Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 13 грудня 2022 р.

Національний тиждень читання. День другий.

У другий день Національного тижня читання пропонуємо увазі найцікавіші путівники Україною та світом, що користуються найбільшим попитом наших користувачів.


        1. 913(477)

У45

Україна для шукачів пригод = Ukraine for Adventurers : альбом-путівник укр. та англ. мовами / ред.: С. Зінчук, Л. Грейнджер. — 2-ге вид., перероб., допов. — Київ : Дуліби, 2015. — 268 с. : іл. — Текст укр., англ.

Фотоальбом-путівник «Україна для шукачів пригод» двома (українською та англійською) мовами – це захоплююча подорож невідомою або маловідомою Україною, це коротка історія ста українських містечок, де збереглися унікальні пам’ятки архітектури, культури, історії та природного ландшафту.


2. 908(477)

У45

Ukraїner. Країна зсередини : [фотоальбом-путівник] / текст, передм. Б. Логвиненко ; упоряд.: О. Кузема, Н. Понеділок, С. Анжелюк ; ред. фот. О. Хоменко. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. — 307 с. : фот.

Видання створене за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з мандрівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною.

 3. 913

П27

Перлини нашої планети : Унікальні витвори природи і людини / уклад. Л. В. Лапшина ; гол. ред. О. С. Кандиба. — Харків : Віват, 2018. — 237 с. : фот.

Налаштуйтеся на дивовижну мандрівку до найпрекрасніших куточків нашої планети. Гортаючи сторінки цього щедро ілюстрованого видання,ви ознайомитеся зі справді унікальними витворами природи і людини. Водоспади й озера, льодовики і гори,острови і скелі, національні парки і заповідні зони, палаци і храми, замки і фортеці... Розмаїття дикої природи та краса споруд, створених людиною, викликають захват, вражають уяву, надихають і закликають у путь.

4. 91

Л69

Логвиненко, Богдан. Перехожі. Південно-Східна Азія / Б. Логвиненко. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. — 232 с.

Ці короткі історії — наче портрети тих, кого автор зустрічає під час своєї подорожі Таїландом, Лаосом, В’єтнамом, Малайзією та Сінгапуром. Портрети людей живих і справжніх — без прикрас, без вигадок і художніх метафор. Портрети прості і спонтанні. Тут корінні мешканці і туристи, індійські студенти і в’єтнамські мільйонери, типові таксисти і нетипові власники кафе. Усі, чиїми очима дивиться мандрівник, усі, чиїми вухами він слухає. Ті, ким захоплюється, ті, кому дивується, ті, яких не розуміє. Ті, які його обдаровують — і, може, він сам не знає, хто більше: старий дисидент, який дає цінні поради про життя, чи десятирічний хлопчик, що не боїться розповідати про свої мрії...

 5. 913(477)

Л24

Лапшина, Людмила. Україно, я люблю тебе! = Ukraine, i lоve you! : [путівник] / Л. В. Лапшина ; гол. ред. О. Кандиба ; пер. англ. Ю. Чурилової. — Харків : Вівват, 2017. — 126 с. : іл.

Наша чарівна країна багата на туристичні дива, які обов’язково слід побачити й відвідати. Мальовнича природа Карпатських гір та Криму, архітектурні пам’ятки великих міст та маленьких сіл, велич старовинних фортець і храмів та краса дендрологічних парків зачаровують і приваблюють. Двісті дивовижних ілюстрацій з описами об’єктів, що їх містить ця книжка, допоможуть більше дізнатися про різні куточки нашого краю. Тож хутчіш розгортайте альбом і поринайте в захопливу мандрівку Україною! Видання познайомить людей зі всього світу з перлинами української землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар