Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

субота, 17 грудня 2022 р.

Національний тиждень читання. День шостий.

Триває другий Національний тиждень читання, який проводить Український інститут книги. Шостий день присвячуємо науково-популярній літературі для дітей.

 


53

Г65

Гонік, Ларрі. Фізика / Л. Гонік, А. Гафман ; пер. з англ. Н. Білоножко ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2020. — 212 с. : іл. — (Наука в коміксах).


Ця книжка в захопливій формі знайомить з основними фізичними явищами і законами. Арістотель і Галілей, Ньютон і Максвелл, Ейнштейн і Фейнман — визнані генії людства, які зробили величезний внесок у розвиток фізики, і в цьому унікальному посібнику пояснюється, в чому він полягає. Тут порушено широкий спектр тем: механіка, електрика, теорія відносності, квантова електродинаміка. Доступність і оригінальний науковий рівень викладу гарантує успіх у вивченні однієї з найцікавіших дисциплін, тісно пов’язаної з різноманітними галузями, і передусім з технікою. Ларрі Ґонік, математик за освітою і художник за покликанням, понад 40 років популяризує науку. Сам або в співавторстві з фахівцями з різних галузей знань він пише тексти, а потім малює комікси, які за інформативністю не поступаються університетським підручникам. Його книжки цікаві за формою і спираються на солідне наукове підґрунтя, тому стали популярними в усьому світі.


54

Г65  

Гонік, Ларрі. Хімія / Л. Гонік, К. Кріддл ; пер. з англ. С. Попадюк ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2020. — 256 с. : іл. — (Наука в коміксах).

 

 

У цій чудовій книжці з кумедними малюнками читач дізнається про історію хімії, ознайомиться з атомною теорією речовини та з найважливішими темами фізичної й органічної хімії, біохімії, хімії навколишнього середовища, електрохімії… Ще ніколи про такі складні поняття не говорили так коротко, доступно й невимушено.

 



 

 

 51

Г65

Гонік, Ларрі. Алгебра / Л. Гонік ; пер. з англ. Н. Стельмах ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2019. — 240 с. : іл. — (Наука в коміксах).

 

Нова книжка відомого карикатуриста Ларрі Ґоніка, що вивчав і викладав математику в Гарвардському університеті, — це цікавий курс алгебри, що охоплює основні теми шкільної програми, зокрема лінійні рівняння, многочлени, квадратні рівняння і побудови графіків. Автор з притаманним йому гумором розповідає про знаменитих математиків і наводить приклади практичного застосування «цариці наук» у повсякденні. Унікальна здатність Ґоніка подавати складний матеріал весело, цікаво і доступно, та ще й у структурованому вигляді, робить цю книжку чудовим посібником для школярів, а також для всіх, хто прагне й далі розвивати свої математичні здібності.

 


 

 

57

Г65  

Гонік, Ларрі. Біологія / Л. Гонік, Д. Весснер ; пер. з англ. С. Зубченка ; худож. Л. Гонік. — Київ : Рідна мова, 2020. — 312 с. : іл. — (Наука в коміксах).

Ви ціпенієте, коли вчитель просить розрізати жабу? Ви досі думаєте, що ДНК розшифровується як «Дуже НеКомпетентний»? Гадаєте «цикл Кребса» — це ще один сучасний транспортний засіб, щоб гасати містом? Якщо ви відповіли ствердно хоча б на одне з цих запитань, вам не обійтися без «Біології» з серії «Наука в коміксах». Цей пізнавальний і веселий посібник створили популяризатор науки Ларрі Ґонік і біолог Дейв Весснер — випускник Гарвардського університету, професор біології та завідувач кафедри «Здоров’я і людські цінності» при Девідсонському коледжі, який читає курси «Вступ до біології», «Мікробіологія» і «ВІЛ/СНІД». Читаючи цю захопливу книжку, ви дізнаєтеся про «внутрішню кухню» клітин і магію експресії генів, про статеве й нестатеве розмноження, про еволюцію й екосистеми… Байдуже, чи ви вперше заглядаєте в чашку Петрі, чи намагаєтеся освіжити знання після десятиліть їхньої деградації або ж просто цікавитеся тим, що таке біологічне життя — у цій книжці знайдете відповіді на всі запитання.

 

 

611

Г46

Гібберт, Клер. Дитяча енциклопедія тіла людини : 6+ / К. Гібберт ; пер. з англ. Я. О. Головченко. — Харків : Віват, 2020. — 128 с. : іл. — (Енциклопедії).

 

    Ця корисна енциклопедія стане у пригоді допитливим дітлахам, адже відкриє найцікавіші таємниці людського тіла — від найдрібніших елементів клітини до тканин і систем органів. Діти дізнаються безліч захопливих наукових фактів про те, як працює мозок, що таке гени і ДНК, з чого складається людське тіло й чому так злагоджено працює. Ця книжка — справжній гід з анатомії та фізіології, отже, допоможе розширити кругозір маленьких розумників й урізноманітнити знання, здобуті на шкільних уроках.

Немає коментарів:

Дописати коментар