Шановні користувачі!

Шановні користувачі!

Цей блог створено відділом читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Сподіваємося, що для відвідувачів мережі цей блог буде цікавим джерелом нової інформації про події та життя нашої бібліотеки, новинки в світі книг.

Людмила Рюміна, завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ

пʼятницю, 26 червня 2020 р.

«Наркотикам — НІ!»


26 червня, починаючи з 1987 року, за рішенням Генеральної Асамблеї ООН у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом з метою створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками.
Наркоманія, мабуть, одне з найстрашніших явищ сучасності. З кожним днем все більше людей у всьому світі піддається спокусі і потрапляє у пастку цієї залежності, намагаючись з її допомогою сховатися від щоденних проблем. Небезпека наркоманії полягає в тому, що вона як патологічний стан певною мірою незворотна, і частина негативних змін, що відбулися в організмі, залишається назавжди. Для багатьох пацієнтів наркоманія залишається довічним діагнозом. Нерідко навіть пройшовши спеціальний курс лікування, людина не може звільнитися від цієї залежності. Через багато років може виникнути нестерпний потяг знову повернутися до наркотиків.
Генеральна Асамблея ООН визнає, що, незважаючи на зусилля міжнародної спільноти, світова проблема наркотиків, як і раніше, залишається серйозною загрозою для здоров’я і безпеки населення, особливо молоді.
Наркоманія залишається важливою соціальною і медичною проблемою, оскільки наслідки цього явища мають згубний вплив на все суспільство. Основна мета профілактики наркоманії є формування у населення і, особливо, у молоді активної життєвої позиції неприйняття вживання наркотиків. Велике значення має організація дозвілля підлітків, створення умов, що забезпечують корисне проведення вільного часу. Не менше значення мають установи культури, які виховують духовність людини, впливають на її інтелект і емоції, мислення і свідомість.
Ми приєднуємося до заклику Всеукраїнської громадської організації «Асоціація захисту суспільства від наркоманії» до всіх свідомих громадян, всіх громадських, політичних і державних діячів об'єднати свої зусилля для захисту національного багатства країни — нашої молоді від впливу наркотиків.


74
Ф66

Фіцула, М. М. Виховання у молоді несприйнятливості до тютюну, алкоголю і наркотиків : навчально-методичний посібник / М. М. Фіцула, А. С. Морозов, Терноп. державний пед. ун-т ім. В. Гнатюка. — Херсон : АЙЛАНТ, 2000. — 176 с.
У посібнику висвітлюється методика антинаркотичної, антинікотинової та антиалкогольної виховної роботи на уроках і в позаурочний час. Зокрема, розкриваються завдання, зміст, форми і методи виховання в учнів несприйнятливості до наркотичних речовин, шляхи залучення батьків, представників громадськості та правоохоронних органів до цієї виховної роботи.
Людство не даремно відносить наркоманію куріння і алкоголізм до найнебезпечніших хвороб, тому що навіть помірковане вживання цих речовин повільно здійснює свою руйнівну роботу, в результаті якої нищиться фізичне і моральне здоров’я людини, паралізується воля, вбиваються інтелектуальні сили, деградує особистість.

Немає коментарів:

Дописати коментар