Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

неділю, 7 червня 2020 р.

Зі святом Святої Трійці


Свята Трійця одне із найголовніших християнських церковних свят. Воно прославляє Пресвяту Трійцю Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. Звідси й походить назва свята. У народі день Трійці ще називають Зеленими святами.
Цього року Свята Трійця припала на 7 червня, як у православних християн, так і у католиків.
Вперше відсвяткувати Трійцю вирішили апостоли, які були учнями Ісуса Христа. У такий спосіб вони вирішили увічнити велику подію – зішестя на них та Діву Марію Святого Духа. Відбулася ця подія на 50-й день після Воскресіння Господнього. За біблійними переказами, Святий Дух зійшов на Матір Божу та апостолів у вигляді благодатного вогню. Потім апостоли раптово навчилися зцілювати й пророкувати, а також заговорили різними мовами, щоб проповідувати вчення Христа для народів світу.
На свято прийнято прикрашати храми й власні домівки зеленню — ароматною лепехою, квітами, віттям дерев. Під час же богослужіння вірні стоять у церкві з квітами у руках, висловлюючи тим самим радість і вдячність Богові за духовне наше життя. Квіти та зелень — символ життя — є свідченням визнання та прославлення життєдайної сили Животворчого Духа.

Немає коментарів:

Дописати коментар