і винахідники, і яке в них житло, дізнайтеся з книги, яку тримаєте в руках.

59

Г19  

Гапченко, Андрій Володимирович.

Найнебезпечніші істоти планети : [для дітей шк. віку] / А. В. Гапченко. — Харків : Юнісофт : Талант, 2018. — 96 с. : іл. — (Енциклопедія для допитливих).

Вважається, що війни, змови та вбивства на замовлення є прерогативою людського племені. Але виявилося, що і в середовищі тварин існують «політичні» змови, спалахують повстання, точаться кровопролитні війни. І нарешті, трапляються тварини, які вбивають просто заради задоволення... У цій книзі зібрані маловідомі і дуже цікаві факти з життя тварин-мисливців, тварин-воїнів і тварин-змовників. Ти дізнаєшся, хто насправді більш кровожерливий — землерийка чи тигр, чому з’являються хижаки-людожери, чим небезпечна мініатюрна рибка кандіру і багато, багато іншого.

Немає коментарів:

Дописати коментар