Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

вівторок, 30 червня 2020 р.

Книжковому гурману


Якщо у когось немає значної фінансової бази для старту у бізнесі — не хвилюйтеся: у багатьох успішних людей теж її не було. Ті, кому сьогодні заздрять мільйони, переживали невдачі і банкрутства, періоди безробіття і безгрошів'я.
Пропонуємо увазі користувачів книжки, у яких відомі світові бізнесмени та керівники найуспішніших компаній діляться секретами успіху в бізнесі. Ми дізнаємося, як правильно працювати з підлеглими, збільшувати прибуток і завжди знаходити спільну мову у ділових перемовинах.


339
Г33
Геммонд, Річард. Мистецтво роздрібної торгівлі : передові ідеї та стратегії від найуспішніших торгових компаній світу / Р. Геммонд ; пер. з англ. Р. Ладохіної. — Вид. 4-те. — Київ : КМ-Букс, 2019. — 416 с.
Це перше у світі керівництво по успіху в роздрібній торгівлі, доповнене найважливішими актуальними новинами, в тому числі новими прикладами, ідеями, стратегіями та тактиками кращих сучасних рітейлерів, таких як TopShop, IKEA і Best Buy.
Видання охоплює багато цінної інформації, в тому числі: можливість вчитися у минулих піонерів роздрібної торгівлі, згадуючи прості, але ефективні стратегії, про які ваші конкуренти забули; як використовувати дані для збільшення прибутку і зростання; як зробити більше з меншими витратами та максимізувати цінність, яку кожен член команди вносить в бізнес; як використовувати нові технології для розробки високопродуктивних, інноваційних віддалених команд.

338
К57
Когон, Корі. Керування проектами для «неофіційних» проект-менеджерів / К. Когон, С. Блейкмор, Д. Вуд ; пер. з англ.: М. Євсєєнко, О. Кожушко. — Харків : Фабула, 2018. — 240 с. — (Нон-фікшн).
Сучасним менеджерам, окрім виконання основної роботи, доводиться очолювати й доводити до завершення складні й численні проекти, використовуючи обмежені ресурси. У цій книжці автори описують принципи, практичні приклади й інструменти реального та високоефективного керування проектами, які можуть бути використані в організаціях будь-якого рівня — від транснаціональної компанії до крихітної фірми. В основі книжки — досвід і напрацювання глобальної структури, відомої у 140 країнах як «Franklin Covey Company», світового авторитета в питаннях лідерства, виконавчої дисципліни, зміцнення довіри, ефективності продажів, досягнення лояльності клієнтів та освіти персонала.

338
Л18
Лайкер, Джефрі К. Філософія Toyota : 14 принципів роботи злагодженої команди / Дж. Лайкер ; пер. з англ. Н. Валевської. — 2-ге вид. — Київ : Наш формат, 2018. — 424 с.
Сьогодні Toyota є компанією, яка робить найякісніші автомобілі світу з найменшою кількістю дефектів і витрат. Легендарна корпорація безперервно вдосконалює свою структуру за рахунок використання значно меншої кількості людино-годин, інвентаризації та виробничих площ, ніж її конкуренти.
Книжка Джефрі К. Лайкера вперше розкриває для широкої аудиторії 14 принципів менеджменту та бізнес-філософії компанії, яка має репутацію найуспішнішого виробника у світі.
Це ґрунтовне видання, засноване на досвіді спостережень та аналізу діяльності компанії Toyota автором упродовж 20 років. Принципи Toyota — універсальні. Вони можуть використовуватися в будь-якій галузі для формування досконалої організаційної структури.

339
М27
Маркус, Стенлі. Магазин моєї мрії : мемуари творця роздрібної імперії / С. Маркус ; пер. з англ. В. Луненко. — Харків : Фабула, 2019. — 326 с. : іл. — Видання присвячене 90-й річниці «Neiman Marcus».
Найцікавіші автобіографічні книжки — ті, у яких автор розповідає не тільки про те, що він зробив, а й про те, що він пізнав. Стенлі Маркус, власник відомої в усьому світі мережі магазинів одягу «Neiman Marcus», щиро ділиться власним досвідом, запрошуючи читачів стати свідками сумнівів і пошуків шляху, помилок і блискучих рішень, поразок і перемог. Ця історія неймовірного успіху — насправді історія родини, кількох поколінь, відданих своїй справі, династії, яка стала символом ділового успіху і сімейної єдності.

338
Н20
Найт, Філ. Взуття-буття : історія Nike розказана її засновником / Ф. Найт ; пер. з англ. І. Віннічук. — Київ : Наш формат, 2017. — 432 с.
Мало хто знає, що Філ Найт у підлітковому віці не мав змоги купити собі якісні кросівки. Ця історія — про величну взуттєву компанію, що почалася з півсотні позичених доларів. «Взуття-буття» — про те, як із пустими кишенями укладати багатомільйонні угоди й залишатися у виграші. Про те, як зібрати команду професіоналів і за роки роботи втратити лише двох топ-менеджерів. Про біг як спосіб ведення бізнесу та філософію.
Філ Найт — загадкова постать у сфері бізнесу. Він не часто дає інтерв’ю. Ця книжка — рідкісна можливість дізнатися справжню історію Nike.

338
С82
Стоун, Бред. Вискочки : Uber, Airbnb та битва за Кремнієву долину / Б. Стоун ; пер. з англ. А. Дудченко. — Київ : Наш формат, 2018. — 384 с.
Якби десять років тому хтось сказав, що ми сміливо сідатимемо в машину незнайомця чи навіть зупинятимемося в будинку не відомих нам людей, ми не повірили б.
Однак сьогодні Uber і Airbnb використовують дедалі більше людей по всьому світу, адже ці сервіси допомагають заощаджувати час і кошти й урізноманітнюють подорожі. Ці компанії не стояли біля витоків технологічної хвилі, та саме вони досягли неймовірного успіху, якому конкуренти й інші «мешканці» Кремнієвої долини можуть лише позаздрити.

338
Ш95

Шульц, Говард. Історія STARBUCKS : усе почалося з чашки кави / Г. Шульц, Дж. Гордон ; пер. з англ.: О. Кацанівської, О. Асташової. — Київ : Наш формат, 2017. — 408 с.
Усе і справді почалося з чашки кави. Еспресо, випитого в затишній італійській кав’ярні у 1983-му. Тоді майбутній генеральний директор Starbucks Говард Шульц зрозумів, яка атмосфера буде в його закладах. Відтоді як він прийшов у Starbucks, компанія відкрила майже 25 тисяч кав’ярень у 70 країнах світу, пережила економічну кризу й зневіру фінансових аналітиків. Шульцу вдалося побудувати міцний бізнес, в основі якого — дух Starbucks, етичні принципи та безмежна турбота про людей: про кожного клієнта, баристу, менеджера чи фермера, який вирощує найкращу у світі арабіку.

Немає коментарів:

Дописати коментар