Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 11 лютого 2022 р.

Пробуй, не зупиняйся!

 Розібратися у собі, у своїх емоціях та почуттях, а також зрозуміти, що насправді вони можуть означати. Перетворити свої недоліки на переваги. Припинити виконувати вказівки «згори», узяти ініціативу у свої руки і почати робити те, чого хочете саме ви. Перемогти лінощі, взяти свій ранок під контроль і досягнути мети. Усе це можливо разом з авторами книжок з добірки «Пробуй, не зупиняйся!»

159.9

Г59  

Годін, Сет. Пробуй, не зупиняйся. Коли ви востаннє робили щось уперше? / С. Годін ; пер. з англ. З. Корабліної. — Київ : Наш Формат, 2016. — 96 с. : іл.

Ця книга – маніфест про те, як, зрештою, припинити виконувати вказівки «згори», узяти ініціативу у свої руки і почати робити те, чого хочете саме ви. Це заклик побороти свій первісний страх перед незвіданим і заявити про себе, запустити новий проект, узятися за справді важливу і цікаву справу. Часто люди мають усе необхідне для досягнення успіху, проте не наважуються зробити перший крок. Автор переконує: не можна чекати, поки доля сама обере вас і вкаже правильний шлях, слід діяти! Варто лише почати і не боятися невдач – хтозна, яка з ваших ідей урешті втілиться у щось геніальне. У цьому можете не сумніватися – автор більше десяти світових бестселерів точно знає, що потрібно для успіху.

159.9

Л55 

Лівін, Марк. Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях. / М. Лівін, І. Полудьонний. — 2-ге вид. — Київ : Наш Формат, 2021. — 264 с.

«Простими словами. Як розібратися у своїх емоціях» - книга про психологію, ментальне здоров’я та емоції. Авторами є журналіст Марк Лівін та психотерапевт Ілля Полудьонний – ведучі подкасту «Простими словами». Саме простими словами вони доступно викладають теорію, розкривають важливі теми, користуючись прикладами зі свого життя, та оповідають про реалії сьогодення. Якщо ви прагнете розібратися у собі, у своїх емоціях та почуттях, а також зрозуміти, що насправді вони можуть означати, ця книга допоможе вам.

159.9

Г52  

Гладуелл, Малколм. Давид і Голіаф : аутсайдери, невдахи і мистецтво перемагати гігантів / М. Гладуелл ; пер. з англ. Т. Микитюк. — Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. — 320 с. : іл.

Чому сила не завжди є запорукою перемоги? Як перетворити свої недоліки на переваги? Що робити в абсолютно безвихідних, на перший погляд, ситуаціях? Щоб відповісти на ці та інші запитання, Малкольм Гладуелл переосмислив біблійну легенду про аутсайдера Давида та фаворита Голіафа. Автор доводить, що успіх не залежить від масивності обладунків та міцних м’язів. Адже переваги можуть легко перетворитися на вади і навпаки. У книзі наведені історії з життя реальних особистостей, талановитих та звичайних, геніальної школярки, яка не впоралася з вимогами престижного університету та сироти з бідної родини, який здійснив прорив у боротьбі з дитячою лейкемією. На їхньому прикладі автор доводить, що наші уявлення про переваги і недоліки є хибними. Адже саме прості аутсайдери здатні подолати могутніх фаворитів.

59.9

Ш26

Шарма, Робін. Клуб п'ятої ранку : [візьміть свій ранок під контроль, покращте своє життя] : пер. з англ. / Р. Шарма. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 352 с.

Експерт із досягнення лідерства та високої продуктивності Робін Шарма представив ідею "Клубу п'ятої ранку" понад двадцять років тому, заснувавши її на революційному ранковому режимі. За цей час зазначений режим дав змогу численним клієнтам автора максимально збільшити ефективність своєї роботи, легко протистояти грандіозним викликам, зміцнити здоров'я та забезпечити душевний спокій. Прочитавши цю книгу, над якою Робін Шарма працював упродовж чотирьох років і яка здатна змінити на краще життя кожного, хто цього прагне, ви відкриєте для себе корисність звички раннього підйому, яка допомогла багатьом людям досягати неабияких результатів, почуваючись при цьому щасливими, енергійними і потрібними світові. Через чарівну - і подеколи кумедну - історію про двох незнайомців, які в період значних труднощів у своєму житті зустрічають ексцентричного магната, котрий перетворюється на їхнього таємного наставника, ви дізнаєтесь: як починають свій ранок генії, титани бізнесу та наймудріші люди світу, що досягли вражаючих успіхів у житті; формулу, якою одразу можна скористатися, щоб прокидатися рано з відчуттям натхнення та зосередженості, сповненими запального драйву та бажання отримувати максимум від прийдешнього дня; як захистити найтихіші години на початку дня, щоб мати час для виконання фізичних вправ, самовідновлення та особистісного зростання; про практику, засновану на дослідженнях у галузі нейробіології, яка гарантовано допомагає зробити ранній підйом простішим, що подарує вам цінний час для роздумів, вираження вашої креативності та початку дня без поспіху; які інсайдерські тактики можна застосувати для захисту свого потенціалу, таланту й ідей від буденної метушні та переобтяження професійними справами, щоб повною мірою насолоджуватися власним успіхом та впливом на світ. Початок дня показує, як ти ставишся до свого життя. Якщо хочеш контролювати життя, почни контролювати свій ранок. Книга "Клуб п'ятої ранку" Робіна Шарми - ідеальний посібник для цього.

159.9

Л33 

Лебедь, Олександр. Як перемогти лінощі та досягнути мети : книжка-мотиватор / О. Лебедь. — Львів : Свічадо, 2021. — 208 с.

Автор книжки, успішний бізнесмен, який подолав не одну життєву та економічну кризу, ділиться своїм досвідом та порадами, як зробити своє життя ефективнішим та радіснішим. Як подолати лінощі, вибудувати правильні пріоритети, як іти до своєї мети і перемагати труднощі на своєму шляху, як прожити у повноті життя, що його подарував Бог, – цьому присвячено цю книжку-мотиватор.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар