Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

понеділок, 23 серпня 2021 р.

Незалежній Україні – 30!

  

 
 

Цього року нашій незалежній Україні виповнюється 30 років!

Через постійну боротьбу, революції ми щодня виборюємо нашу свободу, право на життя у вільній країні з мирним небом над головою, правом жити на рідній землі й дихати рідним повітрям.

Процес зародження й розвитку української державності виявився довготривалим, складним та тернистим. Незалежність України — заслуга не лише певних політичних сил та рухів, а й усього народу, багатьох його поколінь. За нею — Київська Русь, козацька держава, три роки національної революції та драматичної самооборони Української Народної Республіки; десять років національно-культурного будівництва часів «українізації», і всенародне протистояння гітлерівському нашестю, тяжка праця народу в післявоєнній відбудові та у створенні індустріальної потуги сучасної України і, нарешті, прийняття 24 серпня 1991 р. Верховною Радою УРСР історичного документу виняткового значення для долі українського народу – Акту проголошення незалежності України, за яким проголосила Україну незалежною, демократичною державою.

Незалежність – це те, що всередині кожного із нас. Те, що не дає можливості опустити руки, рухає вперед та надихає на нові звершення.



 

З національним святом українського народу –

Днем незалежності – ми щиро вас вітаємо!

Добробуту, щастя, радості, натхнення,

Добра, здоров'я й злагоди бажаємо.

Нехай це свято вам наснаги додає,

В майбутнє краще доля стежку прокладе.

 

                                           Оксана Содомора, головний бібліотекар відділу читального залу

Немає коментарів:

Дописати коментар