Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 23 грудня 2022 р.

Свято людського світла.

        23 грудня святкують особливе Свято людського світла (або День внутрішнього світла). Започаткували його 2001 року, і воно поширене серед людей будь-яких віросповідань, конфесій, національностей. Мета цього дня: нагадати про необхідність фокусуватися на таких людських цінностях, як добро, співчуття, вірність, щирість, відповідальність, рішучість, взаємодопомога.

В цьому разі слово “світло” використовується не як опис вищого надприродного розуму, а людської усвідомленості, що в світі все пов’язане між собою. Те, що людина віддає іншим (в плані своїх думок, дій, емоцій) завжди до неї повертається у примноженому вигляді. Тому робіть добрі справи і ваша душа буде випромінювати невидиме людському оку світло.

Традиційно 23 грудня люди запалюють чотири свічки різного кольору на честь співчуття, надії, людяності та розуму. Також варто займатися благодійністю, бажати добра планеті всім серцем. Цікавий факт: свято має свій особливий символ. Це три людські фігури на фоні сонячних променів та трьох кольорів (червоний, синій, золотий). Деякі люди обирають саме такі кольори свічок і доповнюють білою на честь людяності.

Для тих, хто хоче поринути у думки про вічне, збагатити душу і змінити життя на краще – добірка книжок з фонду читального залу «Свято людського світла».

159.9

М91 

Душа і сучасність: діалог мислителів : есеї /упоряд.: І. Дмитрук, Ю. Шеляженко ; Науковий портал "Філософія і релігієзнавство", Релігійна громада сповідуючих віру в найвищу цінність людини "Українська Душевна спільнота". — Київ : Шеляженко Ю. В., 2015. — 108 с.

«Піклування про душу» — бестселер сучасного американського психотерапевта, монаха в минулому Томаса Мура (нар. 1940 року), що розійшовся по всьому світу у мільйонах примірників. Це потужна і наснажлива книга, яка пропонує новий підхід до осмислення щоденного життя, його проблем і творчого потенціалу. «Піклування про душу» допоможе глибше розуміти емоційні проблеми й розпізнавати священне у всьому звичному: друзях, спілкуванні, праці та переживаннях, що залишаються в пам’яті і зворушують серце. Створюючи цю книгу, в якій аналізує зв’язки між духовністю і проблемами індивіда та суспільства, Томас Мур опирався на свій досвід як психотерапевта, на досвід викладання психологічного вчення Карла Ґустава Юнґа і навчання арттерапії, а також на власні дослідження релігій і мистецтв.

84(4Укр)

Д86 

Душа і сучасність: діалог мислителів : есеї/ упоряд.: І. Дмитрук, Ю. Шеляженко ; Науковий портал "Філософія і релігієзнавство", Релігійна громада сповідуючих віру в найвищу цінність людини "Українська Душевна спільнота". — Київ : Шеляженко Ю. В., 2015. — 108 с.

Наша душа – мандрівник. Подорож серед пустелі, в якій розкидані людські мрії та сподівання. Присипані піском. Майже поховані будинки, які знищили війни. Уявіть скільки домівок було зруйновано, під час всіх воєн на світі. Складно прийняти те, що відчували душі тих людей, які спостерігали, коли в них забирали все, що вони мають. Спустошення, біль, відчай. Це все ми несемо після трагедії. Міцно обіймаємо в нашій душі спогади про радість і любов, яку ми колись мали, але втратили. Через насильно заселені картинки про руйнацію та загибель в душі людей. Настає час, коли хочеться про це говорити або писати, комусь кричати. Кожен висловлює власний біль душі так як може.

Кожна книга про душу, навіть якщо її пишуть люди, які не вміють висловлюватися так майстерно, як це роблять професійні мислителі, письменники або поети, заслуговує на увагу. Оскільки те, що ми втрачаємо власну душу, відчувають всі. Кожному є що сказати. Книга « Душа і сучасність: діалог мислителів [есеї].» є саме такою книгою.

159.9

Б50  

Берн, Ронда. Секрет / Р. Берн ; пер. з англ. В. Морозов. — Львів : Terra Incognita, 2017. — 216 c.

Ми народжуємося для щастя й повсякчас прагнемо та шукаємо його. Ці пошуки часто заводять нас у глухий кут, тоді як омріяне й таке бажане - поряд з нами, довкола нас, у нас самих... І треба лише знати один Секрет, аби все в житті змінилося назавжди. Знати й практикувати те, що він пропонує. Цю книгу створено за матеріалами знаменитого однойменного фільму, який переглянули мільйони глядачів.

159.9

Г59  

Годін, Сет. Пробуй, не зупиняйся. Коли ви востаннє робили щось уперше? / С. Годін ; пер. з англ. З. Корабліної. — Київ : Наш Формат, 2016. — 96 с. : іл.

Ця книга – маніфест про те, як, зрештою, припинити виконувати вказівки «згори», узяти ініціативу у свої руки і почати робити те, чого хочете саме ви. Це заклик побороти свій первісний страх перед незвіданим і заявити про себе, запустити новий проект, узятися за справді важливу і цікаву справу. Часто люди мають усе необхідне для досягнення успіху, проте не наважуються зробити перший крок. Автор переконує: не можна чекати, поки доля сама обере вас і вкаже правильний шлях, слід діяти! Варто лише почати і не боятися невдач – хтозна, яка з ваших ідей урешті втілиться у щось геніальне. У цьому можете не сумніватися – автор більше десяти світових бестселерів точно знає, що потрібно для успіху.

159.9

Ш93

Штраус, Ніл. Гірка правда про стосунки / Н. Штраус ; пер. з англ. І. Павленко. — Київ : Наш формат, 2018. — 408 с.

«Гірка правда про стосунки» — до болю щира розповідь про життєві кризи, які звалилися на автора через власну поведінку. Штраус досліджує питання, які хвилюють усіх чоловіків і жінок. Чи природно все життя зберігати вірність одній людині? Чи можуть альтернативи моногамії поліпшити стосунки й принести більше щастя? Що притягує нас до партнерів, яких ми обираємо? Чи можемо ми зберігати пристрасть і романтику впродовж тривалого часу?

Немає коментарів:

Дописати коментар