Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

середу, 18 серпня 2021 р.

Україна у європейській співдружності

Серед актуальних проблем розвитку Української держави питання європейської інтеграції є одним із найбільш складних і неоднозначних. Відомо, що євроінтеграція є головним зовнішньополітичним пріоритетом України.

Невід'ємними цінностями для України та Європейського Союзу є: свобода, суверенітет, територіальна цілісність, демократія, верховенство права, рівність та солідарність. Це відображено в підписаній лідерами Польщі, України, Естонії, Латвії та Литви у травні 2021 року п’ятисторонній декларації: Європа, що об’єднується, повинна бути відкритою для всіх країн та народів, які поділяють спільні цінності. Це – важливий сигнал підтримки євроінтеграційних прагнень України.

Інтеграція до ЄС — це вибір українського народу, наше суверенне право. Стратегічний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію закріплено в Конституції нашої держави, тому нав’язування моделей розвитку для України ззовні – неприпустимі. Отже, спільні зусилля громадянського суспільства, державних інституцій та опозиції мають привести Україну до позитивного рішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар