Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 6 лютого 2022 р.

Просто християнство.

Життя в 21 столітті в Україні непросте. Невизначеність моральних орієнтирів у політиці, пропаганда у ЗМІ насильства і відсутність соціальної захищеності боляче вразили молодь, - зазначають науковці. Вони занепокоєні, що серед дітей і молоді падає духовність. Натомість людям, які мають цінності і слідують їм, легше долати життєві перешкоди. Християнське життя  можна сприймати як життя віри, надії любові. Добірка «Просто християнство» для тих, хто хоче знати, що таке справжнє християнство. Тут ми знайдемо роздуми знаних душпастирів на теми, які нас хвилюють.

2

Л93 

Люїс, Клайв Стейплз. Просто християнство / К. С. Люїс ; з англ. пер. А. Маслюх. — Львів : Свічадо, 2018. — 224 с.

Жоден рейтинг найкращих християнських авторів не буде повним без імені автора знаменитих "Хронік Нарнії", британця Клайва Стейплза Люїса. Спершу атеїст, до християнства він навернувся у 33 роки - і ставши відомим на весь світ богословом та письменником. Його вважають одним із найкращих оборонців християнської віри свого часу.

За версією впливового видання "Просто християнство" К. С. Люїса впевнено очолило сотню найкращих християнських книжок 20 століття.

Уперше збірка радіобесід "Просто християнство" була опублікована під час Другої світової війни. Вона відразу посіла гідне місце у світовій класиці християнської апологетики. Автор, відомий на весь світ богослов і письменник К. С. Люїс, роздумує над складними питаннями віри і життя, поєднуючи притаманну йому глибину змісту і легкість форми.

Для тих, хто до християн себе не зараховує, ця книжка - чудова можливість отримати пояснення того, у що вірять християни. Для християн - неабияка допомога в розумінні того, у що вони вірять. Цю книжку варто прочитати кожному, хто хоче знати, що таке справжнє християнство - просто християнство як таке.

2

Ш37

Шевчук, Святослав (Патріарх; Українська Греко-Католицька Церква). 50 думок Патріярха Святослава : [зб. богословських роздумів] / С. Шевчук ; упоряд. Т. Каспришин-Ференц. — Львів : Свічадо, 2020. — 136 с.

У збірці вміщені фрагменти богословських роздумів Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Патріярха Святослава Шевчука у яких ідеться про стосунки сучасної людини з Богом, Церквою та окремими особами. Як ділитися своєю вірою і бути добрими батьками для власних дітей? Що є добром і як розпізнати зло? Як не загубитися у соціальних мережах і чи є християнські цінності частиною культури? Як любити ближнього і служити йому? 50 влучних думок Патріярха про подружжя, сповідь, війну і політику, свободу і святість, церкву і державу — фрагменти з його пастирських послань, проповідей, книжкових видань тощо. Ця книжка для тих християн, які прагнуть духовного вдосконалення, а також для серця кожної людини, яке прагне Бога.

2

Н85 

Ноуен, Генрі. Українські щоденники / Г. Ноуен ; пер. с англ. М. Карапінка. — Львів : Свічадо, 2021. — 208 с. : іл.

Генрі Ноуен – знаний у всьому світі проповідник, автор багатьох відомих книжок на духовну тематику, професор та душпастир. Він двічі відвідував Україну – у 1993 та 1994 роках. Ці візити мали вагомий вплив на розвиток спільнот “Віра і Світло” та “Лярш” в Україні, на підтримку людей з неповносправністю, різних мирянських ініціатив та тотожність Українського католицького університету. Своїми глибокими і зворушливими роздумами про Україну о. Генрі Ноуен поділився у своїх “Українських щоденниках”, які сьогодні приходять до читача завдяки братові отця Генрі – Лаурентові Ноуену.

613

Д43 

Дзєвєцький, Марек (отець). Шлях переможців : 12 кроків не з того світу / М. Дзєвєцький ; пер. з пол. І. Дух. — Львів : Свічадо : Вид-во Святого Павла, 2021. — 216 с.

Ця книжка призначена для кожного, хто хоче подолати якусь кризу чи закрити сторінку важкого минулого. Це також книжка для тих, які прагнуть невпинно розвиватися. Надійним провідником для одних і других може стати Програма Дванадцяти Кроків. Мова тут про кроки не з цього світу, адже ці кроки опираються на Біблію, а Біблія - це дар від Бога, який не з цього світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар