Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 11 грудня 2022 р.

Футбол-король спорту.

 

        Футбол називають королем спорту завдяки мільярдам пристрасних вболівальників та цінителів у всьому світі. У порівнянні з іншими видами спорту, чисельність любителів футболу набагато більша. Це спорт з численними інвестиціями та найзначнішим капіталом. Грою в футбол можна захоплюватися з дитинства до найповажнішого віку. Дякуючи рішенню ООН, щорічно 10 грудня професійні спортсмени, любителі та вболівальники святкують Всесвітній день футболу. Ця подія покликана вшанувати вид спорту, що зміг стати майже способом життя та особливою філософією для величезної кількості людей.

Цього року саме в цей день відбулися матчі ¼ фіналу Чемпіонату світу з футболу 2022. У вболівальників усього світу перехоплювало подих, коли вони очікували, чи заб´є Кріштіану Роналду свій вирішальний гол. Щоб ви могли більше дізнатися про своїх кумирів, цей вид спорту і підготовку нових перспективних спортсменів бібліотекарі читального залу підготували добірку «Футбол – король спорту».

796

Б20  

Балаге, Гільєм. Роналду : [біографія] / Г. Балаге ; пер. з англ. Х. Деминюк. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 431 с.

Король футболу, кумир дітлахів і дорослих, нападник італійського «Ювентуса» та капітан збірної Португалії. Кріштіану Роналду є одним із найвидатніших футболістів світу. Немов на американських гірках, він то здіймався на вершини, то зазнавав поразок. Феєричні матчі та неймовірні рекорди, гучні титули та приголомшлива слава, а поруч із тим — конфлікти з менеджерами, товаришами по команді і фанатами, запекле суперництво, сльози розчарування, неконтрольовані емоції.

Як Роналду вдалося здійснити мрію мільйонів? Як він розвивав свій талант і став тим, ким є сьогодні? Зірковий шлях гравця й особистості описує спортивний журналіст та футбольний експерт Ґільєм Балаґе.

796

Б20  

Балаге, Гільєм. Мессі : [біографія] / Г. Балаге ; пер. з англ. Ю. Скавінський. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. — 725 с.

Сьогодні Мессі — володар «Золотого м’яча» і «Золотої бутси», «новий» Марадона, один із найрезультативніших гравців ФК «Барселона» та найкращий гравець сучасності... А починав він як сором’язливий, проте амбіційний хлопець з дефіцитом гормона росту та слабкими фізичними даними. Вже у юному віці він творив щось неймовірне на футбольному полі та обходив гравців, старших за нього. А ще «Блоха», як прозвали Мессі, понад усе мріяв грати у професійний футбол. Заради своєї мети йому довелося емігрувати, розлучитися з сім’єю, пройти дорогий курс лікування, пережити чимало травм та цькування преси, щоб стати тим, ким він є — найкращим футболістом світу.

Ґільєм Балаґе, зібравши коментарі впливових людей зі світу футболу, привідкриває завісу, яким насправді був у житті та футболі Ліонель Мессі, вихідець із бідних кварталів аргентинського містечка Роcаріо, якого охрестили генієм футболу.

796

Б23  

Баняс, Володимир. Забуті турніри клубного футболу України (1920-ті - 2000-ні) / В. Баняс. — Київ : [б. в.], 2020. — 72 с. : фот.

Термін «Забуті турніри» придумав київський футбольний історик О.О.Кабанець: навесні 2010 р. він запропонував разом видати брошуру з такою назвою. Ідея з книжкою не реалізувалась, однак термін залишився… Інформація в довіднику базується на даних періодичних видань, книг і архівів України. У довіднику розміщені фотографії з періодичних видань і книг України й колишнього СРСР, а також світлини з архівів родин Бабешків, Балакіних, Сасів, Шегоцьких та національного Музею спортивної слави.

75

Б23  

Баняс, В. В. Лопта : футбольні історії, життєписи, статистика / В. В. Баняс. — Київ : Гранмна, 2017. — 160 с.

Книга складається з нарисів про людей, тісно пов’язаних з найпопулярнішою спортивною грою  – футболом.   

 

 

796

Т33  

Теорія і методика викладання футболу : навч.-метод. посібник / В. М. Костюкевич, С. А. Гудима, О. А. Перепелиця, В. М. Поліщук. — 2-ге вид. перероб. і допов. — Київ : КНТ, 2018. — 310 с. : іл.

 У навчальному посібнику розглянуті основні теоретико-методичні аспекти викладання футболу в інститутах (факультетах) фізичного виховання і спорту педагогічних університетів. Посібник призначений для викладачів, студентів, магістрантів, тренерів, учителів фізичної культури.

Немає коментарів:

Дописати коментар