Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 1 лютого 2022 р.

Уроки з поразок та корисні самонавіювання.

 Чи хотіли би ви підкоригувати щось у своєму житті, щоб воно стало кращим? Чи готові для цього робити кроки і дисциплінувати себе. Особливе місце у переліку методів самовиховання займають методи управління своїм психічним станом, тобто методи саморегуляції. До них відносять і самонавіювання. Добірка «Уроки поразок та корисні самонавіювання» також про розпізнавання природи своїх страхів, про те, як приймати програш і як відрізнити правду від брехні. А головне – за допомогою порад авторів ви зможете полюбити себе.

159.9

В26 

Ведантам, Шанкар. Корисні самонавіювання. Сила і парадокс схильного до самообману мозку / Ш. Ведантам, Б. Меслер ; пер. з англ. О. Кондратюка. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 224 с.

Самообман — штука шкідлива, якщо не сказати небезпечна. То чому ж тоді він всюдисущий? У «Корисних самонавіюваннях» Шанкар Ведантам і Білл Меслер обстоюють думку, що самообман може дуже непогано прислужитися нашому успіху й добробуту. Брехня, маленька чи велика, підтримує наше щоденне спілкування з друзями, партнерами та колегами. Проаналізувавши її, можна зрозуміти, чому дехто живе довше за інших, чому в деяких пар тривалі й міцні стосунки, а дехто не може протриматися разом і року; чому одні народи вміють гуртуватися, а інші — ні. Також ви дізнаєтеся, навіщо ми вчимо дітей казати «будь ласка» і «спасибі», навіть якщо ситуація не вимагає від них бути ввічливими. У книжці багато незвичайних історій, розповідей про наукові дослідження й численні експерименти з несподіваними результатами.

159.9

Б90  

Бульвен, Ів. 100 кроків звільнення від страху / І. Бульвен ; пер. з фр. І. Дух ; худож. Х. Рейнарович. — Львів : Свічадо, 2021. — 112 с.

Кожна людина чогось боїться. Природа і джерела тих страхів дуже розмаїті. Це і культура, де вона народилася, і родинне середовище, і власний драматичний досвід. Часто ці страхи настільки глибокі, що не дають людині змоги жити нормальним життям. Як собі з цим дати раду? Книжка стане у пригоді тим, хто хоче навчитися розпізнавати свої страхи, усвідомити їх та зробити перші кроки, щоб від них звільнитися.

 

37.018.1

Л42 

Леї, Джессіка. Уроки з поразок : як дозволити дитині пізнавати світ і вчитися на помилках / Дж. Леї ; пер. з англ. Н. Палій. — Київ : Книголав, 2020. — 304 с. — (Полиця нон-фікшн).

Усі батьки мріють, щоб їхні діти були самостійними і готовими до дорослого життя. Але чи кожен із нас дозволяє своїй дитині набивати ґулі? Американська викладачка Джессіка Леї упевнена: шкільні роки — саме час для проб і помилок. У книжці «Уроки з поразок» вона зокрема розповідає, як: перестати контролювати дітей та навчити їх робити правильні висновки з невдач; допомагати дітям виконувати домашнє завдання; правильно хвалити і мотивувати дітей; пояснювати їм як сприймати програш; привчати їх до домашніх обов’язків; і як співпрацювати батькам з вчителями, щоб виховати покоління впевнених і компетентних людей.

316

М80 

Мороз, Оксана. Боротьба за правду : як мій дядько переміг брехню / О. Мороз. — Київ : Yakaboo Publishing, 2020. — 160 с.

Книга розвінчує міф про те, що звичайна людина не може розпізнати брехню в ЗМІ та соціальних мережах. Може, проте для цього потрібно дотримуватися інформаційної гігієни. Простих правил, які здатен освоїти кожен і незалежно від віку.

 

 

 

159.9

Ш97

Шустер, Тара. Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалося / Т. Шустер ; пер. з англ. І. Вікирчак. — Київ : Yakaboo Publshing, 2021. — 320 с.

Тара Шустер — драматург, дописувачка The New Yorker та Forbes, віце-президентка з розвитку та нових талантів американського телеканалу Comedy Central, продюсерка комедійних шоу, відзначених нагородами Emmy та Peabody. За всіма ознаками Тара — цілком зріла особистість, але за зовнішнім іміджем успішності вона страждала та вдавалася до медикаментозного самолікування не в останню чергу «завдячуючи» дуже незначній участі батьків у її вихованні. Ніхто не знав, що непростий шлях свого запізнілого дорослішання Тара торувала крізь депресію, хронічну тривожність та почуття гнітючого сорому. Усе почалося, коли вночі свого 25-го, ювілейного дня народження Тара у п’яній безпам’яті набрала номер свого психотерапевта. — Вона знала, далі так не може тривати. У цій книжці авторка розповідає історію власного перевиховання та перетворення на чемпіонку з любові до себе. Завдяки простим щоденним ритуалам Тара змінила свою свідомість, тіло та стосунки, а тепер навчить і вас, як: вдавати вдячність, аж, поки відчуєте її насправді розкопати та зцілити любов’ю свої приховані емоційні рани розпізнати несвідомі переконання-самообмеження і позбутися їх розвінчати внутрішнього недруга та захиститися від самокритики розпочинати кожен день наснажено, натхненно, готовою блищати створити собі життя, яке ви справді, цілком, збіса, ОБОЖНЮВАТИМЕТЕ!

Немає коментарів:

Дописати коментар