Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

четвер, 3 лютого 2022 р.

Психологія грошей. Нетлінні уроки багатства, жадібності й щастя.

 З книжками з добірки «Психологія грошей. Нетлінні уроки багатства, жадібності й щастя» навчимося ефективно взаємодіяти з грошима і розумно споживати, визначимо що є зайве для нас і позбудемося його. Дізнаємося про принципи функціонування мозку, які лежать в основі нав’язливого споживання і подолаємо епідемію зловживань. А також поговоримо з дітьми про ефективний бюджет і фінансово успішних людей навколо стане більше.

336

Г24  

Гаусел, Морган. Психологія грошей. Нетлінні уроки багатства, жадібності й щастя / М. Гаусел ; пер. з англ. Н. Палій. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 288 с.

Ефективна взаємодія з грошима не обов’язково залежить від знань. Вона залежить від того, як ви поводитеся. А навчитися певної поведінки складно, навіть справді розумним людям. Інвестування грошей, особисті фінанси, рішення для бізнесу — усе це зазвичай вивчають як математичні дисципліни, де дані й формули точно підказують необхідні кроки. Та в реальному світі люди не ухвалюють фінансових рішень на основі електронних таблиць. Вони приймають такі рішення за обіднім столом чи в переговорній, де докупи змішуються особиста історія, унікальний світогляд, его, самолюбство, маркетинг і всілякі випадкові стимули. У книзі «Психологія грошей» знаний автор Морґан Гаусел розповідає дев’ятнадцять коротких історій про дивні способи сприйняття грошей і навчає, як краще осягнути цю тему, одну з найважливіших у житті.

36

К47 

Кларк, Лісл. Не купуй нічого, май усе. Радість витрачати менше, ділитися і робити це все усвідомлено / Л. Кларк, Р. Рокефеллер ; пер. з англ. Н. Бражник. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 304 с.

Надихнувшись споконвічними практиками економіки обміну, засновниці міжнародного проєкту The Buy Nothing Лісл Кларк і Ребекка Рокефеллер пропонують вам приємний спосіб подбати про нашу планету. Довідайтесь, як купувати менше, споживати усвідомленіше, віддавати більше, збудувати тісну й благополучну спільноту. Ця книжка поєднує провокаційне дослідження залежності від обновок і практичний план дій, що допоможе вам позбутися непотрібних речей і змінити підхід до покупок.

613

Г83  

Грізел, Джудіт. Завжди замало : про залежність, з досвіду та нейронауки / Дж. Грізел ; пер. з англ. Л. Шерстюк. — Київ : Yakaboo Publishing, 2021. — 256 с.

Джудіт Ґрізел мала досвід вживання наркотиків під час навчання у коледжі. Вона доклала багато зусиль, щоби усвідомити, що її залежність є проблемою біологічною й вона здатна її розв’язати. Після двадцяти п’яти років роботи неврологом, ця книжка стала підсумком всього, що Джудіт дізналася про залежність. Вона розповідає, як люди, подібні до неї, відрізняються ще до прийняття першого наркотику і щó наркотичні речовини роблять із нашими мізками. До залежності можуть вести стільки шляхів, скільки є узалежнених, проте є загальні принципи функціонування мозку, які лежать в основі нав’язливого споживання. "Я писала цю книжку з метою розповісти про ці принципи й таким чином пролити світло на біологічний глухий кут, який без кінця змушує вживати дедалі більше наркотичних речовин" - зазначає Джудіт Ґрізел. Книжка “Завжди замало: про залежність, з досвіду та нейронауки” є викривальним поглядом на роль, яку наркотики відіграють у нашому житті, і пропонує нове важливе розуміння того, як ми можемо вирішити епідемію зловживань.

159.9

Р82  

Рубін, Гретхен. Порядок довкола. Спокій у душі : як позбутися зайвого й організувати свій простір так, щоб мати більше місця для щастя / Г. Рубін ; пер. з англ. О. Гординчук. — Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. — 176 с.

Чому гармидер довкола так дратує, а порядок умиротворює? Що робити з усім мотлохом, який безупинно накопичується і заважає нормально працювати та насолоджуватися життям? Дивлячись на свої речі, ми немов бачимо власну суть, стверджує відома дослідниця порядку Ґретхен Рубін. Її короткі й змістовні поради допоможуть зрозуміти, що саме є непотребом для вас і який спосіб наведення порядку годиться саме вам. А коли врешті впорядкуєте свій простір — додайте у нього трохи краси й оригінальності. Відтак отримаєте більше місця для щастя!

37.018.1

О-76

Остапів, Любомир. Малюк та бюджет. Як українським батькам виховати фінансово успішних дітей / Л. Остапів. — Київ : Yakaboo Publishing, 2020. — 224 с. : іл.

Коли розпочинати розмову з дітьми про гроші? За яку роботу можна платити? Як краще давати кишенькові гроші? Як планувати сімейний бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною? Якщо перед вами постають подібні запитання, то книжка «Малюк та бюджет» Любомира Остапіва саме для вас. У ній зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців і з десятків статей по фінансовій грамотності. Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки. «Малюк та бюджет» — це огляд семінарів, курсів, книжок, мультиків, фільмів, історій на тему дитячих фінансів і підприємництва. Це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і готовність його оприлюднити.

Немає коментарів:

Дописати коментар